ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακουστικά για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω

Κάναμε μια έρευνα αγοράς. Για κάθε πιθανή χρήση, πορτοφόλι και ανάγκη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε.

Μπορεί να θες ένα σετ απλά για να ακούς μουσική στο γραφείο. Λογικό. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά αλλά αν ξοδέψεις λίγα αποκλείεται να ακούσεις μουσική τουλάχιστον όπως την εννοούσε αυτός που την έγραψε. Από την άλλη μπορείς να θες ένα ζευγάρι επαγγελματικά αλλά να τα έχεις μαζί σου παντού. Τα περισσότερα, όμως, δεν είναι και πολύ βολικά για ταξίδια. Γι’ αυτό ψάξαμε στα e-shop και βρήκαμε μία λύση για κάθε πρόβλημα.

AKG Q 701

Κατηγορία: Επαγγελματικά

Τιμή: 271,25 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Την υπογραφή του Quincy Jones πάνω σε ένα επαγγελματικό σετ με μαγνήτη νεοδυμίου, μίνιμουμ παραμόρφωση και μάξιμουμ απόδοση. Για στούντιο αλλά περισσότερο για DJ

Monster Beats

Κατηγορία: Ψείρες

Τιμή: 79 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Ψείρες Beats. Δηλαδή ψείρες περιωπής με χειριστήριο φωνής και αναπαραγωγής, μια φανταστική κασετίνα και ένα logo που δείχνει ότι τέλος πάντων κάτι σκαμπάζεις κι εσύ από μουσικούλα.

Jabra Sport Wireless

Κατηγορία: Sports

Τιμή: 57 δολάρια

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Πιθανώς τα πιο ανθεκτικά αδιάβροχα ακουστικά. Τα συγκεκριμένα έχουν δοκιμαστεί από τον αμερικάνικο στρατό για την αντοχή του στη βροχή, τα χτυπήματα και τη σκόνη. Έχουν και ραδιόφωνο FM και είναι wireless.

Plantronics BackBeat GO 2

Κατηγορία: Wireless

Τιμή: 58,90 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά:Το Bluetooth 4.0 έχει ανοίξει νέους δρόμους. Στέρεο μουσική, ασύρματα, αδιάβροχα, on the run.

Bang & Olufsen A8

Κατηγορία: Over the ear / Noise Cancelling

Τιμή: 163,95 δολάρια

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις τη θέση της ψείρας από το κοντά-στο-αυτί-αλλά-έχω-επικοινωνία-με-το περιβάλλον μέχρι τέρμα μέσα για απομόνωση. Για ποιότητα ήχου η μάρκα και η τιμή αρκούν για εγγύηση.

Sennheiser HD800

Κατηγορία: Audiophile

Τιμή: 1163 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά:Εάν στη συλλογή σου έχεις ένα “Dark Side Of The Moon” ας πούμε, θα το παίξεις μία δύο φορές και θα το ακούσεις με ένα σετ Sennheiser HD800. Η διαφορά είναι η εξής: αυτά έχουν την τεχνολογία που είναι πιο κοντά στο spatial sound δηλαδή να αποδώσουν τη θέση των οργάνων μιας ορχήστρας. Τώρα για τις τεχνολογίες που ενσωματώνει όρεξη να έχεις να διαβάζεις

Audio-Technica Μ50

 

Κατηγορία: Σπαστά

Τιμή: 129 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Είναι μια ευκολία όταν θες πολύ καλά noise cancelling ακουστικά στο ταξίδι. Σπάνε, μπαίνουν στην τσάντα, μεταφέρονται πιο άνετα βρε αδερφέ. Το συγκεκριμένο είναι ένα lightweight μοντέλο, με δυνατό μπάσο και υψηλή πιστότητα ήχου

Bose QuietComfort 15

Κατηγορία: Noise Cancelling

Τιμή: 299 ευρώ

Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά: Είναι σαν τα συνηθισμένα on ear ακουστικά, με ασύρματες συνδέσεις και ενεργό noise cancelling σε 15 συχνότητες. Εξού και πρέπει να τα φορτίσεις. Αλλά η απόδοση του ήχου σε μη ελεγχόμενα περιβάλλοντα είναι μοναδική.