ΤΑΞΙΔΙ

ΣΚ στο Costa Navarino με την κοπέλα σου για να τρέξει στο πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα!

Αθλοπαιδιές, μασάζ κάτω από αιωνόβιες ελιές, φιλοσοφικές συζητήσεις και τέρψεις του ουρανίσκου, ενώ η καλή μου παίρνει μέρος στο πρώτο εν Ελλάδι Ironman στη γη της Μεσσηνίας.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Costa Navarino. IRONMAN® 70.3®. 1,9 χιλιόμετρα κολύμπι, 90 ποδήλατο και 21,1 τρέξιμο. 1.500 αθλητές από 60 χώρες και έξι Ηπείρους, σε ποσοστό 80% άνδρες, κι ανάμεσά τους το κορίτσι μου! Ω ναι.

Με το που έφτασε τα 30 κάτι, το είδε αλλιώς. Και από τους μαραθωνίους στα μπαρ, μεταπήδησε στο (σκέτο) τρέξιμο. Και το ποδήλατο. Και το κολύμπι. Μόλις λοιπόν έμαθε ότι οργανώνεται IRONMAN για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι η διασημότερη και δυσκολότερη διοργάνωση τριάθλου στον πλανήτη, αν δεν το γνωρίζεις- έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή και ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις. Και κορμάρα έχει κάνει, και μ’ αφήνει και ήσυχο για ώρες κάθε μέρα. Το τελευταίο βέβαια είναι και καλό και κακό… Αλλά ας μην ξεφεύγω.

Στο θέμα μας. Που είναι, τι θα κάνω το 6ώρο (θα’ θέλε!), με 8ώρο που θα την περιμένω να τερματίσει στην Costa Navarino.

Επειδή μ’ αρέσει να προγραμματίζομαι- και καλώς ή κακώς ο χρόνος δεν είναι και άπειρος, οι δραστηριότητες εδώ πάλι, είναι- τσέκαρα το site της Costa Navarino και σημείωσα τα εξής:

Γκολφ: Θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στα 2 signature γήπεδα γκολφ, και τα δυο με θέα στη θάλασσα δίπλα σε αιωνόβιες ελιές, μέσα στην καταπράσινη Μεσσηνιακή φύση. Να μην αισθανθώ και εγώ λίγο προνομιούχος Αμερικάνος; Και μιας και θα είναι ένα άκρως αθλητικό ΣΚ, λέω να δοκιμάσω και αναρρίχηση στον τοίχο. Έχουν και απ’ αυτό, όπως και σκουός και μπάσκετ, και γιόγκα στην παραλία, και καγιάκ και καιτ σερφ και πίστα καρτ και μπόουλινγκ και πολλά άλλα ακόμα…

Θεραπευτικό μασάζ που βασίζεται στις αρχές του Ιπποκράτη, κάτω από αιωνόβιες ελιές και μάλιστα με ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Χάνεται αυτό; ε;

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής με τοπικά, εποχικά υλικά από νοικοκυρές της περιοχής. Πρέπει να κάνω και εγώ κάτι για να εντυπωσιάσω την… Ironwoman μου! Άσε που με τον αθλητισμό, πλέον τρώει κανονικά, σαν άνθρωπος.

Μια γρήγορη εκδρομή έξω από την Costa Navarino σε υποδειγματικά αναστηλωμένο μοναστήρι του 12ου αιώνα, για να δω πως ζούσαν- και τι τραβούσαν- οι μοναχοί πριν εκατοντάδες χρόνια. Έχει και φιλοσοφικούς περιπάτους, όπου συζητάς για φλέγοντα ζητήματα, υπό το πρίσμα της αρχαίας Ελληνικής σκέψης,  με ακαδημαϊκούς και συμπολίτες σου.

Θα προσπαθήσω να διαλέξω ανάμεσα στα 13 εστιατόρια τα 4 μπαρ και lounge για να χαλαρώσω δοκιμάζοντας διαφορετικές ποικιλίες  Ελληνικών κρασιών. Έπειτα θα φάω φρέσκα θαλασσινά ή κλασικό σουβλάκι, εκτός και αν μου έρθει όρεξη για λιβανέζικο ή ένα αυθεντικό περιποιημένο rib eye.

Την Expo και το κατάστημα της Ironman τα αφήνω για να πάμε μαζί μετά τον αγώνα, αφού σίγουρα θέλουμε μια ώρα μέχρι να τα δούμε όλα και να καταλήξουμε στα τελευταία editions T-shirt Ironman.

Θα ήθελα να κάνω τόσα και άλλα τόσα στην απαράμιλλη  Costa Navarino. Αλλά δεν πρέπει να χάσω με τίποτα τον τερματισμό της καλής μου. Ποιος την ακούει μετά που δεν την έβγαλα την τέλεια ινστά-φωτογραφία. Θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ, λέει…!