ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

PS5 Slim: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τι έγινε λέει; Καινούριο PlayStation; Εχμ… Όχι ακριβώς. Η Sony πράγματι ανακοίνωσε νέα κονσόλα, όμως επί της ουσίας πρόκειται για μία βελτιωμένη ή για να ακριβολογούμε, λεπτότερη έκδοση του PS5 που ξέρεις.

Όπως και να ‘χει όμως, το PS5 SLIM είναι γεγονός! Είτε είσαι περήφανος κάτοχος ενός PS5 και ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις την κομψότερη εκδοχή του, είτε είσαι πανέτοιμος να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία που μόνο μια κονσόλα τελευταίας γενιάς όπως το PS5 (Slim) είναι σε θέση να σου προσφέρει, το PS5 Slim είναι η ιδανική πρόταση για ‘σένα. Τι πρέπει να ξέρεις όμως πριν πατήσεις το κουμπί της παραγγελίας; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Τι είναι ακριβώς το PS5 Slim;

Πρόκειται για τη νέα εκδοχή του PS5. Ανακοινώθηκε από τη Sony στις 10 Οκτωβρίου και μεσολάβησε περίπου ένας μήνας πριν κυκλοφορήσει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και εν συνεχεία και σε άλλες αγορές -μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Αν ήσουν μάλιστα παρατηρητικός, κατά την περίοδο της Black Friday, ίσως να πρόσεξες πως το αρχικό PS5 ήταν σε προσφορά, έτσι ώστε να «αδειάσει» όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα η αγορά από αυτό, προκειμένου να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την εμφάνιση του Slim μοντέλου.

Το νέο PS5 Slim διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία με Bluray drive και μία άνευ αυτής, ακριβώς όπως συνέβαινε ως τώρα και με την αρχική έκδοση. Ξεχωρίζει από τα αρχικά μοντέλα ωστόσο, χάρη στις συμμαζεμένες του διαστάσεις: ο όγκος του έχει μειωθεί κατά 30% ενώ σημαντικό «ψαλίδι» έχει πέσει και στο βάρος του το οποίο είναι μικρότερο κατά 18% και 24% στις εκδόσεις με Bluray και άνευ, αντίστοιχα. Μία ευπρόσδεκτη αναβάθμιση παρατηρείται και στον SSD, η χωρητικότητα του οποίου έχει αυξηθεί και «στρογγυλοποιηθεί» από τα 825 GB στο 1 TB. Ο σχεδιασμός της κονσόλας υιοθετεί την ίδια προσέγγιση και χρώματα, με τη Sony να επιφυλάσσει μία έκπληξη σε όσους σκοπεύουν να την τοποθετήσουν κατακόρυφα, καθώς η εξ ολοκλήρου πλαστική βάση, έχει αντικατασταθεί από μία, σαφώς εντυπωσιακότερη, με μεταλλικό δακτύλιο.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι με το PS5 Slim θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα όλα τα υπάρχοντα περιφερειακά και αξεσουάρ σου και να παίξεις τα παιχνίδια που έχεις στην κατοχή σου. Από άποψη απόδοσης, το PS5 Slim είναι τάλε-κουάλε με τα υπάρχοντα PS5, οπότε μην περιμένεις να δεις βελτιώσεις ή απώλειες στις επιδόσεις όπως π.χ. την ανάλυση, το framerate κλπ.

Τιμή και διάθεση

Αν τα παραπάνω δεν σε αφήνουν αδιάφορο, τότε σου έχουμε καλά νέα: αντίθετα με ό,τι συνέβαινε σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, το PS5 Slim είναι ήδη διαθέσιμο και σε περιμένει να το αποκτήσεις (ρίξε μια ματιά σε ένα από τα links που θα βρεις στην αρχή του κειμένου). Η τιμή της έκδοσης με Bluray drive είναι στα €549 (εννοείται ότι η κονσόλα πλαισιώνεται και από ένα χειριστήριο DualSense) ενώ υπάρχει και bundle με το Gran Turismo 7 (με τιμή στα €619) για τέρμα τα γκάζια με ένα από τα καλύτερα racing sims που κυκλοφόρησαν ποτέ!