© iStock
FITNESS

Πώς θα χάσεις το σωσίβιο γύρω από την κοιλιά σου

Τι θα σε βοηθήσει πραγματικά να χάσεις τοπικό λίπος από την κοιλιά και τι θα πρέπει να ξεχάσεις. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός.

Μπορεί να κάνεις σκληρή γυμναστική και να έχεις αλλάξει διατροφή προς το καλύτερο. Κοιμάσαι κανονικό οκτάωρο, εκεί που πριν έκανες άστατο ύπνο έχοντας πιει αλκοόλ. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα, αλλά παρότι βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση, το σωσίβιο γύρω από την κοιλιά δε λέει να φύγει.

Ναι, είναι η αλήθεια ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλη σπαζοκεφαλιά από το τοπικό πάχος (ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σημείο του αντρικού σώματος). Πολλές φορές μάλιστα ενώ κάνουμε σκληρή προσπάθεια καταλήγουμε να χάνουμε απλά τον χρόνο μας.

Υπάρχει, όμως, τρόπος για να λυθεί ο γρίφος – και δεν είναι απαραίτητα αυτός που νομίζεις.

Πρώτα διατροφή, μετά άσκηση

 

© CA Creative / Unsplash

Το να χτυιέσαι όλη μέρα στα όργανα ή το να τρέχεις άπειρες αποστάσεις μόνο και μόνο για να καταλήξεις σε ένα γεύμα γεμάτο κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και αλκοόλ δε θα εμφανίσει ποτέ το πολυπόθητο six pack.

Πολλά γεύματα μέσα στη μέρα, μετρημένες ποσότητες, στεγνές τροφές (όπως κρέας χωρίς λίπος ή ψάρι και σαλάτα αντί για τηγανητές πατάτες) αποτελούν μία πολύ καλή βάση για να χτίσεις πάνω σε αυτήν. Μετά, μπορείς να ακολουθήσεις και την κατάλληλη προπόνηση, η οποία καλό είναι να έχει ποικιλία – η μονοτονία εκτός από το κέφι σκοτώνει και το six pack.

Ο μύθος των κοιλιακών

Το να κάνεις άπειρους κοιλιακούς και παραλλαγές κοιλιακών μέσα στη μέρα δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα τις εκτελείς εμμονικά, χωρίς να τις εναλλάσσεις με άλλες ασκήσεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα περισσότερο από μία τρύπα στο νερό.

Εκείνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι οι προπονήσεις μεγάλης έντασης οι οποίες συνδυάζουν αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις. Άλλωστε, το κλειδί βρίσκεται στον μεταβολισμό. Αν του βάλεις φωτιά θα αρχίσει να καίει τις περιττές θερμίδες.

Pilates, ένα καλά κρυμμένο μυστικό

Θυμήσου εκείνες τις ασκήσεις που κάναμε στο σχολείο: κοιλιακοί (διπλώσεις), ψαλιδάκια και άρσεις ποδιών. Ναι, είναι βοηθητικές αν γίνουν στη σωστή ένταση, στις σωστές επαναλήψεις και με τη σωστή στάση. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά κινδυνεύεις να τραυματιστείς.

Και τώρα ήρθε η ώρα για κάτι τελείως διαφορετικό: οι pilates εκτός από πολύ πιο διασκεδαστική προπόνηση προσφέρουν και εξαιρετική απομόνωση για τους μυς της περιοχής. Μήπως να τις έβαζες στο παιχνίδι λοιπόν;

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

© Βlue Water Sweden / Unsplash

Είναι το πιο απλό, το πιο ανώδυνο, το πιο ανέξοδο κόλπο που μπορεί να σε βοηθήσει, αφού η κατακράτηση υγρών στην περιοχή της κοιλιάς καταστρέφει τα όνειρά σου για ένα εντυπωσιακό six pack. Έτσι, καλό είναι να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Βέβαια, καλό είναι να θυμάσαι ότι θαύματα δε γίνονται. Δε σημαίνει λοιπόν ότι αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές για πέντε μέρες, θα πεις αντί στο σωσίβιο γύρω από την κοιλιά. Ο δρόμος για ένα επίπεδο στομάχι χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πάνω από όλα πειθαρχία.