Κickstarter
SCIENCE

Σύντομα ο τρόπος που μυρίζει το Διάστημα, θα μπορεί να γίνει και το δικό σου άρωμα

Αν νόμιζες ότι στο Διάστημα δεν μυρίζει τίποτα, μάλλον έκανες ένα πολύ μεγάλο λάθος το οποίο ωστόσο μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Aν πιστεύατε ότι το Διάστημα δεν έχει καμία απολύτως μυρωδιά, όπως το πίστευα και εγώ, μάλλον κάνετε λάθος. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι αστροναύτες, το Διάστημα έχει μια περίεργη μυρωδιά που όλοι τους δυσκολεύονται να περιγράψουν.

Και ακριβώς επειδή δεν είναι εύκολο, εδώ και κάποιον καιρό έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στο Kickstarter προκειμένου η μυρωδιά αυτή να φτάσει με κάποιον τρόπο και σε μας. Χωρίς βέβαια να χρειαστεί να πάμε στο Διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν μαζευτεί ήδη κοντά στα 300.000 δολάρια από ανθρώπους που ζητούν να βγει ένα ειδικό άρωμα, μέσα σε ένα κουτάκι, όπου αυτή η τελείως περίεργη μυρωδιά θα φτάσει και στο δωμάτιό μας. Το όνομά της θα είναι ‘Eau de Space’. Οκ, το όνομα ίσως θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα.

Η καμπάνια αυτή βέβαια δεν αφορά τη γέννηση από την αρχή ενός πράγματος. Υπήρχε ήδη προκειμένου να ενταχθεί στην εκπαίδευση των αστροναυτών πριν κάνουν το ταξίδι τους στο διάστημα. “Συνεργαστήκαμε με βραβευμένους αρωματοποιούς, μερικούς από τους καλύτερους στον κόσμο και καταφέραμε να πάρουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα για το προϊόν”, διαβάζουμε στη σελίδα της καμπάνιας. Και ποιοι είμαστε εμείς για να μην τους πιστέψουμε;

Πάντως δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα θρεψίματος της περιέργειάς σου. Θα μπορείς κανονικά να το φοράς ως το χειμωνιάτικο άρωμά σου. Περίεργο; Nαι. Βαρετό; Σίγουρα όχι. Σε κάθε περίπτωση, τα καλά νέα είναι ότι η καμπάνια κλείνει στις 17 Αυγούστου, οπότε αν θες να είσαι από τους πρώτους μη αστροναύτες που θα μυρίσουν το διάστημα, ε, έχεις ακόμα χρόνο.