SEX

Πώς θα την κάνεις να σε χωρίσει

Τα 'χεις ζήσει. Είναι φορές που δεν θες να πληγώσεις τον άλλο ή που αποφεύγεις την ευθύνη του να τελειώνεις μια σχέση. Άνθρωποι είμαστε.

Είναι σαν να διαβάζω τη σκέψη σου μόλις είδες τον τίτλο. “Τι πράγματα είναι αυτά; Να τιμάς τα παντελόνια σου κύριε Αναστασιάδη και να τη χωρίσεις εσύ αφού δεν θες να είσαι μαζί της”. Αυτή είναι μια πολύ φυσιολογική αντίδραση.

Αυτό που δεν είναι και τόσο φυσιολογικό είναι η ίδια η σχέση που σε οδηγεί σε τέτοιες έμμεσες σκέψεις και ατραπούς. Αυτός που θέλει να καταφέρει να τον χωρίσει η άλλη είναι ένας άνθρωπος που είναι βέβαιο ότι έχει προσπαθήσει να τη χωρίσει αυτός, αλλά λύγισε/δεν τα κατάφερε.

Το γιατί λύγισε δεν είναι της παρούσης. Απλά θα ήθελα να είμαστε επιεικείς μαζί του. Η ανάγκη να μην πληγώσεις έναν άνθρωπο είναι συχνά πιο επιτακτική απ’ το να μην πληγωθείς εσύ. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι, αλτρουιστές (στα δύσκολα).

Επειδή υποπτεύομαι ότι κι εσύ, ένα βροχερό απόγευμα του Απριλίου, πάνω που νόμιζες ότι η άνοιξη μπήκε και δεν θα βγει με τίποτα, παραδέχτηκες σε έναν δικό σου άνθρωπο ότι ‘δεν μπορείς να τη χωρίσεις, μακάρι να σε χώριζε αυτή’, βάζω στο τραπέζι μερικούς τρόπους που όντως θα σε βγάλουν απ’ την ψυχοφθόρα θέση -και σχέση.

Οικονομία στο συναίσθημα

Καμία συμπαντική λογική δεν μπορεί να υποστηρίξει το να συνεχίζεις να φέρεσαι σαν ερωτευμένος πιγκουίνος και να περιμένεις να λάβει η φίλη σου το μήνυμα ότι θέλεις να γίνει πρώην φίλη σου. Είναι συχνό και κοινό φαινόμενο να γκρινιάζεις σε γνωστούς και αγνώστους για το πόσο μέτρια περνάς στη σχέση σου, αλλά να κάνεις την κότα μπροστά στο κορίτσι. Αν όντως δεν είσαι ικανοποιημένος, φέρσου όπως σου βγαίνει, δηλαδή παγωμένα, κι όχι σαν να τη θες περισσότερο από ποτέ.

Αύξηση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων

Χάνοντας το ενδιαφέρον και την όρεξη για μια σχέση, αυτόματα δημιουργείς περισσότερο χρόνο για βόλτες, καφέδες, συζητήσεις, μπύρες και ποτά με άλλους ανθρώπους. Το να βρεις αλλού το ερωτικό ενδιαφέρον επειδή δεν έχεις τη δύναμη  να χωρίσεις, δεν νομίζω ότι σε τιμά ιδιαίτερα. Πέρνα πιο πολύ χρόνο με τους φίλους σου και ασχολήσου περισσότερο με τον εαυτό σου. Δύσκολα θα ενθουσιαστεί η φίλη σου, αν ξαφνικά περνάς τα ΣΚ με trekking ή ορειβασία.

Γίνε ειλικρινής

Θα μου πεις, για τι ειλικρίνεια σου μιλάω αν δεν μπορείς να πας στα ίσια και να τη χωρίσεις. Ξεκίνα απ’ τα μικρά πράγματα. Βαριέσαι να βγείτε για καφέ με τις φίλες της; ΠΕΣ ΤΟ. Δεν θες να νοικιάσετε άλλες ρομαντικές κομεντί; ΠΕΣ ΤΟ. Πιστεύεις ότι είναι η πιο βαρετή γκόμενα που είχες ποτέ; ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ, μην τα ισοπεδώσουμε όλα.

Περικοπές και στο σεξ

Ξέρω, αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη μέση και για τους δυο σας, αλλά τι να σε κάνω; Διάλεξες τον δύσκολο τρόπο. Το να καταφέρεις να σε χωρίσει δεν είναι ένας υγιεινός περίπατος. #Ζήτωταποδοσφαιρικάκλισέ

Γίνε αντιπαθής στις φίλες της

Υπάρχουν φορές (σχεδόν πάντα δηλαδή) που το κορίτσι σου εμπιστεύεται περισσότερο την κρίση των κολλητών της ακόμα και απ’ τη δική της. Όσες αμφιβολίες κι αν έχει για το μέλλον σας, όσο οι κολλητές της σε θεωρούν την καλύτερη επιλογή, εκείνη θα το σκεφτεί και δύο και τρεις φορές πριν τολμήσει να σε χωρίσει. Φρόντισε λοιπόν να χαλάσεις την εικόνα τους για σένα. Πες τους ότι λατρεύεις τον Αντώνη Ρέμο για παράδειγμα.

Πνίξ’ τη με την αγάπη σου

Η άλλη όψη της ‘οικονομίας στο συναίσθημα’ είναι η υπερβολή στο συναίσθημα. Εδώ εμπεριέχεται το σοβαρό ρίσκο να αφυπνίσεις και τον δικό της έρωτα παριστάνοντας τον καψούρη. Παρ’ όλ’ αυτά, κανένα κορίτσι δεν τρελαίνεται με την υπερβολική ζήλια ή την κτητικότητα ή με έναν άνθρωπο που της τηλεφωνεί κάθε 40 λεπτά για να δει τι κάνει.

Γίνε κάφρος

Στο τραπέζι, στο κρεβάτι ή σε όποιο άλλο έπιπλο προτιμάς. Κάν’ την να μη σε αναγνωρίζει. Δεν θα φάει τα χρόνια της με κάποιον που δεν αναγνωρίζει.

Η Μέθοδος 8 (aka Ο πιο βρώμικος τρόπος)

Πες της ότι την έχεις κερατώσει

Ελάχιστη σημασία έχει το αν την κεράτωσες στ’ αλήθεια. Αυτό που μετράει εδώ -στην περίπτωση που λες ψέματα- είναι να είσαι όσο πειστικός και όσο απολογητικός χρειάζεται. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρεις, αλλά πρέπει να πιστέψει ότι το έκανες.

Το φοβερό ατού που εν προκειμένω θα βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά είναι το twist της ιστορίας σου. Την κεράτωσες, λες, αλλά ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ. (Προειδοποίησα ότι παίζουμε βρώμικα στη Μέθοδο 8). Αργά ή γρήγορα, πετώντας αυτή την βόμβα και ακολουθώντας κάποια απ’ τα παραπάνω βήματα, το κορίτσι δεν θα αντέξει, θα σε στείλει στη μητέρα σου.

Όπως και να ‘χει, όσο περισσότερο συμφωνείς και διασκεδάζεις με το παρόν κείμενο, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να αναμετρηθείς με το θέμα σου να στέκεσαι μπροστά σε έναν άνθρωπο και να του λες την αλήθεια και αυτό που αισθάνεσαι.

Καλή τύχη. Με όλα.