istock
SEX

Τα επικίνδυνα sex trends που αναδύθηκαν μέσα από το TikTok

Hacks, tips και challenges που μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά όχι μόνο για τη σεξουαλική ζωή, αλλά και για την υγεία των χρηστών γενικότερα.  

Εν καιρώ πανδημίας, η δημοφιλία του TikTok αυξήθηκε κατακόρυφα. Πλέον, αποτελεί τον άμεσο ανταγωνιστή του Instagram, το πιο αγαπημένο της νεότερης γενιάς παγκοσμίως από όλα τα social media, αλλά και ένα μέσο δικτύωσης που γεννά ιδέες, hacks, trends, μύθους και παραπληροφόρηση για τα πάντα: από τη μαγειρική, το fitness και την COVID-19 μέχρι το σεξ. 

Κάποιες από τις πιο επικίνδυνες τάσεις που αφορούν τη σεξουαλικότητα και την ερωτική ζωή αναπαράχθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά κόρον από τους χρήστες του TikTok ως sex trends. Έγιναν viral DIY videos, δημιουργώντας challenges που το μόνο που καταφέρνουν είναι να θέτουν την υγεία αυτών αλλά και όσων μιμηθούν το παράδειγμά τους σε κίνδυνο.

Να διαστρεβλώνουν, επίσης, την αλήθεια καθώς τίποτα από όλα αυτά δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή, ότι αυξάνει την πιθανότητα του οργασμού ή ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Απίθανα, παράλογα, επικίνδυνα sex trends

Εντάξει, ότι έχουμε γίνει όλοι γιατροί τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι μία από τις μάστιγες της εποχής μας. Από τέτοιους «γιατρούς» και “sex experts” βρίθει το TikTok, με αποτέλεσμα για κάποιο λόγο να επικρατεί η άποψη ότι καταναλώνοντας υπερβολική ποσότητα καφέ πριν το σεξ, οι γυναίκες καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση. 

Κάπως έτσι, το “coffee climax” trend κατέκλυσε το μέσο με τους χρήστες να βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους να πίνουν πολλές κούπες καφέ τη μία μετά την άλλη λίγο πριν ξεκινήσουν να αυνανίζονται ή βρεθούν στο κρεβάτι με τον/την παρτενέρ τους.

Το #icecubechallenge είναι ένα ακόμα αναπόδεικτο επιστημονικά hack, που υποτίθεται ότι συμβάλλει στην επίτευξη του γυναικείου οργασμού και θέλει τις γυναίκες να βυθίζουν ένα παγάκι από το ποτό τους στον κόλπο τους με την κάμερα του κινητού να καταγράφει τις αντιδράσεις τους. 

Ένα ακόμα challenge, που αυτή τη φορά απευθύνεται στους άντρες χρήστες του TikTok, είναι το #nonutnovember, που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα στο 2021 πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή.

Το συγκεκριμένο hashtag ενθάρρυνε τους άντρες να απέχουν για τον μήνα Νοέμβριο από τον αυνανισμό και από τη σωματική επαφή με τον/τη σύντροφό τους, προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους, να βελτιώσουν τη διάθεσή τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντοχή στο σεξ. (Τίποτα από όλα αυτά δεν στέκει ιατρικά).

Από τα πολλά επικίνδυνα sex trends που βρήκαν χώρο να αναπτυχθούν στο TikTok ήταν και το “Everything’s a dildo if you’re brave enough” (όλα είναι δονητής αν είσαι αρκετά γενναίος) με τους νεαρούς χρήστες να βγάζουν selfies ή να γυρίζουν βίντεο κρατώντας υποκατάστατα δονητών και sex toys, από παιδικά παιχνίδια μέχρι κατσαβίδια, ακόμα και πατίνια. 

Μετά από όλα, το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να βάλει μία έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό περιοδικό Zero Tolerance. Σε αυτήν συμμετείχαν νέοι άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Όπως αποκαλύπτεται μόνο το 9% αυτών πιστεύει ότι το σχολείο είναι αξιόπιστη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης -στο εξωτερικό, έχει ενταχθεί ως μάθημα στο σχολείο, στα μέρη ούτε λόγος φυσικά-, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ό,τι αφορά το σεξ.