LIFE

Πώς θα κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό χωρίς να καθαρίσεις ποτέ

Μετακόμισες πρόσφατα και το κεφάλαιο καθαριότητα μοιάζει εφιαλτικό; Βρήκαμε τον τρόπο να βγει τελείως από το μυαλό σου.

Έπιπλα, κούτες και ιδρώτας. Αν έχεις μετακομίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, γνωρίζεις πολύ καλά πώς είναι οι πρώτες ημέρες στο νέο σπίτι. Αν πάλι είσαι ανάμεσα σε εκείνους που σκέφτονται να το κάνουν στο άμεσο μέλλον, τότε οπλίσου με υπομονή και ετοιμάσου για μια νέα εμπειρία. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά μην τρελαίνεσαι. Όσο περισσότερο ζεις στο νέο σου σπίτι, τόσο περισσότερο θα το απολαμβάνεις. Με τα καλά και τα άσχημά του.

Το πρώτο διάστημα που θα μπεις στο νέο σου χώρο, αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι να αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά τα πράγματα στη θέση τους. Ανοίγεις τις κούτες, τη μία μετά την άλλη και βγάζεις από μέσα όλα σου τα αγαπημένα αντικείμενα, τα οποία θα κοσμούν πλέον το νέο σου σπίτι. Μετά από αυτό το βασικό στάδιο, ακολουθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία καλείσαι να ξεπεράσεις, όπως η μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής, η αλλαγή στη διεύθυνση που θα έρχονται οι λογαριασμοί και διάφορα άλλα. Είπαμε κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson)

Ένα επίσης ξεχωριστό κεφάλαιο της νέας αυτής αλλαγής στη ζωή του καθένα από εμάς είναι η καθαριότητα. Μόνο που αυτή δεν πρόκειται για δουλειά μιας φοράς, αλλά μια διαδικασία που θα πρέπει να τη συνηθίσεις, καθώς θα σε απασχολεί τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Ξέρω, κανείς μας δεν γεννήθηκε μαθαίνοντας να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει. Καταλαβαίνω επίσης πως ένας νέος σήμερα, έχει από ελάχιστο έως καθόλου ελεύθερο χρόνο για να διαθέσει στις δουλειές του σπιτιού.

Τι συμβαίνει, όμως, σε αυτή την περίπτωση; Και πώς ξεπερνάμε αυτό το παγόβουνο που εμφανίζεται μπροστά μας και ονομάζεται ‘καθαριότητα’; Άσε με να σου συστήσω τις δύο νέες μου φίλες, τις οποίες γνώρισα πρόσφατα και είναι έτοιμες να αναλάβουν την καθαριότητα του χώρου σου, χωρίς να χρειάζεται καν να σηκωθείς από τον καναπέ σου. Είναι η τελευταίας τεχνολογίας ρομποτική σκούπα iRobot Roomba i7+, η οποία σκουπίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε και η έμπιστη βοηθός της, iRobot Braava Jet 240, η οποία είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω για το σφουγγάρισμα.

Η πρώτη μου αντίδραση όταν τις είδα να δουλεύουν ήταν ακριβώς όπως και η δική σου, διαβάζοντας αυτό το κείμενο. Τι φάση; Ρομποτική σκούπα και σφουγγαρίστρα, οι οποίες προγραμματίζονται να κάνουν λαμπίκο το σπίτι, όχι μόνο χωρίς να κουνήσεις το δάχτυλό σου (πέρα από το να πατήσεις ένα κουμπί), αλλά ακόμη και χωρίς να βρίσκεσαι καν στο χώρο ή να κοιμάσαι;

Εντάξει, ίσως είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε οι περισσότεροι εκεί έξω, που δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με την καθαριότητα.

Η iRobot Roomba i7+ είναι ιδανική για όλους τους τύπους δαπέδων και χαλιών, κατάλληλη για τρίχες κατοικίδιων και καθάρισμα απεριόριστης επιφάνειας, αφού φορτίζεται μόνη της όταν πρέπει. Αν δηλαδή, τελειώνει η μπαταρία της, απλά επιστρέφει μόνη της στη βάση της, φορτίζει και μετά από λίγη ώρα συνεχίζει το καθάρισμα. Φοβερό;

Επίσης, χάρη στο μοναδικό σύστημα πλοήγησης iAdapt 3.0 με έξυπνη χαρτογράφηση αποτυπώματος (Imprint), προσανατολίζεται τέλεια στον χώρο και επιλέγει πάντοτε τη βέλτιστη τεχνική καθαρισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση επομένως, να κολλήσει σε κάποιο σημείο και να σταματήσει να σκουπίζει. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι και η i7 και η i7+ ξεχωρίζουν τα δωμάτια και μπορούν προγραμματισμένα να κάνουν επιλεκτικό καθαρισμό, όπως επιθυμεί ο χρήστης.

Με την εφαρμογή iRobot Home που κατεβάζεις εύκολα στο κινητό σου, μπορείς να διαχειριστείς το καθάρισμα απ’ οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς άνετα να ελέγχεις το ρομπότ σου χρησιμοποιώντας ένα smartphone από τον χώρο εργασίας σου ή όταν είσαι σε διακοπές, απλά πατώντας το κουμπί CLEAN.

Παράλληλα, μπορείς να την προγραμματίσεις να σκουπίζει συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας και να τα αφήσεις κυριολεκτικά όλα πάνω της.

Και όταν λέμε “όλα” εννοούμε “όλα”. Ακόμα και το άδειασμα του κάδου το κάνει μόνη της. Για τουλάχιστον ένα μήνα δεν ασχολείσαι με την καθαριότητα και το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις μια σακούλα στη βάση χωρίς καν να έρθεις σε επαφή με τη σκόνη.

Η iRobot Braava Jet 240, μετά το σκούπισμα της Roomba, αναλαμβάνει να σφουγγαρίσει το χώρο σου, αφήνοντας το σπίτι στην πιο τέλεια κατάσταση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι απλά να τη γεμίσεις με νερό. Απλό, έτσι;

Όση ώρα τα δύο ρομπότ καθαρίζουν, εσύ μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου, μαγειρεύοντας, βλέποντας τηλεόραση, δουλεύοντας στο laptop σου ή κάνοντας πραγματικά οτιδήποτε άλλο εκτός από το να καθαρίζεις.

Ίσως η ιδανικότερη λύση για εσένα που μετακόμισες πρόσφατα και το κεφάλαιο καθαριότητα είχε ήδη αρχίσει να φαντάζει εφιαλτικό στο μυαλό σου.  Τι λες;

Τις σκούπες Roomba και τις σφουγγαρίστρες Braava της irobot μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr.