LIFE
SPONSORED

Στα καλά ψώνια, το καλύτερο είναι η τιμή και όλοι το ξέρουν αυτό

Ο κάθε τύπος καταναλωτή έχει τη δική του στρατηγική και τα δικά του «πρέπει» στο σουπερμάρκετ. Όλοι όμως συμφωνούν ότι η ποιότητα και η τιμή είναι τα σημαντικότερα.

Είναι αλήθεια ότι τα ψώνια στο σουπερμάρκετ αποτελούν για όλους μας ένα μεγάλο στοίχημα. Πού θα πάω για το καθετί, τι μπάτζετ έχω να διαθέσω και τελικά τι πραγματικά χρειάζομαι; Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που όλοι κάνουμε πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι για να κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας.

Τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα δε, τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο αμείλικτα και η διασφάλιση της ποιότητας και της χαμηλότερης τιμής αποτελούν οπωσδήποτε τους σημαντικότερους στόχους μας. Εγώ για τον λόγο αυτό προτιμώ σταθερά την ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς ξέρω ότι εκεί, οι τιμές πέφτουν σταθερά, ακόμα και όταν μιλάμε για προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Η ρουτίνα μου όταν πηγαίνω στο σουπερμάρκετ είναι απλή. Δεδομένου του ότι λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και ο χρόνος για μαγειρική είναι λίγος, συνήθως προμηθεύομαι προϊόντα που δεν θέλουν και ιδιαίτερο κόπο για να καταναλωθούν. Στην πραγματικότητα, είμαι ο πιο απλός τύπος που θα δεις στο σουπερμάρκετ, γιατί θέλω μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν θέλω να κάνω περιττά έξοδα στις αγορές μου.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος από τα τέλη Μαρτίου, παρά τις αυξήσεις που βλέπουμε παντού εκεί έξω, έχει μετατρέψει τη δέσμευσή της για σταθερά χαμηλότερες τιμές, σε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με όλους εμάς που ψάχνουμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα στις πλέον συμφέρουσες τιμές.

Το μότο «στο καλό, το καλύτερο είναι η τιμή» έχει πια αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές κάθε είδους. Και όταν λέω κάθε είδους, το εννοώ, μιας και η σταθερή μείωση των τιμών συναντάται σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα καθημερινής χρήσης και η εγγύηση χαμηλής τιμής έρχεται σε 1.000 από αυτά.

Τι σημαίνει όμως αυτόν στην πράξη; Όποιος τύπος καταναλωτή και να είσαι, ακόμα και εκείνος που δεν ψωνίζει για όλη την οικογένεια, όπως εγώ, θα βρίσκεις όποια μέρα και αν βρεθείς χαμηλές τιμές σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες. Αν πάλι, επισκέπτεσαι τακτικά τον ΑΒ Βασιλόπουλο της γειτονιάς σου, τότε θα διαπιστώσεις ότι από μέρα σε μέρα μπορεί η τελική τιμή να είναι ακόμα χαμηλότερη.

Οι δικές μου αγορές, όπως σου έγραψα και παραπάνω δεν είναι οι πιο εξεζητημένες, αλλά εδώ που τα λέμε, λίγοι είναι εκείνοι στην παρέα που θα ψωνίσουν πλέον για όλη την εβδομάδα. Εγώ, προκειμένου να αποφύγω τις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο και φυσικά για να μην παραγγέλνω λίγο πριν κοιμηθώ, έχω αποφασίσει τα ψώνια μου να είναι πολύ συγκεκριμένα.

Συνήθως θα ψωνίσω τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά μου από τον ΑΒ Βασιλόπουλο, έτσι ώστε να μπορώ να παίρνω τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κάθε πρωί φεύγοντας από το σπίτι ή τα βράδια, λίγο πριν κοιμηθώ, όταν με πιάσουν λιγούρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσαμε με τα παιδιά από τη δουλειά να ψωνίσουμε μαζί από τον ΑΒ Βασιλόπουλο και να πιούμε έναν καφέ πριν ξεκινήσουμε για το γραφείο, γιατί όπως και να το κάνεις, τα ψώνια, ακόμα και στο σουπερμάρκετ, είναι καλύτερα όταν γίνονται με παρέα. Παρά το γεγονός ότι συνήθως όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί για αγορές, ξεφεύγουμε, εκείνο το πρωινό ήμασταν εγκρατείς.

Εγώ πήρα τα καθιερωμένα γιαούρτια μου και το γάλα για όλη την εβδομάδα, μιας και ποτέ δεν ξεπέρασα τις παιδικές μου πρωινές συνήθειες, η Μάριον Παλιούρα το έριξε στην υγιεινή αγοράζοντας τους ανανάδες της, ενώ ο Τίμος Κουρεμένος, το έχει ρίξει στη μαγειρική τελευταία και αυτή τη φορά είχε αποφασίσει να δημιουργήσει μια περιποιημένη μακαρονάδα.

Φυσικά, η συνάντησή μας στα ταμεία, είχε και τα ευτράπελά της, όμως η αλήθεια είναι ότι στην ΑΒ Βασιλόπουλο, «στο καλό, το καλύτερο είναι η τιμή» και για αυτό φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι επιστρέφοντας στο γραφείο.