ΤΑΞΙΔΙ

Σε κάποια μέρη δεν σε πάει το αμάξι σου

Ένας συντάκτης προβληματίζεται γιατί ενόψει χειμερινών τριημέρων το αυτοκίνητό του δεν μοιάζει ενδεδειγμένο για κάθε διαδρομή.

Το 99,9% των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα δεν έχουν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι τους ένα αυτοκίνητο για κάθε περίσταση. Αυτοί που έχουν, μπράβο τους, να τα χαίρονται και όταν μας βλέπουν στο δρόμο να μας κορνάρουν. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι που όταν μία στο τόσο χρειαστούμε το αυτοκίνητό μας για μία “περιπέτεια”, ανακαλύπτουμε ότι αυτό δεν είναι και το πλέον κατάλληλο.

Και δεν θα πιάσω καν την περίπτωση που σε θέλει να μην έχεις δικό σου αυτοκίνητο να πας την εκδρομή σου (ή να πας το κορίτσι σου ένα ραντεβού Ηλία Αναστασιάδη). Εκεί η λύση είναι σαφέστατα μονόδρομος αν δεν θες να ταλαιπωρηθείς με τις μαζικές συγκοινωνίες και θες να έχεις την άνεση να μετακινηθείς όπου και όποτε θες εσύ. Μπαίνεις στο www.budget.gr, νοικιάζεις ένας αυτοκίνητο για το Σαββατοκύριακο και είσαι αρχοντόπουλο που θα έλεγε και η Ανίτα Πάνια.

Θα εξετάσω μερικά ακόμα σενάρια στα οποία θα συναντήσεις πρόβλημα και πιθανότατα ένα ενοικιαζόμενο να είναι η απάντηση στην κάθε σου ερώτηση.

Περίπτωση 1: Χιόνια στο καμπαναριό

 

Ποιος σου είπε ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για τα χιόνια; Το πρώτο μου αυτοκίνητο δεν μάσαγε με τίποτα στο χιόνι αλλά η θερμοκρασία εντός καμπίνας ήταν ακόμα χαμηλότερη κι από την εξωτερική. Και αυτό που έχω τώρα είναι τόσο χαμηλό που κολλάει ακόμα κι όταν έχει σκόνη ο δρόμος.

 

Αν δεν είσαι κάτοχος ενός τζιπ και αν κυριότερα δεν θες να έχει διαρκώς την έγνοια για το αν το αυτοκίνητό σου θα αντέξει στα χιόνια, οφείλεις να νοικιάσεις ένα τζιπάκι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Περίπτωση 2: Χειμερινοί κολυμβητές (του τρελού)

 

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θα έκαναν camping ακόμα και τέτοια εποχή σε μια ωραία ερημική παραλία. Για την ακρίβεια παρακαλώ τον κολλητό μου εδώ και μερικές εβδομάδες να ξαναπάμε μια Τζια, να ξαναπάμε σε όλες αυτές τις ερημικές παραλίες που πήγαμε το καλοκαίρι. Σκέψου πόσο φανταστικά θα είναι τώρα εκεί με αυτή τη μουντάδα, τον αέρα, την ερημιά.

 

Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι το έσπασα το αμάξι σε πέτρες και χωματοδρόμους. Και από Οκτώβρη και μετά δεν πρόκειται κανένα συνεργείο της περιφέρειας να στρώσει τους δρόμους. Η υπόθεση φωνάζει τζιπάκι ή έστω ένα αρκετά ψηλό αμάξι από δω μέχρι την παραλία που θα κατασκηνώσεις.

Περίπτωση 3: Ευελιξία πάνω απ’ όλα

 

Αν είχες έρθει μαζί μου πριν δυο Σ/Κ στη Θεσσαλονίκη, θα με είχες συμπονέσει, με τη μαούνα του κολλητού μου που έπρεπε να παρκάρουμε 2 χιλιόμετρα μακριά από το κάθε μαγαζί. Υπάρχουν μερικά Σ/Κ που θα τα περάσεις στην πόλη.

 

Και αυτά χρειάζονται ένα μικρό ευέλικτο αυτοκίνητο για να κινείσαι. Να παρκάρεις, να ξεπαρκάρεις και να πηγαίνει μαζί σου όλη την μπαρότσαρκα. Όχι διθέσιο για να υπάρχει χώρος και για ό,τι παρέα βρεις στην πορεία. Ουινκ ουινκ.

Περίπτωση 4: Όλοι οι καλοί χωράνε

 

Θα το φωνάζω και θα το λέω ότι ο καλύτερος τρόπος για να πάει μια εξαμελής ή επταμελής ή εννιαμελής παρέα εκδρομή είναι σε ένα ωραίο βανάκι, σε ένα ωραίο Transporter. Ένας οδηγεί και οι υπόλοιποι έχουν την εμπειρία της ζωής τους σε ένα roadtrip που θα θυμάστε για πάντα. Αρκεί να τα βρίσκετε στην μουσική που θα ακούτε και να μην πάρετε μαζί σας στην εκδρομή τον ενοχλητικό της παρέας.

 

Ή έστω να τον βάλετε να κάτσει πίσω πίσω στο βανάκι για να μην σας σπάει τα νεύρα. Ενδείκνυται και για μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να αναβιώσουν το τι σημαίνει να ταξιδεύεις με την παρέα σου.

Περίπτωση 5: Ο γαμπρός

 

Έστω ότι θέλεις να πάρεις το κορίτσι σου να το πας ένα ρομαντικό τριήμερο. Έχεις το ιδανικό αυτοκίνητο για να το κάνεις αυτό; Μπορεί και να το έχεις. Αλλά όπως υπάρχουν κάποιες στιγμές σε αυτή τη σχέση που θα πάτε κάπου για δείπνο που δεν έχετε ξαναπάει, όπως θα κάνετε στο κρεβάτι κάτι που δεν έχετε ξανακάνει (δεν θέλω να ξέρω αμαρτωλοί), όπως θα της πεις κάποια στιγμή ότι θες να περάσεις μαζί της το υπόλοιπο της ζωής σου, έτσι υπάρχουν φορές που κάποιες εκδρομές οφείλεις στον εαυτό σου να τις πας με ένα πιο άνετο, πιο όμορφο και πιο πολυτελές αυτοκίνητο από το δικό σου.

 

Το δικό σου αυτοκίνητο είναι αναμφίβολα ο σύμμαχός σου σε αυτή τη ζωή. Αλλά είναι όπως θα είδες και παραπάνω αρκετές εκείνες οι φορές που θα πρέπει να το αφήσεις παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι και να αφεθείς στην άνεση, την ευκολία και την ευελιξία ενός ενοικιαζόμενου. Όταν θα παραλαμβάνεις τα κλειδιά του δικού σου ενοικιαζόμενου από το www.budget.gr ξένοιαστος και ωραίος, θα με θυμηθείς.

Καλές βόλτες