ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο Ντουμπάι η ομορφιά πήγε σε άλλο level με τα νέα προϊόντα της Huawei

Πριν μερικές μέρες είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ντουμπάι για να δούμε από κοντά την παρουσίαση των νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της Huawei.

Το Ντουμπάι είναι ένα μέρος όπου η ομορφιά των κτηρίων αλλά και το τι μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους σε κάνουν να πιστεύεις ότι μάλλον δεν τα έχεις δει όλα σε αυτή την ζωή.

Η ομορφιά και το μέγεθος των κτηρίων είναι κάτι που σίγουρα τραβάει όλα τα βλέμματα… κυρίως προς τα πάνω μιας και οι ουρανοξύστες σίγουρα δεν λείπουν από το μέρος, χωρίς να κρύβουν όμως τον ουρανό.

Βλέποντας όλα αυτά φαντάζομαι πως αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei επέλεξε το Ντουμπάι για να παρουσιάσει τα νέα καινοτόμα προϊόντα της. Όπως στο Ντουμπάι οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές έχουν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν πολύ δημιουργικότητα για τη δημιουργία των κτηρίων, έτσι και η Huawei με γνώμονα πάντα τη δημιουργία, προσφέρει στους χρήστες εργαλεία για να μπορέσουν να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Στην παρουσίαση με τίτλο “Creation of Beauty” είδαμε τα νέα Open-ear ακουστικά HUAWEI FreeClip, το νέο laptop HUAWEI MateBook D 16 καθώς και το HUAWEI MatePad Pro 13.2” αλλά και το ανανεωμένο HUAWEI MatePad Air PaperMatte.

Αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν τα νέα Open-ear ακουστικά HUAWEI FreeClip. Φαντάσου είναι ακουστικά που κάθονται πάνω στο αυτί σαν σκουλαρίκια και δεν μπαίνουν μέσα στο αυτί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορείς να ακούς στον δρόμο, την αγαπημένη σου μουσική ή podcast και παράλληλα να ακούς και όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Επίσης με αυτόν τον σχεδιασμό είναι τόσο σταθερά και ελαφριά στο αυτί, που όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να τα κάνω να μου φύγουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ άνετα για τρέξιμο ή προπόνηση γενικότερα.  Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Huawei σχεδίασε τα ακουστικά αυτά με βάση 10.000+ παγκόσμια δεδομένα ανθρώπινου αυτιού. Ο τρόπος που «κολλάνε» στο αυτί ήταν κάτι πρωτόγνωρο όπως επίσης και η άνεση που προσφέρουν.

Εκτός από την καινοτομία στον C-bridge σχεδιασμό τους, τα νέα HUAWEI FreeClip έχουν ακόμα μία καινοτομία που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι σήμερα. Μπορούν και αναγνωρίζουν από μόνα τους σε ποιο αυτί τοποθετούνται και γίνονται αυτόματα δεξί ή αριστερό. Δεν έχουν δηλαδή προκαθορισμένο ρόλο όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στα ακουστικά.

Από πλευράς συνδεσιμότητας μπορούν να συνδεθούν παράλληλα σε διάφορες συσκευές που μπορεί να έχει χρήστης και να καταλαβαίνουν ποια συσκευή χρησιμοποιεί και να συνδέονται αυτόματα, ενώ οι ποιότητα τόσο ακρόασης όσο και ομιλίας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τέλος το κομμάτι της μπαταρίας είναι και αυτό πολύ δυνατό, αφού η Huawei έχει φροντίσει να μπορούν να αντέξουν έως και 8 ώρες πάνω στο αυτί ενώ με την θήκη η αυτονομία ξεπερνά τις 36 ώρες.

Σίγουρα αυτά ακουστικά είναι ένα must για όλους όσους γυμνάζονται, ταξιδεύουν εργάζονται και θέλουν να το κάνουν με στυλ.

Εκτός όμως από τα ακουστικά είδαμε κι ένα μεγάλο laptop σε μικρό μέγεθος. Ναι σωστά διάβασες. Μεγάλο laptop σε μικρό μέγεθος. Η Huawei κατάφερε με το MateBook D 16 να μεγαλώσει την οθόνη χωρίς όμως να μεγαλώσει το μέγεθος του υπολογιστή.

Η 16 ιντσών με αναλογία 16:10 Eye Comfort HUAWEI FullView οθόνη του προσφέρει μία μοναδική εμπειρία (ξεκούραστης) προβολής ενώ από πλευράς δυνατοτήτων η εταιρία έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα laptop για να τους δημιουργικούς ανθρώπους. Στο κομμάτι της απόδοσης, με Intel επεξεργαστές και αρκετή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο για να γίνεται η δουλειά όσο πιο άνετα γίνεται.

Στο κομμάτι της σχεδίασης είναι πολύ καλό που είδαμε ότι το MateBook D 16 διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.7 κιλά. Σε όλο αυτό αν προσθέσει κανείς και τις περίπου 15 ώρες αυτονομίας του αλλά και τις 3 USB θύρες (USB-C, USB-A, USB 3.2 Gen 1) αλλά και HDMI, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το laptop είναι και του γραφείου αλλά και του δρόμου. Η όμορφη εμπειρία που προσφέρει τόσο στην εργασία όσο και στην ψυχαγωγία είναι κάτι που για ακόμα μία φορά η Huawei έχει φροντίσει με μεγάλη λεπτομέρεια.

Είδαμε επίσης και το νέo Tablet HUAWEI MatePad Pro 13.2”, που πάει την εν κινήσει δημιουργία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Διαθέτει τεράστια εύκαμπτη οθόνη OLED και έχει πάχος 5,5 mm και βάρος μόλις 580 γραμμάρια. Πρόκειται για ένα από τα πιο λεπτά tablet που έχουν κατασκευαστεί ποτέ με τα στενότερα πλαίσια και 94% αναλογία οθόνης προς σώμα. Το tablet αυτό σε συνδυασμό με τη γραφίδα HUAWEI M-Pencil (3ης γενιάς) που διαθέτει τεχνολογία NearLink αλλά και το HUAWEI Smart Magnetic Keyboard ανοίγει νέες δυνατότητες για δημιουργία στον χρήστη.

Η δημιουργικότητα και η ομορφιά είναι πλέον στο επίκεντρο των προϊόντων που ετοιμάζει η εταιρία και τώρα που έχει ξεκινήσει, σίγουρα θα δούμε κι άλλα καινοτόμα προϊόντα με όμορφο design και πολλές νέες τεχνολογίες που βοηθάνε τον χρήστη τόσο στη δουλειά όσο και στην ψυχαγωγία.