24MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΤΑΞΙΔΙ

Στις διακοπές με ιστιοπλοϊκό θα απολαύσεις ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Πολλοί λένε πως κάνοντας διακοπές πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό, μπορείς να ανακαλύψεις όλα τα μικρά «διαμάντια» της Ελλάδας. Δεν έχουν άδικο.

Το θέμα «καλοκαιρινές διακοπές» είναι από τα πιο καυτά ζητήματα, που απασχολεί σχεδόν κάθε παρέα, ζευγάρι ή άτομο από τη στιγμή που πιάνουν οι πρώτες ζέστες. Το «πού θα πάμε φέτος;» πέφτει στο τραπέζι και αρχίζει ο ένας μετά τον άλλο να ρίχνει τις δικές του ιδέες για προορισμούς, μακρινούς ή κοντινούς, οικονομικούς ή ακριβούς.

Δεν θα ήταν πιο ωραίο, όμως, να μη χρειάζεται να επιλέξετε έναν μόνο προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αλλά να μπορείτε να κάνετε από μια βόλτα σε περισσότερους; Αν κι εσύ σκέφτεσαι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι, τότε σίγουρα το να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό, είναι η λύση που ψάχνεις για φέτος το καλοκαίρι (ίσως και για κάθε καλοκαίρι).

Γιατί να κάνεις διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν το συγκεκριμένο είδος διακοπών. Ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού ίσως μιλάμε και για τον πιο ασφαλή τρόπο, να ταξιδέψει κάποιος, μένοντας ταυτόχρονα μακριά από τον συνωστισμό, αλλά απολαμβάνοντας στο έπακρο το ελληνικό καλοκαίρι.

Η πρώτη εύλογη απορία που γεννιέται στο μυαλό σου είναι προφανώς το «πόσο κοστίζει;» η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού. Και η αλήθεια εδώ είναι πως αυτή η «πολυτέλεια», μπορεί να είναι αρκετά προσιτή, με τις τιμές ανά άτομο την ημέρα να κυμαίνονται πάνω κάτω όσο κι ένα δίκλινο δωμάτιο σε κάποιο ελληνικό νησί. Μόνο που στην περίπτωση του ιστιοπλοϊκού δεν κοιμάσαι σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αλλά σε διαφορετικό σημείο κάθε βράδυ.

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Συνολικά η Ελλάδα αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Με άλλα λόγια, λοιπόν, η χώρα μας αποτελεί έναν παράδεισο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την θάλασσα, να περάσουν τις ημέρες τους πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό, παρέα με τους κοντινούς τους ανθρώπους και να δουν μέρη, που δεν υπάρχουν καν στον χάρτη.

Ετοιμάσου να ανοίξεις πανιά

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας skipper (ή κάποιον από τον παρέα, ο οποίος να ξέρει να οδηγεί το ιστιοπλοϊκό και να συντονίζει τους υπόλοιπους), καλή διάθεση κι έναν παγωμένο Nescafé Frappé στο χέρι, προκειμένου να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Για σκέψου το λίγο. Υπάρχει πιο ιδανική εικόνα ελληνικού καλοκαιριού από αυτή;

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου. Όντως, στις διακοπές με ιστιοπλοϊκό απολαμβάνεις ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Γίνεσαι ένα με τη θάλασσα, ακούς τα κύματα, βλέπεις τους γλάρους να πετούν από πάνω σου και ζεις από κοντά τα πιο «μαγικά» καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα. Ο χρόνος στο ιστιοπλοϊκό δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Αυτό θα το καταλάβεις από τη πρώτη στιγμή, που θα βγείτε στα ανοιχτά.

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Αφήνεις πίσω σου κάθε πρόβλημα, κάθε σκέψη, κάθε άγχος και δίνεις την έγκριση σε αυτή την καινούργια εμπειρία να κατακλύσει την ψυχή σου.

Τέλος, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η ζωή στο ιστιοπλοϊκό (όσο οξύμωρο κι αν σου ακούγεται) είναι απλή και χαλαρή. Δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου τη μισή ντουλάπα του σπιτιού. Μαγιό, μερικά t-shirts ή ελαφριά πουκάμισα, μπόλικο αντηλιακό (θα χρειαστεί), πετσέτα θαλάσσης και γυαλιά ηλίου είναι τα πιο must πράγματα της summer list σου.

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Ετοιμάζεις γρήγορα κι έναν Nescafé Frappé με μπόλικα παγάκια, για να έχεις την απόλυτη γεύση του καλοκαιριού στο στόμα σου και είσαι έτοιμος να σηκώσεις άγκυρα, να ανοίξεις πανιά και να σαλπάρεις με προορισμό τα πιο μαγικά μέρη αυτού του τόπου.