ΣΙΝΕΜΑ

Το σπίτι του σίριαλ κίλερ από τη ‘Σιωπή των Αμνών’ μπορεί τώρα να γίνει δικό σου

Το πηγάδι δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Ένα από τα συχνότερα μοτίβα που επανέρχονται σε ταινίες τρόμου είναι η ιδέα του στοιχειωμένου ή γενικότερα του καταραμένου σπιτιού. Μια οικογένεια πάει να ζήσει στο νέο τους σπίτι, φωτεινά όλα, σπιταρόνα, βέβαια να, η μεσίτρια μας είπε πως πριν από έναν αιώνα σε αυτό το σαλόνι μια οικογένεια είχε καεί ολοζώντανη αλλά εντάξει μωρέ ήταν τρομερή ευκαιρία!

Fast-forward μιάμιση ώρα και αυτό που πιθανότατα έχει συμβεί στην ταινία είναι πως κάποιο κουκλάκι που έχει μέσα του το φάντασμα της νεκρής μητέρας από το 1918 κρατάει κουζινομάχαιρο πάνω από το τελευταίο ζωντανό μέλος της οικογένειας ενώ το σαλόνι καίγεται. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή δεν σεβόμαστε την Ιστορία, γι’αυτό.

Δεν ξέρω αν θα έμενα ποτέ σε σπίτι όπου έχει συμβεί κάτι αληθινά φρικιαστικό, αλλά σε ένα σπίτι όπου έχει συμβεί κάτι ψεύτικα-φρικιαστικό. Μετράει αυτό για αληθινή κατάρα; Ας το ερευνήσουμε λίγο.

Αν ας πούμε είχα $298.500 εύκαιρα (ούτε καν 300 χιλιάδες) μπορεί να σκεφτόμουν να τα επενδύσω σε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία όπως ήρθε στην προσοχή μου μέσω του Nerdist: Στο σπίτι του σίριαλ κίλερ Μπάφαλο Μπιλ από την ‘Σιωπή των Αμνών’.

Μια βικτωριανή σπιταρόνα στην Πενσιλβάνια δίπλα σε ποτάμι, διαθέτει σύμφωνα με την αγγελία τα ορίτζιναλ πατώματα σκληρού ξύλου, τζάκι σε άριστη κατάσταση φτιαγμένο το 1910 μαζί με το υπόλοιπο σπίτι. Η αυλή και η βεράντα έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί, η σοφίτα έχει νέα πατώματα (ξέρετε, για να μην τρίζουν), με μεγάλο γκαράζ και πισίνα.

Το διάσημο κελάρι είναι ακόμα σε έξοχη κατάσταση κατά πώς φαίνεται από τις συνοδευτικές φωτογραφίες, αλλά αν θα σκόπευε κανείς να αγοράσει το σπίτι για να το κάνει τουριστικό προορισμό, το διάσημο πηγάδι θα έπρεπε να το σκάψει από την αρχή- δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Λοιπόν όσο το σκέφτομαι άλλαξα γνώμη. Ξεχάστε αυτά στην αρχή για τα στοιχειωμένα σπίτια, αυτός είναι παλιομοδίτικος τρόμος.

Μια σύγχρονη, μεταμοντέρνα ταινία τρόμου θα ξεκίναγε ακριβώς έτσι: Με μια παρέα που νοικιάζει σε Airbnb το σπίτι του Μπάφαλο Μπιλ για να στήσει ένα ξέφρενο ΣΚ πάρτυ, γελώντας στην ιδέα πως μπορεί να είναι καταραμένο.