ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα μηδενικά ατυχήματα στο δρόμο δεν είναι πια ουτοπία

Τα ελαστικά Continental Vision Zero ήρθαν για να κάνουν τις ζωές μας ασφαλέστερες.

Στην εποχή της ταχύτητας, που όλα γύρω μας κινούνται τόσο γρήγορα, που δεν προλαβαίνουμε ακόμα και να αντιδράσουμε στον δρόμο σε κάτι ξαφνικό, οι τεχνολογίες που εξελίσσονται στον χώρο της αυτοκίνησης, μπορούν να κάνουν ασφαλέστερη τη ζωή μας.

Κι όσο πηγαίνουμε προς την αυτόνομη οδήγηση, με τα οχήματα να είναι εφοδιασμένα με πλειάδα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και αυτοματοποιημένης οδήγησης, τόσο η τεχνολογία θα έχει τον πιο ενεργό ρόλο σε θέματα οδικής ασφάλειας.

 

Το Continental Automotive Group έχει αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης της Continental, όπως ο έλεγχος των τυφλών σημείων στον δρόμο, η αναγνώριση εμποδίων και πεζών, το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση του οχήματος στον δρόμο και άλλες ‘ευκολίες’ στην καμπίνα του αυτοκινήτου λειτουργούν ως ‘φύλακες – άγγελοι’ στην ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αυτά τα συστήματα θα αναλάβουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την οδήγηση του αυτοκινήτου, με στόχο τον περιορισμό και την αποφυγή ανθρώπινων λαθών.

 

Προς αυτή τη κατεύθυνση, η Continental έχει θέσει έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που σχεδιάζουν τις υποδομές για μια ολιστικά βιώσιμη αυτοκίνηση στο μέλλον: Το Vision Zero. Αυτό αποτελεί και το όραμά της, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από θανατηφόρα ατυχήματα. Κι αυτός ο στόχος, δεν είναι, πλέον, ουτοπία.