ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα καλύτερα apps της Μεγάλης Εβδομάδας

Φέτος δες τις ημέρες πριν το Πάσχα λίγο πιο ψηφιακά.

Η τεχνολογία προχωράει. Έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα, στις τέχνες, στην εκπαίδευση, παντού. Θα έμενε η εκκλησία πίσω; Φυσικά και όχι. Συμβαδίζοντας με τα δεδομένα της εποχής, ακόμη και κάτι που στο παρελθόν φάνταζε αδιανόητο, πλέον είναι απτή πραγματικότητα.

Και για να εξηγούμαστε. Φέτος η εμπειρία της Μεγάλης Εβδομάδας είναι στο χέρι σου. Κυριολεκτικά. Κατεβάζοντας τα σωστά apps στο κινητό σου, μπορείς να το ζήσεις στον απόλυτο βαθμό.

Μεγάλη Εβδομάδα (Greek)

Επιλέγοντας κάθε φορά την ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας από το κεντρικό μενού, μαθαίνεις για απολυτίκια, καθίσματα, κανόνες και όλα όσα δεν είχες ιδέα ότι σχετίζονται με αυτή. Κάτι σαν την Wikipedia των ημερών. Απίστευτο.

Ορθόδοξο προσευχητάρι

Εδώ το έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω. Δεν σχετίζονται μόνο με τις συγκεκριμένες ημέρες, αλλά με οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς μας. Απλά επέλεξε τι σε απασχολεί. Η πατρίδα; Το νέο έτος; Οι εξετάσεις; Υπάρχει μια προσευχή για οτιδήποτε. Προφανώς και υπάρχει και για το Πάσχα.

Τα Εγκώμια του Επιταφίου

Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για τη Μεγάλη Παρασκευή. Γιατί πώς αλλιώς θα παςστην εκκλησία και θα ακολουθήσεις την περιφορά του επιταφίου αν δεν γνωρίζεις το background story; Όπως έγραψε κι ένας φίλος της εφαρμογής “Αρίστως ποιησάμενον”.

Εκκλησία Online

Όλες οι ειδήσεις των ημερών στα χέρια σας. Ποιο χωριό έκανε πρώτο Ανάσταση; Πού έγινε η γρηγορότερη περιφορά επιταφίου και άλλα πολλά στην εφαρμογή των breaking news που θα σε συγκλονίσει.

Good Friday Photo Editor

Βγάλε μια φωτογραφία από το κινητό σου ενώ προσεύχεσαι, βάλ’ την στην εφαρμογή κι αυτή θα της δώσει το κατάλληλο ύφος που χρειάζεται η Μεγάλη Παρασκευή. Σουρεάλ.

Ιησούς Φόντο Κινητού

Και last but not least που λένε. Το καλύτερο φόντο για να ντύσεις το κινητό σου ενόψει των ημερών είναι ένα. Δοκίμασέ το. Και καλό Πάσχα.