roland_0fficial/Instagram
ΚΟΣΜΟΣ

Roland, ο Ιάπωνας που βγάζει εκατομμύρια κάνοντας απλά παρέα σε γυναίκες

Ο Fuuga Matsuo ήταν ένα παιδί που είχε πάθος με το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή του.

Το Kabukicho είναι περιοχή που βρίσκεται στη γειτονιά Shinjuku του Tokyo. Είναι ο προορισμός για όσους θέλουν να διασκεδάσουν. Για την ακρίβεια, για όσους ενήλικες θέλουν να ψυχαγωγηθούν. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα host και hostess bars.

Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Στην Ιαπωνία της τεράστιας μοναξιάς, αυτά τα clubs δεν προσφέρουν ό,τι τα ανάλογα που υπάρχουν σε άλλες χώρες του πλανήτη.

To σύστημα λειτουργεί ως εξής:

  • Τα αγόρια που προέρχονται από φτωχές οικογένειες ή/και δεν έχουν σπουδάσει, δεν έχουν πολλές εργασιακές επιλογές. Ή πιθανότητες να ζήσουν άνετα -οικονομικά. Πολύ περισσότερο να γίνουν πλούσιοι. Μια option είναι να γίνουν hosts.
  • Οι hosts δεν πληρώνονται για να κάνουν παρέα σε όποιον/όποια θέλει την παρέα τους. Οι απολαβές τους εξαρτώνται από τα ποτά που αγοράζει η παρέα τους, στις ώρες που περνούν μαζί. Υπάρχουν hosts που ‘βγάζουν’ εξαψήφια νούμερα κάθε μέρα.
  • Η δουλειά τους είναι να προσφέρουν την παρέα τους -τα αυτιά, τα μάτια και μια καλή κουβέντα. Αν τεθεί πρόταση από την πελάτισσα για κάτι άλλο (σεξ) και θέλει ο hosts να προχωρήσει, μπορεί να το κάνει. Εν τούτοις, δεν υπάρχει τιμολόγιο.
  • Κάθε club δημοσιεύει το ranking των hosts, ανάλογα με τα χρήματα που «έβγαλε» κάθε εβδομάδα. Παρεμπιπτόντως, αυτό το ΤΟΡ5 κυκλοφορεί σε διαφημιστικά banner σε όλη την πόλη (όπου εδρεύει το κάθε club), ενώ υπάρχει και σε τεράστιες διαστάσεις έξω από το ίδιο το club. Αυτό είναι το κίνητρο κάθε host να κάνει καλύτερη δουλίτσα, στον εκ των πιο ανταγωνιστικό χώρο της νυχτερινής Ιαπωνίας.

Πάμε τώρα, και στον καλύτερο του είδους.

Ο βασιλιάς των hosts

O «άνδρας Geisha» που έχει εξελιχθεί σε θρύλος του χώρου των host clubs λέγεται Roland. Οι οπαδοί του λέγονται Rolanders. Στα 26α του γενέθλια, οι φαν του ξόδεψαν 63.530 ευρώ σε μόλις 3 ώρες, για να τον γιορτάσουν.

Αυτό που τον κάνει «βασιλιά των hosts» είναι τα χρήματα που μπορεί να  «βγάλει» σε ένα βράδυ: είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έναν (όποιον) μήνα, ανεβάζει μόνος του τα έσοδα του club του κατά σχεδόν 300.000 ευρώ.

Ο τρόπος που τα «βγάζει» είναι με την παρέα που κάνει στις γυναίκες που πληρώνουν πάρα πολλά λεφτά για να αγοράσουν τα ακριβότερα ποτά. Παρεμπιπτόντως, ο Roland σπάνια πίνει αλκοόλ («είμαι επαγγελματίας»). Όταν το κάνει, επιλέγει ό,τι πιο ακριβό υπάρχει.

«Κρατά» τα ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις ποτών σε ένα βράδυ, σε ένα μήνα και σε ένα χρόνο. Από αυτό που θα δεις στη συνέχεια, θα έλεγες πως η φήμη του έχει «βγει» από τη χώρα του και έχει περάσει σε όλον τον κόσμο.

Η εκκίνηση ήταν άρδην διαφορετική. Ο Fuuga Matsuo ήταν παιδί όχι οικονομικά εύρωστης οικογένειας, που είχε πάθος με το ποδόσφαιρο. Σε ένα διεθνές τουρνουά «κατάλαβα ότι δε θα γινόμουν ποτέ Messi» και άλλαξε καριέρα. Το παρουσιαστικό του δεν τον βοηθούσε ιδιαίτερα να βρει πελάτισσες ως host. Επάγγελμα που επέλεξε στα 18, λίγο μετά την είσοδο του στο Teikyo University.

«Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι δε φανταζόμουν το μέλλον μου ως εργαζομένου σε μια εταιρεία, για “ψίχουλα”». Επέλεξε το Makoto Tojo και άρχισε τη δουλειά στο Platina Club. Τους πρώτους μήνες ζούσε σε ένα δωμάτιο που ενοικίαζε για 380 ευρώ το μήνα και έτρωγε μόνο ληγμένο ψωμί, αφού δεν έβρισκε εύκολα πελάτισσες. (Σήμερα ζει σε κτίριο που αξίζει 10.000.000).

Δεν ήταν ο «λευκός ιππότης» ή manga boy, κατηγορίες συνήθως κυριαρχούσαν στον τομέα του. Δεν τα παράτησε. Έκανε ό,τι χρειαζόταν. Δεν έκρυψε ποτέ ότι έχει υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις. Τουναντίον, αποκάλυψε πως έδωσε 63.000 ευρώ για να αλλάξει το πρόσωπο του. Το σώμα του το άλλαξε με γυμναστική. Ακόμα περνάει ατελείωτες ώρες κάθε ημέρα στο γυμναστήριο.

Στα 21 δικαιώθηκε, με την ανάδειξη του σε εκπρόσωπο των hosts στο club του. Προηγουμένως, διπλασίασε τα ετήσια έσοδα. Αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκε τις πρώτες προσκλήσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Τη συνέχεια την ανέλαβε η ιδιαίτερη -γοητευτική- προσωπικότητα του και η έφεση που έχει στο φλερτ. Στα 25 (2017) άλλαξε το όνομα του σε Roland. Το «δανείστηκε» από τον Roland Himuro, χαρακτήρα του Teiichi: Battle of Supreme High, manga του Usamaru Furuya.

Να σου πω και γιατί άλλαξε όνομα: «Υπήρχαν πολλές φορές που δεν μπορούσα να κάνω τα κορίτσια ευτυχισμένα. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε να νιώθω αναστατωμένος. Να αναρωτιέμαι γιατί συνεχίζω να ό,τι στενοχωρεί τα κορίτσια. Κατάλαβα πως οι γυναίκες είναι χρήματα και άλλαξα επιχειρηματικό στιλ».

Στα 26α του γενέθλια (27/7 του 2018) είχε πωλήσεις ποσού μεγαλύτερου των 380.000 ευρώ το μήνα. Τότε έγινε γνωστός και σε όλη τη χώρα, μέσω εμφανίσεων σε variety shows. Παραιτήθηκε από το club και έφτιαξε τη δική του εταιρία. Την ονόμασε Schwarz. To πρώτο «προϊόν» ήταν το host club. Το ονόμασε The Club. Διάλεξε ο ίδιος τους hosts και πρόσφερε τις δικές του υπηρεσίες στους VIP. Προφανώς έναντι αδράς αμοιβής (κάθε βράδυ «βγάζει» περισσότερα από 9.000 ευρώ).

Ακολούθησε το κανάλι του στο YouTube (The Roland Show) των εκατομμυρίων views και μετά η πανδημία που τον υποχρέωσε να κλείσει την επιχείρηση του. Συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο, μέχρι να επανέλθει δριμύτερος.

Στο διάστημα που δεν είχε υποχρεώσεις στο club, έγινε επιχειρηματίας. Μεταξύ άλλων, δημιούργησε σειρά με γυναικεία φορέματα και εσώρουχα (διαπιστώθηκε πως αντέγραφε παγκοσμίου φήμης εταιρίες -απολογήθηκε δημοσίως και εγκατέλειψε), έφτιαξε τη δική του σειρά με ανδρικά εσώρουχα, το δικό του fashion brand, τη δική του σειρά με προϊόντα ομορφιάς, ένα εστιατόριο και μια επιχείρηση αφαίρεσης τριχών, έγινε επενδυτής και εισαγωγέας σαμπάνιας και δημοσίευσε βιβλίο με τα καλύτερα εξ όσων έχει πει ποτέ το στόμα του.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. «Και τα φανάρια γίνονται κόκκινα, μόλις δουν τον Roland».

Τα έσοδα από τη σειρά βιβλίων που έχει εκδώσει, τα διαθέτει για τη δημιουργία σχολείων στην Καμπότζη.

Από το Μάρτιο του 2023 παραδίδει μαθήματα σε ακαδημία της Ταϊβάν. Με τι αντικείμενο; «Τη φιλοσοφία της αυτοπεποίθησης».

Παρεμπιπτόντως, τον πληρώνουν 2-3 εταιρείες για να είναι το πρόσωπό τους -στο οποίο επενδύει 1.270 ευρώ το μήνα για να το συντηρεί, αφού είναι η περιουσία του. Μια είναι εταιρεία από τη Χιλή.