SEX

4 τρόποι να κάνεις καλύτερο σεξ το 2020, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μία έρευνα και μία θεραπεύτρια δείχνουν τον δρόμο για μια ερωτική νέα χρονιά.

Το Pure Romance, μία από τις παλαιότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σεξουαλικής υγείας και της ερωτικής ζωής, διεξήγαγε μία έρευνα με τη βοήθεια του OnePoll σε 2.000 σεξουαλικά ενεργούς Αμερικανούς. Η συντριπτική πλειοψηφία του δείγματος μοιάζει πολύ ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή, με το 79% να δηλώνει «χαρούμενο» και το 44% να ονομάζει το 2019 «την καλύτερη χρονιά τους σε σχέση με το σεξ» ως τώρα.

Παρακάτω θα βρεις τις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά στη σεξουαλική εμπειρία των Αμερικανών, όπως τις σχολίασε η sex therapist Dr. Carolina Pataky στο The Zoe Report.

Τι θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερο σεξ;

ΒΑΛΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Το 38% του δείγματος ανέφερε ότι αυτή τη χρονιά υπήρξε πιο περιπετειώδες. Πιο συγκεκριμένα, 1 στους 6 έκανε τηλεφωνικό σεξ, ενώ το 29% αγόρασε και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κάποιο σεξουαλικό βοήθημα. Φυσικά, όπως τονίζει η Dr. Pataky, ο πειραματισμός σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα και είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους αλλά είναι πολύ ντροπαλοί ή αβέβαια για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν.

«Η εξερεύνηση σημαίνει να δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να βρει ποιος είναι. Γράψε τις φαντασιώσεις σου και άσε τον εαυτό σου να προσέξει τι του λες γι’ αυτές. Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να τις συζητήσεις με τον σύντροφό σου. Ή να μπεις σε κάποιο forum ή sub-Reddit που σου δίνει την ιδιωτικότητα να μοιραστείς τις φαντασιώσεις και τις φοβίες σου με άλλους που νιώθουν το ίδιο και τις έχετε κοινές».

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ

«Για όσους επηρεάζονται ακόμη από ταμπού, θα πρότεινα να διαβάσουν βιβλία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη σεξουαλικότητά τους, τις επιθυμίες τους, τις φαντασιώσεις τους ως δομικό στοιχείο του ανθρώπου», αναφέρει η Dr. Pataky. «Ένα βιβλίο που θα συνιστούσα για ξεκίνημα είναι το Tell Me What You Want του Justin J. Lehmiller. Αυτό το βιβλίο φωτίζει τις ομοιότητες που μοιραζόμαστε σχετικά με τις ερωτικές επιθυμίες και φαντασιώσεις μας».

ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟ

Εάν το δείγμα της έρευνας είχε ένα παράπονο, αυτό ήταν ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερο σεξ. Το 42% δηλαδή απάντησε πως έχει μετανιώσει που δεν αφιέρωσε πιο πολύ χρόνο στην ερωτική δραστηριότητα.

«Εάν θες να κάνεις περισσότερο σεξ, πρέπει να το βάλεις σε προτεραιότητα», εξηγεί η θεραπεύτρια. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το κάνεις κανονικά μέρος του προγράμματός σου. Εάν έχεις σύντροφο, αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει το να μιλήσεις ανοιχτά για αυτή σου την ανάγκη, να δείτε πώς συνδυάζονται τα προγράμματά σας και να αφήσετε στην άκρη ξεχωριστό χρόνο γι’ αυτό».

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Το 44% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η δυνατότητά τους να εκφράζουν όσα επιθυμούν στους συντρόφους τους αλλά και αντίστοιχα να ρωτούν τι αρέσει στους δεύτερους, οδήγησε σε καλύτερη γνώση αμφότερων των επιθυμιών τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενίοτε η κουβέντα μένει εκεί και δεν βγαίνει έξω από τα σκεπάσματα.

«Ένα από τα προβλήματα που έχω παρατηρήσει», μοιράστηκε η Dr. Pataky, «είναι ότι κάποιοι είναι ανοιχτοί να συζητήσουν για ό,τι συμβαίνει στο κρεβάτι τους, αλλά για τη σχέση τους; Πολλοί πελάτες μου κάνουν άφθονο σεξ, αλλά πολλές φορές το αντιμετωπίζουν λανθασμένα ως μέτρηση για το πόσο καλά πηγαίνει η σχέση τους».

Τα δύο συχνά έχουν σχέση, όμως αυτό δεν είναι και απολύτως απαραίτητο. Φέρσου, λοιπόν, με φροντίδα στο σύνολο της σχέσης σου και η ερωτική σου ζωή θα σου κάνει σίγουρα απόσβεση.