ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα data σου πάνε υπέροχα

Νέες τεχνολογίες σε νέα γκάτζετ με facebook, twitter, gps και όλα τα δεδομένα σου θα φοριούνται στο δεξί σαν κόσμημα! Α, και στο πρόσωπο!

Όρους όπως augmented reality (διευρυμένη πραγματικότητα), smartwatch (κατά το smartphone) και personal 3D theater (προσωπικό home theater) τους έχεις μάλλον ξανακούσει στα πλαίσια αφιερωμάτων για φουτουριστικές τεχνολογίες ή σε ταινίες science fiction.

Αν κάτι, όμως, απέδειξε η πρόσφατη CES, είναι ότι οι συσκευές που φέρνουν κάθε είδους δεδομένα κυριολεκτικά πάνω στο σώμα σου είναι κάθε άλλο παρά επιστημονική φαντασία. Είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής, έχουν αποκτήσει πλέον προσιτές τιμές και είναι ένα βήμα πριν γίνουν μόδα !

Μια σειρά κατασκευαστών από μεγαθήρια όπως η Sony μέχρι μικρές και άγνωστες εταιρείες όπως η Vuzix έχουν αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο. Η ισραηλινή Lumus Optics για παράδειγμα παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο που προβάλλει δεδομένα όπως θα ήταν αν κοιτούσες μια οθόνη 120 ιντσών από απόσταση δύο μέτρων.

Το Lumus DK-32 αποτελείται από δύο μικροσκοπικές οθόνες LCD που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο είδωλο. Μέσα στο σκελετό των γυαλιών όμως κρύβεται αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να προβληθεί ένα ή δεδομένα πορείας από GPS που μεταδίδονται μέσω bluetooth από μια φορητή συσκευή (π.χ. smartphone).

Προς το παρόν, το Lumus DK-32 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming, τηλεόραση, πλοήγηση στο διαδίκτυο, για παρουσιάσεις και εφαρμογές autocue! Με την προσθήκη αισθητήρων όπως επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια (κάτι που είναι ήδη στα σχέδια της εταιρείας, τα γυαλιά θα μπορούν να αξιοποιούν applications που ήδη υπάρχουν στα app stores.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η Sony, με μεγαλύτερες όμως φιλοδοξίες και αποκλειστικά προσανατολισμένη στη διασκέδαση. Και αφού οι οθόνες OLED 150 ιντσών θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να βρεθούν στο σαλόνι σου, η εταιρεία σκέφτηκε να τη κατασκευάσει σε μικρογραφία και να την φέρει 2 εκατοστά από τα μάτια σου.

 

Το HMZ Personal 3-D Viewer είναι ένα home theater τσέπης (ή καλύτερα κεφαλής) χωρίς τον player.  Δεν είναι ασύρματο αλλά χρειάζεται να το συνδέσεις σε ένα player (DVD ή BluRay) και ισοδυναμεί με μια οθόνη 150 ιντσών και virtual surround ήχο 5.1. Μπορεί να ζυγίζει 400 γραμμάρια αλλά χάρη στην τεχνολογία OLED η ποιότητα που προσφέρει αντιστοιχεί σε high definition 720p.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό μια μικρή OLED οθόνη που φοριέται στον καρπό σαν ρολόι είναι η απάντηση στις προσευχές όσων δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε στιγμή το timeline του ONEMAN στο Twitter!

Κάτι μεταξύ τελευταίας τεχνολογίας sports watch και smartphone, το  Sony SmartWatch δείχνει την ώρα μόνο όταν χτυπήσεις ελαφρά την οθόνη. Με ένα δεύτερο tap αποκαλύπτεται το επεξεργαστικό τέρας που κρύβει μέσα του τρέχοντας android εφαρμογές για καιρό, Facebook, Twitter, email, sms!

Που θα σου χρειαστεί; Φαντάσου μια μικρή έξυπνη συσκευή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου! Στο μπάνιο, στο βουνό, στο κρεβάτι, όταν έχεις ξεχάσει ή ως back up του κινητού! Αρκεί φυσικά να το έχεις φορτίσει!

Δες επίσης

Mod Live: Μάσκα snowboard με data ταχύτητας, χρόνου άλματος, μουσική, βίντεο, gps πυξίδα και ότι χρειάζεσαι στην πίστα!

Vuzix Tac-Eye LT display: Γυαλιά για σκληρή χρήση (στρατιωτική ή outdoor)

Vuzix Wrap 310XL: Ipod/ Iphone aftermarket γυαλιά