ΥΓΕΙΑ
SPONSORED

Στοματική υγιεινή: Το πρόβλημα των ευαίσθητων δοντιών και η αναβάθμιση της

Τα ευαίσθητα δόντια αποτελούν ένα σύνηθες οδοντιατρικό ζήτημα που πλήττει εκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως.

O οξύς πόνος κατά την κατανάλωση κρύων ή ζεστών ροφημάτων και η αίσθηση πόνου κατά το βούρτσισμα, είναι ενδείξεις ευαισθησίας των δοντιών που πιθανώς να είναι η αιτία να αποστασιοποιηθείς από τις απλές καθημερινές συνήθειες. Ποιες είναι όμως οι κύριες αιτίες που προκαλούν την ευαισθησία αυτή και πως μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Αιτίες που προκαλούν ευαισθησία στα δόντια

Φθορά του Σμάλτου: Το σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική στρώση των δοντιών. Η φθορά του, είτε λόγω λανθασμένων συνηθειών όπως το έντονο και σκληρό βούρτσισμα ή οι όξινες τροφές στη διατροφή, μπορούν να δημιουργήσουν βλάβη στο σμάλτο και να οδηγήσουν μέχρι και σε έκθεση των νεύρων και τα δόντια μπορεί να επηρεαστούν.

Σφίξιμο των δοντιών: Το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου και ευαισθησία.

Ατροφία στα ούλα: Οι χαλαροί ιστοί στα ούλα επιτρέπουν την έκθεση σημαντικής επιφάνειας των δοντιών και των ριζών τους, καθιστώντας τα ευαίσθητα.

Κακές Διατροφικές Συνήθειες: Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων οξέων τροφών και ποτών μπορεί να επιδεινώσει την ευαισθησία.

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της ευαισθησίας των δοντιών

Χρησιμοποίησε ειδική οδοντόκρεμα: Βουρτσίζοντας 2 φορές την ημέρα με Sensodyne Repair & Protect με τεχνολογία NovaMin που βοηθά στην προστασία από την υπερευαισθησία οδοντίνης, μπορείς να αναστρέψεις τα σημάδια της οδοντικής ευαισθησίας και να ενισχύσεις το φυσικό σμάλτο των δοντιών σου.

Περιόρισε τις όξινες τροφές: Μείωσε στο ελάχιστο την κατανάλωση οξέων τροφών και ποτών όπως είναι τα ανθρακούχα

Image by Freepik

Μην αμελείς την επίσκεψη στον οδοντίατρο: Επισκέψου τον ιατρό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για έλεγχο και καθαρισμό. Εάν ο οδοντίατρος που σε παρακολουθεί εντοπίσει σοβαρή φθορά, ενδέχεται να χρειαστείς ειδική αγωγή. Μην ξεχνάς οτι, 9 στους 10 οδοντιάτρους συνιστούν Sensodyne για την αντιμετώπιση της ευαισθησίας.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις την ευαισθησία των δοντιών με συνέπεια. Η καθημερινή φροντίδα με Sensodyne Repair & Protect μπορεί να μειώσει αισθητά τη δυσάρεστη αίσθηση της ευαισθησίας, να προσφέρει μακράς διάρκειας προστασία, που σε βοηθάει να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς να ανησυχείς για τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών.

Μάθε περισσότερα εδώ