SEX

Σβήσε τώρα την πρώην σου από τα social media

Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Το facebook, το twitter και τ’ άλλα τα παιδιά σου εξασφαλίζουν πώς θα γίνει ανυπόφορος.

Καταρχήν, προσπάθησε να αντιληφθείς τον παραλογισμό. Πως θα σου φαινόταν αν σου έλεγε κάποιος πριν μια δεκαετία ότι, παρότι χώρισες και ουδεμία σχέση δεν έχεις πια με την πρώην κοπέλα σου, μπορείς να παρακολουθείς καθημερινά τη ζωή της από μακριά; Η εισβολή των κατά τ’ άλλα πολυαγαπημένων και πολυχρηστικών social media στη ζωή σου έκαναν αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας πραγματικότητα. Και ενώ συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου παραμύθια κλασικά και εικονογραφημένα όπως “δεν μπαίνω σχεδόν ποτέ στο προφίλ της” (έμφαση στο “σχεδόν”) ή “δεν θέλω να της δώσω τη χαρά να την σβήσω” (στην πραγματικότητα θες να της δώσεις όλες τις χαρές του κόσμου), εμείς σου αναλύουμε γιατί δεν πρέπει να πέσεις σ’ αυτό το virtual ναρκοπέδιο, που μόνο πίκρες και εξευτελισμό μπορεί να σου προσφέρει.

 

Η αποτοξίνωση πάει κατά διαόλου

Ειδικά αν μιλάμε για μια σχέση πολλών χρόνων ή για μια μικρής διάρκειας αλλά με τόση ένταση που έμοιαζε τεράστια, ο χωρισμός μοιάζει πολύ με την προσπάθεια κάποιου να αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά. Το να κρατάς στους φίλους σου στα social media την πρώην που θες ακόμη, είναι σαν να προσπαθείς να κόψεις το τσιγάρο (τουλάχιστον) αφήνοντας σε όλους τους χώρους που κινείσαι πακέτα από τη μάρκα που καπνίζεις. Ναι, είναι πολύ πιθανό να καταφέρεις να μην τα καπνίσεις (άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις δεν έχεις άλλη επιλογή), αλλά γιατί να το κάνεις στον εαυτό σου τόσο δύσκολο; Βαθμός δυσκολίας 10, ακόμα και για δηλωμένο μαζοχιστή.

Παλιά τις φωτογραφίες των πρώην τις καίγαμε

Τώρα με το facebook όχι μόνο δεν μπορείς να κάψεις τις φωτογραφίες της, αλλά πρέπει να υποστείς και τις καλύτερες από αυτές. Στο facebook βγάζουμε όλοι (φωτογραφία) τον καλύτερό μας εαυτό και σαν να μην έφτανε αυτό, δεκάδες φίλοι (για το καχύποπτο μάτι σου: επίδοξοι εραστές) σπεύδουν να αφήσουν γενναιόδωρα σχόλια για την εκπάγλου καλλονή μας. Θέλεις πραγματικά να βλέπεις κάθε τρεις και λίγο την καλύτερη εκδοχή του τι είχες και τι έχασες με όλη την αποθέωση από κάτω;

Βλέπεις παντού αντίζηλους

Κατασκοπεύοντάς τη στα social media, θα συγκρίνεις μονίμως τον εαυτό σου με τον επόμενο – ή ακόμα χειρότερα, με όποιον εσύ νομίζεις ότι είναι ο επόμενος. Υποτίθεται ότι απλά θέλεις να επιβεβαιώσεις ότι μετά από εσένα ακολουθεί το χάος, δηλαδή ένας κοντός, χοντρός και καραφλός. Αν όμως η μοίρα σε διαψεύσει και της κάτσει ο αρχηγός της ομάδας πόλο; Δεν θα σου φτάνει ούτε ολόκληρη η πισίνα του πόλο σε αλκοόλ για να συνέλθεις.

Είσαι μονίμως σε ψυχολογική κατάσταση £$%/&!@@**&

Και πώς να μην είσαι αφού πέρα από αντίζηλους, βλέπεις παντού εχθρούς και συνωμότες. Της ευχήθηκε ο κολλητός σου στη γιορτή της; Διαγράφεται, και από τα social και από τη ζωή. Ευχήθηκε αυτή σε κάποιον φίλο σου; Πάντα τον γούσταρε κατά βάθος και οπωσδήποτε θα της έδωσε θάρρος κι αυτός. Τώρα που το σκέφτεσαι, εκείνο το απόγευμα που δεν έβρισκες κανέναν από τους δύο, προφανώς ήταν μαζί. Και αυτή η φίλη της που τάχα μου σου μιλάει ακόμα, καλό τσόκαρο κι αυτή, να τους κάνει τόσο καιρό πλάτες.

