ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Τι κοινό έχουν ένας σκύλος οδηγός και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας;

SPONSORED

Αναγνωρίζοντας ότι ζούμε σε μια εποχή που οι ανάγκες πιέζουν να βρούμε νέες λύσεις προς ένα βιώσιμο κι ισότιμο μέλλον, η κορυφαία στο υγραέριο Coral Gas υλοποιεί μια σειρά δράσεων στήριξης.

F

Δε μιλάμε απλά για την εταιρία που έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην αγορά του υγραερίου τα τελευταία χρόνια, με τέσσερις εγκαταστάσεις ανά την επικράτεια και πάνω από 1.000.000 άτομα να την εμπιστεύονται καθημερινά για τις ανάγκες τους. Δε μιλάμε μόνο για συνέπεια, υπευθυνότητα και εμπειρία δεκαετιών (συγκεκριμένα, λειτουργεί από το 1965) αλλά και για πρωτοπορία, αφού από τα δικά της προϊόντα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2018 ο μοριακός ιχνηθέτης – ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που εξασφαλίζει ποιότητα χωρίς απώλειες στο υγραέριο κίνησης.

Μιλάμε για την Coral Gas, την εταιρία που έχει πράγματι πετύχει όλα τα παραπάνω, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θέτει σε προτεραιότητα το όραμα για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο πλανήτη, για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες. Πλέον, είναι γνωστό ότι το ενεργειακό τοπίο μεταβάλλεται και οι ανάγκες του πλανήτη πιέζουν επιτακτικά για λύσεις αειφορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, πέρα από την εκπαίδευση, τη συνεργασία και την εξοικείωση με τα τεχνολογικά εργαλεία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Coral Gas έχει αναλάβει ενεργό ρόλο προσφοράς τους τελευταίους μήνες. Αφουγκράζεται τις μικρές ή μεγάλες ανάγκες γύρω μας, στις πόλεις, στην επαρχία, και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον δημιουργεί δράσεις με στόχο να προσφέρει νέες ευκαιρίες, χρήσιμα εργαλεία και τελικά ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους συνανθρώπους μας. Μια πρώτη αλλά πολύ κατατοπιστική απόδειξη; Μια μαλλιαρή σκυλίτσα-οδηγός που υιοθετήθηκε πρόσφατα από σωματείο αδέσποτων.

Αλλά ας πάρουμε τις δράσεις με τη σειρά.

© iStock

«Παρέα, Προχωράμε Μπροστά»: Ένα πρόγραμμα που μας αφορά όλους

Τι χρειάζεται σήμερα ένα νέο άτομο που είναι έτοιμο να βουτήξει στον συναρπαστικό, αλλά όλο και πιο ανταγωνιστικό πεδίο της επιχειρηματικότητας; Ένα άτομο που έχει πλάσει το προσωπικό του όραμα, τον στόχο του και βρίσκεται μια ανάσα πριν κάνει το πρώτο βήμα; Καθοδήγηση, φυσικά. Αυτό δηλαδή που προσφέρει το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» που ξεκίνησε να υλοποιείται αρχές του έτους από την Coral Gas, σε συνεργασία με την Wise Greece, μια βραβευμένη ΜΚΟ που στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων και των νέων παραγωγών.

Με πρώτο σταθμό τα Ιωάννινα, η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό να περιοδεύσει όλη τη χώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για εκπαιδευτικούς κύκλους διάρκειας έξι μηνών, που προσφέρονται εντελώς δωρεάν και εξ αποστάσεως (online), με έμφαση σε κομμάτια ψηφιακών δεξιοτήτων. Θεματικές όπως η μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον και το web, οι τρόποι προώθησης των προϊόντων στη ψηφιακή σφαίρα, το digital marketing και το πώς να διαμορφώσεις ένα σωστό και –πάνω από όλα– υλοποιήσιμο πλάνο για το μέγεθος και τις δυνατότητες της επιχείρησής σου, βρίσκονται στο πρόγραμμα.

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι συμμετέχοντες ήταν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή και να επιλέξουν τις κατηγορίες που εμπίπτουν στα δικά του ενδιαφέροντα – νέες δεξιότητες και ευκαιρίες ανοίγονται απευθείας μπροστά τους. Κορυφαίοι και πολύ έμπειροι εκπαιδευτές αναλαμβάνουν σε ταχύρυθμες και to the point διαδικτυακές συναντήσεις να δώσουν τα μυστικά για να απογειώσεις την επιχείρησή σου. Αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν για τα σωστά βήματα, να λύσουν απορίες αλλά και να εμπνεύσουν επικοινωνώντας επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα.

«Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, όπου έχουμε δραστηριότητα, και θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ελευθέριος Ιατρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Coral Gas, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου απ’ το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά». Πάνω από 700 άτομα είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο, λαμβάνοντας και το ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

«Παρέα, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος», για ίσες ευκαιρίες προς όλους

Ένα ανάλογο αλλά πιο στοχευμένο δίκτυο συνεργασίας έχει οικοδομήσει η Coral Gas με την Libery Guide Dogs – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2019 και ειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων-οδηγών για τα άτομα με προβλήματα και απώλεια όρασης. Το περασμένο φθινόπωρο, εθελοντές της Coral Gas επισκέφθηκαν το κέντρο εκπαίδευσης της ΜΚΟ στην Αττική και γνώρισαν από κοντά τόσο τον ιδρυτή της, τον Γιάννη Κονδράρο, όσο και τους (θετικούς) εκπαιδευτές της ομάδας που με αυταπάρνηση εργάζονται για ένα κοινό όραμα – να συνεισφέρουν για να διαμορφωθεί μια κοινωνία με μεγαλύτερη συμπεριληπτικότητα και ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία.

Στο ίδιο όραμα συντάσσεται φυσικά και η Coral Gas. «Το έργο της Liberty χαρακτηρίζεται από πλήρη ανιδιοτέλεια και είναι ένας σκοπός τον οποίο θέλουμε να αγκαλιάσουμε», είχε δηλώσει ο Παναγιώτης Χαριτόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Coral Gas. «Οι εργαζόμενοι μας έζησαν από κοντά τη φροντίδα και τη βοήθεια που προσφέρει στους συνανθρώπους μας η Liberty και οι σκύλοι-οδηγοί και ως εταιρεία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο του οργανισμού».

Για του λόγου το αληθές, εργαζόμενοι της εταιρείας μπήκαν σε ένα πρόγραμμα για να προσφέρουν εκ περιτροπής εθελοντική εργασία στη ΜΚΟ, με στόχο την κοινωνικοποίηση των σκύλων-οδηγών, ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένας πανέμορφος, μαλλιαρός σκύλος-οδηγός απολαμβάνει το νέο του σπίτι, που δεν είναι άλλο από την Coral Gas.

Η κορυφαία εταιρεία της αγοράς του υγραερίου δε θα μπορούσε να του δώσει πιο ευφάνταστο όνομα από αυτό το οποίο επιλέχθηκε: Gas.