LIFE

Πώς να επιβιώσεις από τους δεινόσαυρους

Το Jurrasic World μας ανάγκασε να ασχοληθούμε με το φλέγον αυτό ζήτημα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιον Τ-Rex θα δεις να έρχεται φορτσάτος από πίσω σου ενώ βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση στην παραλιακή.

Τρέξε γρήγορα. Κρύψου κάπου σκοτεινά. Κλείσε τα μάτια και μείνε ακίνητος. Ή περίμενε υπομονετικά μέχρι να έρθει και πάλι ένας μετεωρίτης/εξωγήινοι και τους εξολοθρεύσουν. Ναι, το ξέρω, οι οδηγίες εκεί έξω είναι αντιφατικές. Ναι, μερικές φορές το Χόλιγουντ δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. Ας δούμε τι μας έχει μάθει ως τώρα.

Μην πηγαίνεις σε πάρκα με δεινόσαυρους. Όσο ψηλοί και αν είναι οι φράχτες, όσοι έμπειροι οι φύλακες, πάντα, με κάποιο τρόπο, ο πιο άγριος από τους δεινόσαυρους θα ξεφύγει και θα σε πάρει στο κυνήγι. Επίσης καλό είναι να έχεις μαζί ένα μαγιό μπας και σε στριμώξει πάνω από καταρράκτη (Ναι, συμβαίνει πιο συχνά από ότι νομίζεις).

 

Κάνε ησυχία για να τον ακούσεις να έρχεται. Τι στο διάολο, τόσους τόνους ζυγίζει το ζωντανό. Θα νιώσεις κυριολεκτικά το έδαφος να σείεται.

 

Και, όταν τους ακούσεις, άρχισε να τρέχεις. Ιδανικά κάπου που έχει άπλα. Π.χ. την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ή την Αττική Οδό. Πάντως απέφυγε τα στενά της Κυψέλης και των Εξαρχείων.

 

Και, προς Θεού, ποτέ, μα ποτέ, μην την δεις Σεργκέι Μπούμπκα και επιχειρήσεις να πηδήξεις πάνω από έναν στη λογική του επί κοντώ. Κάτι που ο Will Ferrell στο Land of the Lost χρειάστηκε να μάθει με τον πλέον επώδυνο τρόπο.

 

Επίσης μην κρίνεις την επικινδυνότητα του από το μέγεθός του. Οι πιο μικροί είναι συχνά πυκνά πιο μοβόρικοι. Ίσως γιατί επιτίθενται όλοι μαζί. Ίσως γιατί έχουν, όπως συμβαίνει συνήθως με τους κοντούς, πολλά να αποδείξουν.

 

Άρχισε να βλέπεις φανατικά ντοκιμαντέρ με δεινόσαυρους στο Discovery. Μην το δεις ως χάσιμο χρόνου. Αντιμετώπισέ το ως προετοιμασία για όταν κάτσει η στραβή. Στην ίδια λογική που υποθέτω ότι βλέπεις The Walking Dead για να ξέρεις τι να κάνεις όταν πλακώσουν τα ζόμπι. Τουλάχιστον αυτό κάνω.

Ιδανικά, μην τα βλέπεις μόνος. Άραξε, πιάσε μια μπύρα και άσε έναν ειδικό να στα εξηγήσει αναλυτικά. Όπως τον Ross από τα Friends που και καθηγητής είναι και από μικρός ήταν κολλημένος μαζί τους.

 

Ή, ακόμη καλύτερα με τον Ross και τον Spielberg. Το παλικάρι είναι η πλέον αυθεντία παγκοσμίως επί του θέματος.

Απλώς μην τολμήσεις να τους πεις κουβέντα για το Terra Nova. Ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το γεγονός ότι πάτωσε τόσο άσχημα. Είναι ικανός να σου φάει το λαρύγγι.

 

Και, που’σαι, όταν βαρεθείτε τα ντοκιμαντέρ, βάλτε να δείτε το One Million Years B.C. Όχι, δεν έχει καμία χρηστική αξία. Ωστόσο η Raquel Welch και το δερμάτινο μπικίνι της αποτελούν διαχρονική αξία.

Κατά τα άλλα οφείλω να σε προειδοποιήσω πως είναι μάταιο να ελπίζεις ότι θα έρθει ένας cowboy να σε σώσει, όπως ο Carnation την Λόλα από τους Γκλούτον. Και αυτοί δεν τα πολυκαταφέρνουν με τα συγκεκριμένα ζώα. Τι να πω, το να ξέρεις από λάσο, προφανώς δεν αρκεί.

 

Άσε που ο King Kong δεν έρχεται ποτέ όταν το θέλεις. Ο μοναδικός που είναι ικανός να πολεμήσει με τρεις T-Rex ενώ κρατάει και την Naomi Watts στο χέρι.

 

Tελικά την καλύτερη ιδέα από όλους την είχε ο Ben Stiller στο A Night at the Museum. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, τι είναι ένα δεινόσαυρος παρά ένας τεράστιος σκύλος. Και με τι παίζουν οι σκύλοι; Τα κόκαλα. Οπότε αρκεί να του ρίξεις ένα και καθάρισες. Εκτός και αν προτιμήσει ένα δικό σου. ΟΚ, no prob. Αν αυτό συμβεί δικαιούσαι να αφήσεις υβριστικό comment από κάτω για το ότι αυτό το άρθρο δεν σε βοήθησε καθόλου.