SEX

Πώς θα καταλάβεις ότι δεν σε θέλει για σχέση

Ναι, υπάρχουν και κορίτσια που προτιμούν έναν sex buddy. Δύσκολα θα το παραδεχτούν, (σχετικά) εύκολα θα τις εντοπίσεις. Το ΟΝΕΜΑΝ τείνει χείρα βοηθείας.

Όλες οι στάνταρ αντρικές δικαιολογίες για να εξηγήσεις σε ένα κορίτσι γιατί δεν μπορείς να πας ‘όλη την απόσταση μαζί του’ μπορούν κάλλιστα να αντιστραφούν και να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο κορίτσι για να κόψουν τα φτερά ενός τύπου που κάνει ήδη προχωρημένες σκέψεις μαζί της.

Με λιγότερα λόγια, και τα κορίτσια θέλουν έναν sex buddy, παρότι για τις κοινωνικές συμβάσεις και τα στερεότυπα, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει και τόσο συνηθισμένο.

Το ΟΝΕΜΑΝ, με χρόνια πείρα στις σχέσεις και τις παραλλαγές τους, σε βοηθάει να εντοπίσεις το κορίτσι που, λαϊκιστί, θέλει μόνο το κορμί σου, α) για να προβληματιστείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και β) για να μην αρχίσεις τα σενάρια για ‘την επόμενη σχέση που θα καθορίσει τη ζωή σου μπλα μπλα μπλα’.

Τα κορίτσια μπορούν να γίνουν πολύ πιο σαφή και ουσιαστικά από εμάς. Αυτά είναι τα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιο θέλει να κάνετε σεξ. Μόνο.

Σου στέλνει μηνύματα που αρχίζουν με το ‘Είμαι κοντά στο σπίτι σου’

Στη συνέχεια του μηνύματος λογικά θα προτείνει να περάσει να σου πει ένα γεια γιατί χαθήκατε. Ακόμη κι αν δεν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, δηλαδή ακόμη κι αν στείλει ‘Είμαι κοντά στο σπίτι σου, θες να κατέβεις να πάμε βόλτα το σκύλο;’, το λογικό είναι πως έχει σκεφτεί να κάνει τον κόπο και να ανέβει, πολύ πριν συντάξει το μήνυμα.

Εξαφανίζεται. Για μέρες. Κι ας κάνατε σεξ προχθές

Ότι σε θέλει μόνο για το σεξ δεν σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένη ή δοσμένη (τουλάχιστον εγκεφαλικά) σε κάποιον άλλο. Άρα αν υποθέσουμε ότι ανέβηκε στο σπίτι σου τις προάλλες και στα καπάκια πέρασαν μέρες χωρίς να δώσει σημεία ζωής, μην πάρεις σβάρνα τα μέντιουμ. Βεβαιώσου ότι είναι καλά (άνθρωποι είμαστε) και η ζωή συνεχίζεται.

Απαντάει σε ένα απ’ τα τρία τηλέφωνά σου. Πάντα την επόμενη μέρα.

Είπαμε, οι έξτρα συζητήσεις και βόλτες μαζί σου δεν βρίσκονται στο μπλοκάκι με τις άμεσες προτεραιότητές της.

Σου προξενεύει φίλες της

“Μα; Τις προάλλες; Σεξ; Εμείς; Όχι;”. Ναι, και;

Παίζει το χαρτί του πρώην ή του ‘απωθημένου’

Τις περισσότερες φορές, τα συγκεκριμένα κορίτσια είναι όντως αλλού και φροντίζουν να το μάθεις από νωρίς. Τώρα, αν εσύ υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου και νομίζεις ότι θα τον ξεπεράσει χάρη σε σένα, σκέψου το ξανά, γιατί αυτό το ‘στα ‘χα πει απ’ την αρχή’ είναι φοβερά εκνευριστικό όταν επιβεβαιώνεται.

Γλυκοκοιτάζει τον κολλητό σου

Βασικά, τα πραγματικά προβλήματα ξεκινάνε όταν αρχίζει να τη γλυκοκοιτάζει κι ο κολλητός σου.

Δε ζηλεύει

Εχμ, γιατί δεν τη νοιάζει. Όσα πειράματα κι αν κάνεις λέγοντας άσχετες ιστορίες για πρώην σου ή για κάποιες που στην έπεσαν εν ψυχρώ ή για το πόσο εύκολα θα γινόσουν sex slave της Cameron Diaz, εκείνη σχεδόν δεν σ’ ακούει.

Χρησιμοποιεί πιο συχνά απ’ το κανονικό την έκφραση ‘πού να σου λέω τώρα…’

Αυτό το κράμα ξανθοπουλικού πόνου και βαρεμάρας να σου εξηγήσει οτιδήποτε προϋποθέτει κόπο για να εξηγηθεί δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Το ‘δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα’ ανήκει μόνο στη Σωτηρία Μπέλλου. Η γυναίκα που καλλιεργεί μυστήριο για όλους τους λάθος λόγους (δηλαδή για να σε απομακρύνει/απορρίψει) αργά ή γρήγορα κουράζει. Ούτε εσύ δεν τη θες για σχέση.

Έχει ήδη σχέση

Και το ‘ιδανικό’ σενάριο είναι να στο πει έγκαιρα, δηλαδή πριν έρθετε επικίνδυνα κοντά. Ψέματα. Δεν υπάρχει ούτε ιδανικό ούτε ‘ιδανικό’ σενάριο. Έχει σχέση. Ακόμα και στο σενάριο που θα την άφηνε για σένα, ο τίτλος του ‘γκόμενου rebound’ μάλλον δεν θα σε ενθουσιάσει. Έλα όμως που δεν αναφέρει καν ότι σε θέλει για σχέση.

Δεν σε ψάχνει σταθερά. Δεν κάνει τίποτα σχετικά με σένα σταθερά.

Στο παραπάνω, πρόσθεσε ότι είναι ψυχρή και απόμακρη και δεν κάνει follow up στις στιγμές που έχεις πλασάρει ως μεγάλες για σένα. Για παράδειγμα, έχεις αυτή την περιβόητη σύσκεψη για το μέλλον σου στη δουλειά, της το είπες περίπου 12 φορές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ, αλλά δεν σε ρώτησε ποτέ πώς πήγε. Απορείς τι θα γινόταν αν είχες απολυθεί. Μάντεψε, δεν πρόκειται να σε  ρωτήσει πρώτη.