SEX

Στο σεξ με πρώην λέμε ναι (ή μήπως όχι;)

Μία δημοσιογράφος παίρνει όλα τα βασικά ενδεχόμενα, τα αναλύει και σε αφήνει να απαντήσεις (στα σχόλια).

Τις προάλλες, σε μία κρίση αυτογνωσίας και απανωτών εύστοχων συνειρμών ξεκινήσαμε με ένα φίλο τη συζήτηση περί σεξ με πρώην και άλλων δαιμονιών. Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τσακωθήκαμε και κάπου εκεί στο τελευταίο καραφάκι μισαωράκι, τα βρήκαμε. Και καταλήξαμε στο εξής εύλογο συμπέρασμα: Είτε σου συμβεί ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμένεις είτε το κάνεις συνειδητά (νιώθεις μοναξιές) είτε κάνει το πρώτο βήμα εκείνη είτε εσύ, το μόνο σίγουρο είναι ότι το όλο θέμα είναι awkward.

Απορείς γιατί το λέω αυτό; Πιστεύεις ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τις καταστάσεις και ότι “ένα σεξ δεν σημαίνει κάτι”; Ωραία, δεκτό. Μη σου πω ότι συμφωνούμε κιόλας. Όμως όλα αυτά, στη θεωρία. Γιατί στην πράξη, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Και θα στο αποδείξω ευθύς αμέσως.

Ας δούμε τις περιπτώσεις μία προς μία.

Η συνάντησή σας, γίνεται τυχαία

Τυχαία αλλά ωραία που θα έλεγε και η Μοντέρνα Σταχτοπούτα, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Είναι ακόμα τόσο όμορφη όσο τότε που ήσασταν μαζί. Είναι ελεύθερη. Και σε κοιτάει. Φυσικά, την κοιτάς και εσύ. Και αρχίζει ένα παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότητα, θα σας βρει να ξημερώνετε μαζί την ημέρα.

 

Σε θέλει πίσω: Με λάγνο βλέμμα σου αποκαλύπτει ότι τόσον καιρό σε σκέφτεται συνέχεια και ότι όλο αυτό (που ξαναβρεθήκατε) δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Και όμως, μπορεί” της εξηγείς εσύ μιας και δεν θέλεις κάτι περισσότερο. Εκείνη στραβώνει: “Ώστε δεν σήμαινε τίποτα για σένα όλο αυτό;” σε ρωτάει και άντε να δω τι θα της απαντήσεις. Ξεκάθαρα έχεις μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που μπήκες σε αυτό το μπαρ.

Τη θέλεις πίσω: Γιατί τη σκέφτεσαι συνέχεια, γιατί “πού να βρεις μια να της μοιάζει” ή γιατί “έτσι, γιατί περίεργα την είδες” (ρεπερτόριο όχι αστεία). Αν θέλει και αυτή, όλα ωραία και όλα καλά. Αν πάλι δεν, τότε ισχύει ό,τι και πάνω. Τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο μπάρμαν.

Δεν θα ξανασυμβεί“: Ουτοπική περίπτωση, αλλά θα την αναφέρω έτσι για την ποικιλία. Φιλιέστε σταυρωτά και συμφωνείτε ότι δεν ήταν τίποτα. Ότι περάσατε ωραία και μέχρι εκεί. (και μετά, ξύπνησες)

Εκείνη κάνει come back, come back στον έρωτά σου (το κάψαμε)

Το άλλοτε κορίτσι σου, αποφασίζει να σου στείλει μήνυμα. Ενδιαφέρεται τι κάνεις και πώς είσαι και παραδέχεται ότι της έχεις λείψει. “Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό” σου λέει μέσα στη γλύκα και σου προτείνει να συναντηθείτε. Και συναντιέστε. Και, μπουμ.

Σε θέλει πίσω: Έφαγε στραπάτσα; Δεν σε έχει ξεπεράσει; Έμαθε ότι θέλεις άλλη; Για τον όποιο λόγο θέλει να είστε πάλι μαζί.

