LIFE

Project Unlonely: Αρκεί μια ζεστή κούπα τσάι για να έρθετε πιο κοντά

Ένας στους τρείς μέσα στην πανδημία νιώθει μόνος. Μπορείς να σβήσεις τη μοναξιά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ξεκινώντας από μια κούπα με ζεστό τσάι Lipton.

Πέρα από τη σωματική μας υγεία, η πανδημία χτυπάει στον πυρήνα της κοινωνικής μας ζωής: στη συντροφικότητα, στην επαφή, στο χτίσιμο ουσιαστικών σχέσεων. Το #ProjectUnlonely της Lipton είναι εδώ για να μας αφυπνίσει ως προς την απειλή της κρυφής μοναχικότητας, της πλήρους απουσίας κοινωνικών επαφών με ξεχωριστή αξία, σ’ ένα κόσμο γεμάτο από ψηφιακές συνδέσεις και «φιλίες» που μπαίνουν μέσα σε “to-do” λίστες και μηνύματα inbox. Για τα άτομα που αγαπάς και νοιάζεσαι περισσότερο, η πόρτα της ουσιαστικής επαφής στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να έχει ως «κλειδί» μια κούπα ζεστού τσάι Lipton.

Μα τι σημαίνει YOU.ME.TEA.NOW;

Όταν διάβασα το κεντρικό σύνθημα της νέας καμπάνιας της Lipton κατευθείαν το μυαλό μου γαλήνεψε. Σκέφτηκα το τραγούδι «Εγώ κι εσύ μαζί» από την ταινία Toy Story. Επίσης σκέφτηκα πόσο πιο όμορφο μπορεί να γίνει ένα βράδυ, όταν εκεί που κάθεσαι μόνος σου στο σαλόνι και απολαμβάνεις μια κούπα ζεστό τσάι, στο σημείο που μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο σιωπή και μαξιλάρια ευθυγραμμισμένα και τακτοποιημένα, ξαφνικά «εισβάλλει» ένα άτομο που αγαπάς και θέλεις να «πυρπολεί» την ηρεμία σου κάθε βράδυ. Μόνο Εγώ & Εσύ & δυο κούπες από το αγαπημένο μας ζεστό τσάι. Αυτή είναι μια πραγματική σύνδεση, μακριά από τον φόβο της μοναξιάς, είτε αυτή μοιάζει με απόλυτη ερημια, είτε με συνύπαρξη με άτομα που δεν γεμίζουν τη ζωή σου με τις στιγμές που ονειρεύεσαι.

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις σχέσεις με γερά θεμέλια, που θα σου χαρίζουν ένα πραγματικό συναίσθημα ψυχικής πλήρωσης. Η ύπαρξη μας σε έναν κόσμο όπου με μερικά κλικ στο πληκτρολόγιο μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε από αγαθά πρώτης ανάγκης μέχρι προϊόντα lifestyle, μας ωθεί στο να συνηθίζουμε σε λύσεις άμεσης ικανοποίησης ακόμα για ως προς τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μερικά ελκυστικά εικονίδια και μια πιασάρικη περιγραφή μπορεί να μαρτυρούν την ύπαρξη ενός εντυπωσιακού συνομιλητή πίσω από κάποιο πληκτρολόγιο, αλλά οι σχέσεις της πραγματικής ζωής είναι αγώνες που δεν κερδίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτοί οι αγώνες είναι οι αφορμές που γεννούν το Project Unlonely.

«Προθέρμανση» 15 λεπτών για μια ολόκληρη ζωή

Όταν έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που είναι σημαντικός και στο πλευρό του έχεις οικοδομήσει μια νέα σχέση, βρίσκεις διαρκώς αφορμές, ανά πάσα στιγμή, για να χαμογελάς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις μόλις πετύχει μια μεγάλη νίκη: έχεις επικρατήσει κατά κράτος κόντρα στον φόβο της απόρριψης, που σου υπαγορεύει πως η μοναξιά σε «εκθέτει» λιγότερο σε αγνώστους, άρα σου δίνει ένα (ψεύτικο) δίχτυ ασφάλειας. Όμως το βραβείο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του δρόμου, το τέλος της διαδρομής του Project Unlonely είναι αρκετά πιο σημαντικό: είναι η επαφή, η συνάντηση μ’ εκείνους που εξαφανίζουν τα φαντάσματα της μοναξιάς και τα αντικαθιστούν με χαμόγελα, πάνω από δύο κούπες ζεστό τσάι Lipton.