SEX

Πότε σταματάς να της ζητάς ραντεβού

Το παραμύθι δίχως όνομα, είχε τέλος. Το ίδιο και το φλερτ χωρίς ανταπόκριση.

Γνωρίζεις μία κοπέλα. Σου αρέσει. Ζητάς το κινητό της (ούτε facebook ούτε gmail ούτε οτιδήποτε χρειάζεται data -τι είσαι; 15χρονο;). Στο δίνει. Γλυκαίνεσαι. Περνάνε μερικές ημέρες, προτείνεις έξοδο. Αρνείται. Ξαναπροτείνεις. Ξαναρνείται. «Για να μου έδωσε το κινητό της» σκέφτεσαι, «θα θέλει». Ξαναπροτείνεις. (Χρονικά, κάπου εδώ είναι που χάνεις το παιχνίδι). Ω! Τι περίεργο: Ξαναρνείται.

Για να μπούμε λίγο στο κλίμα…

Υπάρχει το γενικό και αόριστο: «Γεια, τι θα έλεγες μία από αυτές τις ημέρες να πηγαίναμε για ένα ποτό;»

Το ειδικό και συγκεκριμένο: «Πάμε αύριο σινεμά;»

Το yolo: «Σήμερα κατά τις 21.00 να είσαι έτοιμη, θα περάσω να σε πάρω.» (Ότι τύπου πιστεύεις ότι όλη μέρα κάθεται πάνω από το τηλέφωνο και περιμένει να την πάρεις;)

 

Το απ’έξω-απ’έξω: «Λέμε με την παρέα μου να πάμε για φαγητό, θέλεις να έρθεις;»

Το πιο-άνετος-πεθαίνεις: «Το βράδυ θα  πάμε μπρίκι  με την παρέα μου αν θες, πέρνα.» (Έπρεπε να βάλω Seven Jokers αλλά δεν μου έκανε ωραία ρίμα)

Το απελπισμένο: «Σε παρακαλώ, αν δεν μπορείς πολλή ώρα, βρισκόμαστε και για ένα τέταρτο. Έτσι, για ένα τσιγάρο» (Υποσημείωση Νο1: Δεν έχετε βγει ποτέ ραντεβού. Υποσημείωση Νο2: Δεν έχει δεχθεί να βγείτε ποτέ ραντεβού)

 

Και μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα, επιστρέφουμε στο πρόγραμμά μας. Για όσους μπήκαν τώρα στην παρέα μας, να τους ενημερώσουμε ότι σήμερα συζητάμε πότε επιβάλλεται η γνωστή και ως «απομάκρυνση από το ταμείο». Με άλλα λόγια:

Πότε σταματάς να προτείνεις έξοδο σε μία γυναίκα που αρνείται κατ’εξακολούθησιν.

 

«Μα μου έδωσε το κινητό της», θα μου πεις. «Αυτό κάτι σημαίνει». Πράγματι. Σημαίνει. Σημαίνει ότι η κοπέλα δεν είναι αγενής. Σημαίνει ότι δεν σε πέρασε για ψυχάκια. Σημαίνει ότι είναι κοινωνική. Μην παραμυθιαζόμαστε όμως: Ένας αριθμός, δεν φέρνει την άνοιξη. Ούτε αποτελεί ατράνταχτο στοιχείο ύπαρξης οιασδήποτε ερωτικής έλξης.

 

Και απαντώ: Όχι, δεν αποκλείεται. Οι καιροί που επικρατούσε η λογική του «δεν δίνω το κινητό μου σε κάποιον μήπως και με εντοπίσει μέσω αυτού» που είναι εφάμιλλη της «δεν παίρνω καραμελίτσες από αγνώστους γιατί μπορεί να είναι ναρκωτικά» (αν ήρθε και σε εσένα η φάτσα του Σιρίλο από το Καρουζέλ στο μυαλό, να το κοιτάξεις) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς.

 

Φυσικά και μπορεί να της αρέσεις. Απλώς είναι κρίμα και λάθος να το παίρνεις ως δεδομένο. Γιατί απλούστατα εκεί είναι που το χάνεις το παιχνίδι. Και τον χρόνο σου. Κυρίως αυτόν. Κοινώς, οι όποιες ελπίδες σου για ραντεβού μαζί της, οφείλουν να τελειώσουν σύντομα.

Ας μιλήσουμε λίγο γι αυτό το «σύντομα»…

Αρχικά, σε καμία περίπτωση μία πρώτη άρνηση δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω. Μπορεί πράγματι να μην μπορεί. Να έχει όντως δουλειά ή -γιατί όχι;- να θέλει να μη δείξει τόσο διαθέσιμη. Δεν είναι κακό. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, υπάρχει περιθώριο να κάνεις μία ακόμη κρούση. Μία όμως. Αν πάλι η απάντηση είναι αρνητική, τότε κάνε ένα βήμα πίσω.

 

Μην αυταπατάσαι. Μία δεύτερη απόρριψη όταν δεν ακολουθείται από κάποια αντιπρόταση, κάτι σημαίνει. Μπορεί αυτό να μην είναι απαραίτητα κάτι κακό. Μπορεί να θέλει το χρόνο της. Να βγήκε για παράδειγμα από μία σχέση, να της αρέσεις αλλά να μην θέλει να πιέσει την κατάσταση. Μπορεί να είναι μπερδεμένη. Να είναι σε σχέση (με την συγκεκριμένη, μην ασχοληθείς γενικά). Να έχει πολλή δουλειά.

 

Δεν θα κάτσουμε να μασήσουμε φύλλα δάφνης για να βρούμε τι της συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι για τον όποιον λόγο, εκείνη δεν είναι σε θέση να σε συναντήσει και εσύ οφείλεις να το σεβαστείς.

 

Ξέρει ότι θέλεις να τη συναντήσεις. Ή για να το πούμε πιο σωστά: Έχει καταλάβει τις προθέσεις σου. Για να μην έρχεται σε εσένα λοιπόν, υπάρχει κάποιος λόγος. Η έντονη επιθυμία σου να τον μάθεις, πέρα από έλλειψη αυτοπεποίθησης και (μετά από ένα βαθμό) αξιοπρέπειας υποδηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για εκείνη. Εάν ίσχυε το αντίθετο, θα ήσουν σε θέση να σεβαστείς την επιθυμία της.

 

Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό μπορεί να θίγει τον εγωισμό σου. Μπορεί να σε προσβάλλει. Μπορεί ακόμα και να σε στεναχωρεί που δεν θέλει να σου δώσει την παραμικρή ευκαιρία. Πέρα από τα συναισθήματα ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φορές που οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας και τα γεγονότα.

Στην περίπτωσή σου, τα γεγονότα είναι οι _αρνήσεις της. Συμπλήρωσε μόνος σου τον αριθμό.