Εσύ πάλι, δεν το έχεις καν στο μυαλό σου. Έχετε τελειώσει το “πάρτι”. Την έχεις αγκαλιά. Σε κοιτάει και σου λέει ότι θέλει να δώσετε μία ευκαιρία. Αν θέλεις και εσύ, τότε happily ever after. Αν πάλι όχι;

Τι κάνεις; Παίρνεις μικρόφωνο και της τραγουδάς “Άλλο αγάπη και άλλο σεξ, άλλο θέλω και άλλο θες, μα συνέχεια εσύ μου λες, θέλω μόνο το κορμί σου,μμμ γδύσου”;

Θέλει απλώς να σε δει: Μπορεί οι γυναίκες να φημιζόμαστε για τις δεύτερες και τις τρίτες και τις τέταρτες σκέψεις μας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μένουμε ποτέ στην πρώτη. Επίσης, όταν με έναν άνθρωπο έχουμε μοιραστεί πολλές στιγμές, μας είναι δύσκολο να τον βγάλουμε δια παντός από τη ζωή μας.

Αν πας να τη συναντήσεις με άλλους σκοπούς ενώ εκείνη βρίσκεται σε αυτή τη φάση, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Ή που θα φας πόρτα ή που τελικά, θα γίνει κάτι μεταξύ σας. Εν τοιαύτη περιπτώσει, τότε μετά το τελευταίο “αχ”, θα πρέπει να περιμένεις και το “κάναμε λάθος” ή το “Νόμιζα ότι ήμασταν σε άλλο επίπεδο“. Ή το “Μήπως τελικά, υπάρχει κάτι ακόμα;

Ακόμα και το καλύτερο σεξ του κόσμου να κάνατε, τότε, σε περίπτωση που δεν είσαι σε φάση επανασύνδεσης, θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή.

Εσύ κάνεις την πρώτη προσέγγιση

Μία μέρα εντελώς άκυρη (άνετα Τρίτη) είσαι λιωμένος στον καναπέ. Πίνεις το ουισκάκι σου με ένα splash ανασφάλειας και scrollάρεις στα social. Πετυχαίνεις μία φωτογραφία της. Τη θυμάσαι. Της στέλνεις τα τυπικά. Σου απαντάει. Καλό σημάδι. Προτείνεις να βρεθείτε. Βρίσκεστε. Και, “γίνατε”.

(Συνειδητοποιείς ότι) Τη θέλεις πίσω: Περιττό που το γράφω κάθε φορά αλλά εξυπακούεται ότι αν θέλει και αυτή, end of conversation.

Στα άσχημα νέα τώρα. Αν εκείνη έχει έρθει αποφασισμένη μόνο για σεξ και μόνο φίλοι;

Την κοιτάς σαν χάννος και μόλις φύγει, χτυπάς και το κεφάλι σου στον τοίχο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενες τέτοια αντίδραση. Έλα όμως που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Θέλεις απλώς να κάνετε σεξ: Σε αντίθεση με τις γυναίκες  (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) οι άντρες δεν επιδιώκετε μία συνάντηση με τις πρώην σας απλά και μόνο για να δείτε τι κάνουν. Όχι επειδή είστε αναίσθητοι ή σεξομανείς αλλά κυρίως γιατί το τελευταίο πράγμα που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε φίλες. Και δη, αυτές με τις οποίες κάποτε κάνατε σεξ.

Για εκείνην ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα. Ή μάλλον είναι, από διαφορετική οπτική: “Τι με πέρασες για καβάτζα;” είναι η φράση της.

 

Τι ήθελα και της έστειλα“, η δική σου.

Λίγο focus στο σεξ

Με έναν άνθρωπο που τον θέλουμε και μας θέλει πολύ, οι πιθανότητες το σεξ να είναι κακό είναι εξαιρετικά μικρές. Ευτυχώς. Με την -εύλογη- υπόθεση λοιπόν ότι η πρώην που “ξαναβρέθηκες” ερωτικά ανήκει σε αυτήν την κατηγορία (ειδάλλως θα πρέπει να ήσασταν πολύ απελπισμένοι) περνάμε στα δύο παρακάτω ενδεχόμενα.

Το σεξ είναι ακριβώς όπως ήταν, ίσως και καλύτερο: Αν η επιθυμία για επανασύνδεση είναι μονόπαντη, τότε αλί σε αυτόν που τη θέλει. Και τρισαλί.

Το σεξ δεν είναι όπως ήταν: Κακό ενδεχόμενο αυτό. Πολύ κακό. Πάρα πολύ κακό.

Ρίξε μια βουτιά να συνέλθεις.

Και τώρα που τα είπαμε, επανέρχομαι στην πρόταση που -σχεδόν- ξεκίνησε το παρόν κείμενο: “Είναι ή δεν είναι άβολο το σεξ με πρώην“;

ΥΓ: Μόλις βγεις από τη θάλασσα, η μοιρασιά των εμπειριών σου μαζί μας, είναι τουλάχιστον απαραίτητη.