unsplash
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
SPONSORED

Η προετοιμασία που οφείλεις να κάνεις τώρα, για να είσαι έτοιμος για κάθε χειμερινή εξόρμηση

To δίκτυο ελαστικών ViaLider μπορεί να σου προσφέρει ένα άνετο, χωρίς άγχος και κυρίως ασφαλές ταξίδι.

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Το ξέρουμε όλοι αλλά καλό είναι να το θυμόμαστε. Ζούμε με την πανδημία σε μια πολύ παράξενη συνθήκη. Έχει αλλάξει ο τρόπος που δουλεύουμε, ο τρόπος που διασκεδάζουμε, ο τρόπος που μετακινούμαστε, ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Ειδικά ως προς το τελευταίο. Το καλό είναι πως πλέον έχουμε λίγο χρόνο ακόμα να διοργανώσουμε και να προετοιμαστούμε σωστά πριν από τις χειμερινές εξορμήσεις που αδιαμφισβήτητα θα κάνουμε όλοι μετά το τέλος και του δεύτερου lockdown. Πριν πάρουμε το αυτοκίνητό μας και ξεκινήσουμε να πάμε μια εκδρομή ένα ταξίδι ή έστω μια καρδιά σκεφτόμαστε. Πήραμε τις μάσκες μας; Πήραμε τα αντισηπτικά μας; Ίσως και τα γάντια μας; Είναι όμως το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε πριν φύγουμε για ένα ταξίδι; Φυσικά και όχι.

Το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σηκωθείς ένα χειμερινό πρωινό να πάρεις το αμάξι σου και να πας ένα ταξίδι. Αν θέλετε τη γνώμη μου, τα χειμερινά ταξίδια όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα καλοκαιρινά αλλά πολλές φορές είναι ακόμα πιο όμορφα. Ο καιρός είναι συχνά ιδανικός, ενώ η χειμερινή μουντάδα μπορεί να κάνει, για παράδειγμα, ένα roadtrip κάτι πραγματικά απολαυστικό. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνουμε; Πάντα βέβαια με ασφάλεια.

Μπερδεμένοι μέσα σε όλα τα καινούργια που πρέπει να φροντίζουμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε και εκείνα για τα οποία προσέχαμε πάντα. Την ασφάλεια του δρόμου. Να οδηγούμε για παράδειγμα σε καλή κατάσταση και προσεκτικά. Να ελέγξουμε πριν το ταξίδι μας το αυτοκίνητό μας και, ίσως το σημαντικότερο- τα ελαστικά μας.

Πού μπορώ να αλλάξω λάστιχα;

Το τελευταίο αυτό κομμάτι μπορεί να το εμπιστευτεί κανείς άφοβα στο δίκτυο ViaLider που περιλαμβάνει κορυφαία καταστήματα ελαστικών σε όλη την Ελλάδα. Όσοι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να προετοιμάζεστε καλό είναι να ξέρετε ότι μπορείτε να βρείτε ένα αξιόπιστο κατάστημα-μέλος του δικτύου προκειμένου να ελέγξετε τα ελαστικά σας αλλά και άλλα εξαρτήματα του οχήματός σας. Βλέπετε υπάρχουν 33 σημεία εξυπηρέτησης διασπαρμένα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί θα σας υποδεχτεί εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς από εσάς.

Η αλήθεια είναι ότι, ούτως ή άλλως, οι απαιτήσεις από τα ελαστικά μας είναι τώρα μεγαλύτερες από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου. Θυμάμαι να μου το τονίζει ο δάσκαλος οδήγησής μου πρώτα και μετά ο πατέρας μου. “Να προσέχεις πάντα τo ολισθηρό οδόστρωμα” Και δεν είχαν και άδικο. Πράγματι, οι βροχές μπορεί να κάνουν μια επαρχιακή οδό πολύ ομορφότερη. Κάνουν όμως ταυτόχρονα τους δρόμους αυτούς πιο επικίνδυνους. Όλα όμως θα πάνε καλά, αρκεί να κάνουμε τον απαραίτητο έλεγχο που θα εγγυηθεί ότι έχουμε τα σωστά ελαστικά.

Αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα καλύτερα βουλκανιζατέρ, σου έχουμε καλά νέα. Τα καταστήματα ViaLider έχουν λάβει πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποιήσεων TUV Austria Hellas ως προς την τεχνική τους κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και τη διαφάνειά τους απέναντι στον καταναλωτή. Έχουν βραβευτεί με το με το Responsible Business Award για το 2019 κάτι που αυξάνει την αξιοπιστία του δικτύου. Είναι, ακόμα πιστοποιημένα από τη Michelin ως προς την τήρηση αυστηρών ποιοτικών προτύπων με βάση τα οποία ο όμιλος θεωρεί ότι πρέπει να λειτουργεί ένα σημείο πώλησης ελαστικών. Φυσικά, η ύπαρξη και μόνο στο δίκτυο συνεργατών της Michelin αποτελεί από μόνη της εγγύηση για τον καλύτερο και πιο εξειδικευμένο έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου σου.

Τελικά, γιατί να προσπεράσουμε ένα ταξίδι, ακόμα και αυτή την εποχή; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε λίγες εβδομάδες υπομονή. Αν το καλοσκεφτείτε δεν χρειάζονται πολλά. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και φυσικά…καλό έλεγχο στα ελαστικά σας από ένα κατάστημα του δικτύου ViaLider με την υπογραφή και την εγγύηση της Michelin. Όσο σημαντικά είναι όλα αυτά, τόσο πιο ξέγνοιαστα θα περάσεις στο ταξίδι σου εφόσον έχεις προνοήσει.