LIFE

Πρώτη Φορά Φοιτητής: Δώσε φως στο χώρο σου

Αντικείμενα και συμβουλές που θα βοηθήσουν να κάνεις τη νύχτα μέρα με στυλ και άποψη.

Μία παράμετρος που δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν εξαρχής βάση όταν μπαίνουν σε ένα καινούριο χώρο, είναι ο φωτισμός. Ο ρόλος της έντασης του φωτός είναι πολύ σημαντικός καθώς μπορεί να κάνει ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο ζεστός, πιο φιλόξενος ή πιο λειτουργικός.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, οφείλεις να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Θέλεις βοήθεια; Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές που ακολουθούν.

Φώτισε σημεία

Μία λανθασμένη κοινή αντίληψη είναι πως πρέπει ο φωτισμός να καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο. Αντί αυτού, δοκίμασε να φωτίσεις διαφορετικά σημεία! Τα πιο όμορφα φωτισμένα δωμάτια διαθέτουν διαφορετικές “ζώνες φωτισμού” που δένουν μεταξύ τους. Βρες τα σημεία εκείνα που θα συνδυαστούν καλύτερα και μετά επίλεξε το είδος του φωτιστικού εσωτερικού χώρου! Το στυλ του φωτιστικού πρέπει να ταιριάζει στο χώρο και στο γούστο σου! Υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

Σκέψου τη λειτουργικότητα του χώρου

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ο χώρος που θες να φωτίσεις; Μαγείρεμα; Τηλεόραση; Διάβασμα για τη σχολή;

Για την κουζίνα προσπάθησε να φωτίσεις περισσότερο τους “χώρους εργασίας”. Εκεί όπου θα “βγαίνει η περισσότερη δουλειά” κατά την προετοιμασία του μαγειρέματος. Ιδανικά τα φώτα πρέπει να βρίσκονται χαμηλότερα από το επίπεδο που βρίσκονται τα μάτια σου.

Για το καθιστικό χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από επιδαπέδια φωτιστικά, επιτραπέζια φωτιστικά ή πορτατίφ. Φρόντισε ο φωτισμός να μην πέφτει στο ύψος των ματιών για να μην κουράζει τους καλεσμένους σου. Επίσης, σημαντικό! Μην ξεχνάς πως ο φωτισμός πρέπει να είναι μέρος του ντεκόρ! Προσάρμοσε τις επιλογές σου στις ανάγκες σου, πριν προβείς σε αγορές!

Για το μπάνιο, η πιο διαδεδομένη άποψη είναι πως “όσο πιο φωτεινό, τόσο το καλύτερο”. Κάποιοι πάντως προτιμούν έναν πιο ελαφρύ φωτισμό που συνήθως τον διαχειρίζονται με ντίμερ. Ό,τι και αν προτιμήσεις πάντως, συνδύασε τη διακόσμηση του μπάνιου με ειδικές “θέσεις” για κεριά. Το φως των κεριών θα σε βοηθήσει να υπερχαλαρώνεις καθώς απολαμβάνεις ένα απολαυστικό μπάνιο!

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να περιλαμβάνει φωτισμό που θα προσφέρεται για διάβασμα στο κρεβάτι ή στο γραφείο και ένα κεντρικό φως για όταν ντύνεσαι. Και εδώ το ντίμερ αποτελεί μία μοντέρνα και λειτουργική επιλογή!

Οι δυνατότητες επομένως είναι πάρα πολλές, σε όλων των ειδών τις προτάσεις. Σκέψου καλά ποια είναι εκείνη η επιλογή που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο και στο στυλ σου!

Γίνε απρόβλεπτος

Όπως οφείλει να είναι ένας φοιτητής. Μπορείς να πρωτοτυπήσεις εφόσον έχεις όρεξη για δημιουργία, είσαι. Μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω!

Φωτιστικό – βιβλίο, ιδέα όπως την υλοποίησε ο Max Gunawan

 

Με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο:

 

Και γιατί όχι και κάτι τέτοιο;

 

Τέλος:

 

 

Πηγή φωτογραφίων: Buzzfeed

Δες τα υλικά που έχεις, σκέψου για ποιο χώρο και τι στυλ το θες και όρμα.