iStock
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
SPONSORED

Πόσο σημαντικά είναι τα ελαστικά για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα

Σε μια χώρα που συμβαίνουν χιλιάδες τροχαία ατυχήματα ετησίως, η ανάγκη για αυξημένη οδική ασφάλεια είναι τεράστια. Η Michelin, λοιπόν, δημιουργεί μια σειρά από ποιοτικά και ασφαλή ελαστικά τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις συνθήκες και ανάγκες ενός οδηγού στην Ελλάδα.

Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ένας βραχνάς που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Και ενώ θα πίστευε κανείς πως ύστερα από τη δημιουργία υπερσύχρονων αυτοκινητόδρομων κατά μήκος της Ελλάδας θα υπήρχε μείωση των περιστατικών, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μάς διαψεύδουν. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με μία από τις τελευταίες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα τροχαία που σημειώθηκαν την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2022 ήταν κατά 18% περισσότερα συγκριτικά με εκείνα του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους. 

Το πρόβλημα, όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, παραμένει πολύ μεγάλο και μας απασχολεί όλους, καθώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έχουμε επαφή με το δίκτυο, ακόμη κι όταν κινούμαστε πεζοί στους δρόμους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα θέμα υψίστης ασφαλείας που πρέπει όλοι να δράσουμε προκειμένου να περιοριστεί.

Η σημασία των ελαστικών στην οδική ασφάλεια

Michelin Unsplash

Το πρώτο στάδιο στην αντιμετώπιση του καλπάζοντος προβλήματος των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι να βρούμε τι φταίει. Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, λοιπόν, πριν από μερικά χρόνια, διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι οδηγοί που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους, χρησιμοποιούν ακατάλληλα ελαστικά. 

Ο ρόλος των ελαστικών στην ομαλή κίνηση ενός οχήματος στον δρόμο και την οδική ασφάλεια είναι καίριος καθώς αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το δρόμο, το οποίο είναι ίσο με την παλάμη ενός χεριού. Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, είναι σημαντικό οι οδηγοί να προμηθεύονται ποιοτικά ελαστικά γνωστών μαρκών, όπως της Michelin, η οποία μετρά περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον χώρο. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι όλα τα ελαστικά τα ίδια. Που σημαίνει πως ο κάθε οδηγός θα πρέπει να προσέξει μια σειρά από κριτήρια επιλογής όταν φτάσει στο σημείο της αγοράς, τα οποία έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις φρεναρίσματος, την αντίσταση στην υδρολίσθηση, τη διάρκεια ζωής και την εξασθένιση των επιδόσεων καθώς φθείρονται. 

Τα ελαστικά της Michelin υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια

ViaLider

Η Michelin, νιώθοντας τη δέσμευση να βοηθήσει τους οδηγούς και τους επαγγελματίες ελαστικά που νιώθουν πιο ασφαλείς στον δρόμο και να διατηρούν τις υψηλές τους επιδόσεις, ανεξάρτητα από τα πόσα χιλιόμετρα έχουν οδηγήσει, μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρει μια γκάμα από ποιοτικά ελαστικά για όλες τις συνθήκες. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρία επενδύει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη κάθε χρόνο, ενώ έχει συνεργαστεί με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να κάνει την κινητικότητα σε όλον τον κόσμο πιο ασφαλή.

Οι τελευταίες ανεξάρτητες δοκιμές για τα νέα ελαστικά της Michelin, το Pilot Sport 5 και το Primacy 4+, το αποδεικνύουν. Πρόκειται για νέας γενιάς καλοκαιρινά ελαστικά, που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν επιδόσεις υψηλού επιπέδου, σε όλη τη διάρκεια ζωής τους. Τα Pilot Sport 5, συγκεκριμένα προσφέρουν ακρίβεια και οδηγική απόλαυση σε κάθε χιλιόμετρο, ενώ τα Primacy 4+, μεγαλύτερη ασφάλεια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, τα ελαστικά της Michelin είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο προκειμένου να παραμένουν ασφαλή μετά από μεγάλες αποστάσεις και έτσι η ανάγκη αλλαγής ελαστικών δεν είναι τόσο συχνή. Παράλληλα, συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη με λιγότερες εκπομπές CO2 και περιορισμένη χρήση πρώτων υλών. 

Μπορείτε, λοιπόν, να προμηθευτείτε τα ελαστικά της Michelin που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των οδηγών εδώ, ή απευθυνθείτε στον κοντινότερο μεταπωλητή της στην Ελλάδα.