ΤΑΤΟΥΑΖ

Τα 5 σημεία στο σώμα που πονάει περισσότερο το τατουάζ

Ένας tattoo expert μάς εξηγεί τι πρέπει να αποφύγεις αν δεν αντέχεις τον πόνο.

Όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να ‘χτυπήσουν’ ένα όμορφο τατουάζ πάνω στο σώμα τους. Είτε αυτό είναι κάποια λέξη, μια ημερομηνία, ένα tribal, είτε ένα σχέδιο που τους αρέσει και συμβολίζει κάτι βαθύτερο για αυτούς.

Αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντέχεις τον πόνο (λίγο ή πολύ), μιας και για να ένα μόνιμο τατουάζ χρειάζεται να σε τρυπήσει αρκετές φορές μια βελόνα με μελάνι.

Σίγουρα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ήδη κάνει και όλο και περισσότερους να επισκέφτονται έναν tattoo artist για να μπουν στο ‘club’. Εμείς ρωτήσαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, tattoo artist και χρόνια στο χώρο των tattoos, σε ποια σημεία στο σώμα μας πονάει περισσότερο, προκείμενου να ξέρεις τι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.

Δάχτυλα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Papandreou (@andreas_doinktattoo) στις

Σύμφωνα με τον Ανδρέα, ο κανόνας λέει πως ένα τατουάζ πονάει περισσότερο όταν γίνεται κοντά σε κόκαλο ή νεύρα. Έτσι, τα δάχτυλα θεωρούνται ένα εξαιρετικά επίπονο σημείο.

Κουντεπιέ

Αρκετές κοπέλες (κυρίως) επιλέγουν το συγκεκριμένο σημείο για μικρά τατουάζ, όπως ήλιους, αστεράκια ή tribals. Κι όμως, όπως και στα δάχτυλα, ο πόνος στο κουντεπιέ είναι αξιοσημείωτος.

Πλευρά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Papandreou (@andreas_doinktattoo) στις

Ένα σημείο που πολλοί επιλέγουν για τατουάζ, το οποίο ωστόσο πονάει αρκετά. Αν ειδικά σκέφτεσαι να κάνεις ένα μεγάλο σχέδιο στα πλευρά, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το ‘νιώσεις’ αρκετά.

Εσωτερικό του μπράτσου

Στο σημείο του δικεφάλου το δέρμα μας είναι αρκετά λεπτό, με αποτέλεσμα όταν ακουμπάει η βελόνα, να τον καταλαβαίνεις αρκετά τον πόνο. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, αυτοί που επιλέγουν το συγκεκριμένο σημείο.

Κρανίο

Νομίζω εδώ δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Όπως μας είπε και ο Ανδρέας, είναι από τα σημεία που πονάει πιο πολύ (ίσως το top-1) στο σώμα μας. Γι’ αυτό και το επιλέγουν ασφαλώς λιγότεροι.

(Φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Tattoo Artist, Ανδρέα Παπανδρέου, στο Instagram)