ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως θα γλιτώσεις το πρόστιμο στο ελεύθερο

300 ευρώ κύριοι δεν είναι πρόστιμο. Είναι εξόντωση. Αλλά ευτυχώς όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος.

Αίσχος. Στις εποχές που ζούμε. Με 27,4 % επίσημο ποσοσό ανεργίας, που μεταξύ μας τώρα τη μαύρη αδήλωτη και απλήρωτη εργασία να βάλεις μέσα θα φρίξει το και το σκυλί.

Αλλά όχι, αυτοί οι κύριοι είπαν ότι το πρόστιμο για το ελεύθερο camping δεν ήταν αρκετό στα 147 ευρώ και είπαν να το πάνε στα 300. Και ο διπλαστιασμός λέει ενώ “γράφτηκε” στον ΚΟΚ είχε προβλεφθεί στο προσχέδιο νόμου για τον τουρισμό.

Γιατί, βλέπεις, αν το πας στα 300 ο άνεργος θα το ξανασκεφτεί και θα κλείσει άρον άρον δωμάτιο. Ή αν δεν έχει κάμπινκγ εκεί που θέλει να πάει θα κάτσει στην Αθήνα να ζήσει το μύθο του.

Ή ο φυσιολάτρης ο camper θα αλλάξει χούγια και σταματήσει να κάνει το κατσίκι για να βρεθεί στις πιο έρημες παραλίες. 

Και λέει, το πρόστιμο είναι 300 ευρώ αν άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή μεταφορικό μέσο. Όπου σε πετύχει δηλαδή. Κοιμάσαι κάτω από την ομπρέλα στην πετσέτα σου σαν κύριος; Πάρτην κλήση στο trailer. Είσαι στη θάλασσα και κάνεις απλωτές; Θα γράψει το αμόρε που εκείνη τη στιγμή αλλάζει μαγιό στη σκηνή.

Εμείς όμως αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει. Γιατί ελεύθερο σημαίνει λύσεις. Και όπου υπάρχει θέληση υπάρχουν πάντα λύσεις.

Terra Canopy I

Που θα σου χρειαστεί: Ως γνωστό στο ελεύθερο θες σκιά. Και οι σκιές στην παραλία δεν είναι πολλές. Οπότε παίρνεις μια τέντα παραλίας Terra Canopy II με περίπου τριάντα ευρώ και στα εννιά τετραγωνικά που σου προσφέρει (3χ3) βάζεις από κάτω όλη σου την προίκα. Και το αυτοκίνητο χωράει αν θες.

Πόση οικονομία θα κάνεις: 0% αλλά στις έξι μέρες έχεις κάνεις απόσβεση. Γιατί έξι μέρες στο ξενοδοχείο θα σου πάνε μία τρακοσάρα. Οπότε αν τυχόν σε γράψουν τα πληρώνεις και τελειώνεις. Μία ή άλλη.

34 ευρώ

Panda Hawaii II

Που θα σου χρειαστεί: Ούτε καν σκηνή δεν είναι. Οπότε τυπικά δεν μπορεί να σε γράψει για κατασκήνωση -να του το τονίσεις αυτό. Αυτό είναι μια σκιά παραλίας -όταν βγει το μπλοκάκι να απαιτήσεις να γράψει και τα μωρά της οικογένειας παραδίπλα που είναι απλοί λουόμενοι- μόνο που είναι δύο και εβδομήντα στο πλάτος. Οπότε, ξέρεις, εσύ μπορείς να κάνει το πλάτος μήκος και να “κύριε αστυνόμε μου μας πήρε ο ύπνος το βράδυ.”

Πόση οικονομία θα κάνεις: 100%. Μη σου πω ότι θα βγάλεις και λεφτά όταν μηνύσεις το δημόσιο για κατάχρηση εξουσίας.

14 ευρώ

New Camp Pop Up

Που θα σου χρειαστεί: Γενικότερα δεν είμαστε υπέρ των Pop Up σκηνών. Το μόνο που έχουν είναι το Pop Up και κατά τα άλλα σου βγάζουν το λάδι. Αλλά σκέψου. Το βράδυ κάνεις ένα τσουπ και τη στήνεις, το πρωί κάνεις ένα τσουπ και τη μαζεύεις.

Πόση οικονομία θα κάνεις: Παλιά ήταν φαρμακείο αλλά τώρα μπορείς να βρεις pop up πολύ φτηνά. Και τριανταπέντε ευρώ που θα σου κοστίσει δεν είναι ούτε οι βενζίνες σου.

34 ευρώ

Terra Foldy

Που θα σου χρειαστεί: Μαζί με την Pop up πάνε αυτά. Γιατί είναι αυτοφούσκωτα στρώματα που μαζεύονται πολύ εύκολα και φουσκώνουν ακόμα πιο εύκολα. Το βράδυ τα στρώνεις, το πρωί τα μαζεύεις και τα πετάς στο πορτπαγκάζ. Το μεσημέρι κοιμάσαι στην πετσέτα σου.

Πόση οικονομία θα κάνεις: Η αλήθεια είναι ότι ένα καλό αυτοφούσκωτο μπορεί να φτάσει και κοντά στα 100 ευρώ αλλά αυτά τα Terra είναι πολύ τίμια. Απλά θα χρειαστείς τουλάχιστον δύο.

33 ευρώ

Rothco Net / Tent

Που θα σου χρειαστεί: Μεταξύ μας τώρα. Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεσαι για το ελληνικό καλοκαίρι. Όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες που εντάξει, δε λέω να προσφέρεις στον εαυτό σου αλλά τώρα με τις 300άρες δεν είναι εποχή για πειράματα.

Πόση οικονομία θα κάνεις: Θεωρητικά δεν έχεις στήσει σκηνή στην παραλία. Έχεις βάλει μια σίτα πάνω σε μία ξαπλώστρα. Και η ξαπλώστρα δεν απαγορεύεται. Μόνο που θέλεις μία για σένα και μία για το αμόρε. Φυσικά σεξ θα κάνετε στους θάμνους αλλά τι να κάνουμε. Είπαμε δύσκολες εποχές.

37 ευρώ