ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Recycle Your Sail: Tο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη

Η PepsiCo Hellas «συμπλέει» και φέτος με την Aegean Rebreath, στη Σαντορίνη με το πρόγραμμα “Recycle Your Sail”.

Η PepsiCo Hellas μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για έναν βιώσιμο πλανήτη, με λιγότερο πλαστικό, ενώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις δυνάμεις της με τον οργανισμό Aegean Rebreath. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, η PepsiCo Hellas σε συνεργασία με τη Aegean Rebreath και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, πηγαίνει στη Σαντορίνη με το πρόγραμμα “Recycle Your Sail”.

Το πιλοτικό πρόγραμμα “Recycle Your Sail” πραγματοποιείται στα σκάφη αναψυχής που αναλαμβάνουν εκδρομές χιλιάδων τουριστών στο νησί της Σαντορίνης. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όχι μόνο του τοπικού πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών του νησιού καθώς και των τουριστικών επιχειρήσεων, σχετικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και την ενεργό συμμετοχή όλων στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Eπισκέπτες, κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, ενημερώνονται μέσα από καμπάνιες στα σκάφη καθώς και στα σημεία ελλιμενισμού. Τα σκάφη ενισχύονται με σύστημα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και τα πληρώματα ενημερώνουν τους επιβάτες για τη δυνατότητα διαλογής στην πηγή κατά τη διάρκεια των εκδρομών, (μέσα στα σκάφη). Tα ανακυκλώσιμα υλικά θα παραδίδονται στον Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένος στη Βλυχάδα και θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη διαχείριση των θαλασσών.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ιστιοπλοϊκή κοινότητα και τα τουριστικά σκάφη, με μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα στη Σαντορίνη, ένα νησί που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα “Recycle Your Sail” έρχεται να συνδράμει στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος συγκέντρωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική μέριμνα και βασικό στόχο για την PepsiCo Hellas που δε σταματά να στηρίζει ενέργειες εθελοντισμού και να επιλέγει στρατηγικούς συνεργάτες για την προώθηση της προστασίας του πλανήτη.

Το «Recycle Your Sail» είναι το φετινό μεγάλο στοίχημα της εταιρίας που όμως για να κερδιθεί χρειάζεται πρώτα και πάνω από όλα και την ατομική ευθύνη και πρωτοβουλία. Όσοι από εμάς βρεθούμε στο νησί αυτό το καλοκαίρι ας στηρίξουμε την ενέργεια για να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας για μια Σαντορίνη πιο βιώσιμη!