Όσο την ψάχνεις, τόσο θα σε βρίσκει

Όπως ξέρεις και εσύ τόσο το facebook όσο και οι μηχανές αναζήτησης, έχουν «μνήμη» του τι ψάχνεις και κρατάνε λογαριασμό των προτιμήσεών σου. Αν εσύ ψάχνεις όλη μέρα την Ελένη Χατζημήτρογλου, σύντομα θα σου ξεπετιέται από παντού. «Ελληνικά νησιά» θα θες να βρεις, «Ελένη Χατζημήτρογλου» θα σου βγαίνει στο search line. «Helena Christensen» θα ψάχνεις στο facebook, να σου η «Helen Hadjimitroglou» θα βγαίνει πρώτη. Δε φτάνουν τα όνειρά σου, η Χατζημήτρογλου θα στοιχειώσει τώρα και τους υπολογιστές σου.

Έχεις καλύτερες δουλειές να κάνεις

Οι μέρες και οι μήνες που ακολουθούν έναν χωρισμό είναι ιδανική περίοδος για ανασύνταξη δυνάμεων και για να εστιάσεις και πάλι στον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει για κάποιους επαγγελματική εξέλιξη, μπορεί όμως να σημαίνει και αυτοβελτίωση σε πολλά άλλα επίπεδα. Αντί να ξεροσταλιάζεις αγκαλιά με μια σακούλα δρακουλίνια μπροστά στο laptop σου, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις τρέξιμο, να πλακωθείς στα γυμναστήρια, να δοκιμάσεις ένα νέο κούρεμα, να ανανεώσεις την γκανταρόμπα σου. Με αυτό τον νέο εαυτό θα βγεις ξανά εκεί έξω ανανεωμένος για να ριχτείς στη μάχη του φλερτ – όσο κουραστικό και αν σου φαίνεται αυτό τώρα, κατά βάθος ξέρεις πολύ καλά πως μόνο έτσι περνά η ερωτική απογοήτευση. Και κάπως έτσι, θα έχεις και εσύ ενδιαφέρον υλικό για sharing στην Instagram, με ή χωρίς καλλωπιστικά φίλτρα.

Η ξεφτίλα είναι ένα like μακριά

Εκεί που χαζεύεις για εκατοστή φορά αυτή τη βδομάδα τη σελίδα της στο facebook, βλέπεις μια αστεία φωτογραφία που πόσταρε προχθές κάποιος γνωστός της. Άνθρωπος είσαι, ξεχνιέσαι και… πατάς like. Εντάξει μωρέ, και τι έγινε. Απλά τώρα ξέρουν όλοι τόσους μήνες μετά τον χωρισμό εξακολουθείς να μην έχεις ζωή και να παρακολουθείς την ζωή της άλλης καλύτερα κι απ’ τον Ουζούνη.

Φλερτάρεις με τα ασφαλιστικά μέτρα

Για ό,τι βλακεία έκανες όσο είχατε σχέση, μπορείς να ελπίζεις ότι θα ξεχαστεί ή ότι θα αποδοθεί στο νεαρό της ηλικίας. Αν τυχόν όμως καταλάβει ότι 1, 2 ή 5 χρόνια μετά τον χωρισμό σας την κατασκοπεύεις στο facebook, έχεις δικαιωματικά κατακτήσει για πάντα τη θέση του φρικιού, που τελικά είχε αρρωστημένη εμμονή μαζί της και ευτυχώς που γλίτωσε από σένα γιατί ποιος ξέρει τι θα έκανες αν ήσασταν ακόμα μαζί. Μα τι ωραία.

Η κατάρα της πρώην στοιχειώνει τη νυν

Ας πούμε όμως ότι κατάφερες να περάσεις σε μια νέα σχέση, παρότι δεν έχεις βάλει τελείως πίσω του το παρελθόν. Αν τυχόν έχεις καινούργια σχέση, η οποία ψαχουλέψει αμέριμνη το laptop ή το κινητό σου (Κατίνα, ξε-Κατίνα, τον νυν είναι πιο λογικό να τον κατασκοπεύεις απ’ ότι τον πρώην) και πέσει πάνω στη σελίδα της πρώην, στις facebook photos της αποθηκευμένες στο κινητό σου ή – θου κύριε – σε αναπάντητα DMs και inbox που της έχεις στείλει, αποχαιρέτα τη την νυν που χάνεις. Όχι πως σε ένοιαζε και τόσο αλλά, αν δεν ξεκολλήσεις από την πρώην σου, πως θα αρχίσει να σε νοιάζει η οποιαδήποτε;