Astrid Stawiarz/Getty Images
LIFE

Τα Hooters λανσάρουν νέες στολές, τα social media τις «αποσύρουν»

Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο από τις ίδιες τις εργαζόμενες, όσο και από τους χρήστες του Twitter και του Tik Tok, ανάγκασαν την αλυσίδα καταστημάτων εστίασης να αποσύρει τα σορτς-εσώρουχα.

«Ολόκληρη η επιχείρηση βασίζεται στη σεξουαλική παρενόχληση. Πληρώνεσαι για να σε παρενοχλούν και να γίνεσαι αντικείμενό τους. Όλοι στα Hooters το ξέρουν αυτό», είχε εξομολογηθεί το 2018 στο αμερικάνικο GQ, η Brittanny Anderson. Λίγες εβδομάδες πριν, είχε παραιτηθεί από τη θέση της σερβιτόρας στη διάσημη, αμερικάνικη αλυσίδα εστίασης.

Πάμε ακόμα πιο πίσω και στο 2010, όταν περίπου 400 σερβιτόρες που εργάζονταν τότε σε πέντε καταστήματα Hooters στην Καλιφόρνια κατέθεσαν μήνυση εναντίον της αλυσίδας διαμαρτυρόμενες για τα ωράρια, τις πληρωμές και τις στολές που γινόντουσαν με τον καιρό όλο και πιο αποκαλυπτικές. 

Από τα 80s όταν και ιδρύθηκαν μέχρι σήμερα, τα Hooters έχουν βρεθεί πολλάκις στο προσκήνιο, κατηγορούμενα τόσο από τις υπαλλήλους τους όσο από τον κόσμο ότι εκμεταλλεύονται το γυναικείο σώμα για να ικανοποιήσουν τα αντρικά βλέμματα.

Το ίδιο συνέβη και πριν μερικές ημέρες, όταν η εταιρεία αποφάσισε να ανανεώσει την εμφάνιση και κατ’ επέκταση την ενδυμασία των “Hooters Girls”, προκαλώντας ιντερνετική οργή.

Τα νέα εσώρουχα, συγγνώμη, σορτς των Hooters

@theflathootersgirl Reply to @kat.abrramo so here’s what they look like on! I had to use a tape measure for my sizing and then I still couldn’t get them off after this video 🙂 #uniform #hooters #shorts #hooterstiktok #college #waitress #restaurant #hootersgirledition #OneSliceChallenge ♬ A moist healing song – Nez Tunes

Αυτά που τα Hooters ονόμασαν ως τα νέα σορτς που θα φορούν από εδώ και πέρα οι εργαζόμενες τους για να σερβίρουν τους πελάτες, οι χρήστες του Tik Tok και του Twitter τα ονόμασαν εσώρουχα, έστω μαγιό. 

Είναι τόσο αποκαλυπτικά, που σορτσάκια, σίγουρα, δεν τα αποκαλείς. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι ίδιες οι σερβιτόρες, που ανήρτησαν την καινούργια τους στολή στα social media και την έκαναν viral σε χρόνο dt. 

«Γι’ αυτό όλα τα κορίτσια στο Hooters έχουν νευριάσει. Δεν συμφώνησα να φοράω αυτό όταν με προσέλαβαν πριν από έναν χρόνο» έγραψε στο βίντεο που ανήρτησε η Kirsten (@theflathootersgirl), η οποία παράλληλα με την εργασία της στην αλυσίδα, σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

«Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά δεν πρόκειται να φορέσω εσώρουχα για να εργαστώ», πόσταρε μία ακόμα δυσαρεστημένη υπάλληλος της αλυσίδας μαζί με ένα βίντεο που δείχνει πραγματικά πόσο κοντό είναι το νέο σορτς.

Τα social media ευτυχώς αντέδρασαν

Τα αντανακλαστικά που επέδειξαν για ακόμα μία φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άμεσα.

Οι αντιδράσεις των χρηστών σε Twitter και Tik Tok, που κατακεραύνωσαν τα Hooters για την επιλογή τους να κοντύνουν ακόμα πιο πολύ τα ήδη καυτά σορτσάκια των σερβιτόρων, οδήγησαν την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της περί υποχρεωτικότητας (κάτι μας θυμίζει αυτό).

«Καθώς συνεχίζουμε να ακούμε και να ανανεώνουμε συνεχώς την εικόνα των κοριτσιών της Hooters, ξεκαθαρίζουμε πως έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της παραδοσιακής στολής και της νέας. Είναι σε θέση να αποφασίσουν πιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στο σώμα και την εικόνα τους», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με τον Independent.

Όπως υπογράμμισε μάλιστα ο ίδιος, «στόχος της εταιρείας είναι τα κορίτσια που δουλεύουν να νιώθουν όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους», τονίζοντας ότι «κάθε είδος κριτικής, θετικής ή αρνητικής είναι αποδεκτή».