© Roman Odintsov / Unsplash
SEX

Tα μυστικά για καλύτερο σεξ (δεν είναι αυτά που νομίζεις)

Μία νέα έρευνα αντίστρεψε τα δεδομένα: αντί να ψάξει για προβλήματα στο κρεβάτι, αναζήτησε το κλειδί στη σεξουαλική ευτυχία.

Κακό σεξ, προβλήματα στύσης, άγχος για τις ερωτικές επιδόσεις, τοξικότητα, ταμπού, επιστροφή σε πιο συντηρητικές εποχές. Όλα αυτά είναι πράγματα που συχνά-πυκνά βλέπουμε να απασχολούν τους ερευνητές και -κυρίως- το κοινό. Οι κακές ειδήσεις άλλωστε πάντα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ότι οι καλές ειδήσεις. Μάλλον, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς να περάσει πραγματικά τέλεια στο κρεβάτι του.

Ή μήπως όχι; Μία πρόσφατη έρευνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο Magnificent Sex: Lessons form extraordinary lovers έριξε το βάρος της ακριβώς σε αυτό: ποια είναι τα μυστικά που κάνουν μία σεξουαλική εμπειρία αξέχαστη;

Η Δρ. Peggy J. Kleinplatz και οι συνάδελφοί της από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας του Καναδά συγκέντρωσαν εθελοντές από όλον τον κόσμο (κάθε φυλής, θρησκείας, ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού) με σκοπό να ανακαλύψουν τα μυστικά του πραγματικά καλού σεξ μέσα από ένα ερωτηματολόγιο.

Απλά μυστικά για τέλειο σεξ

Πώς είναι; Τι κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται; Και γιατί τελικά δεν το κατακτούν όλοι; Ακολουθούν μερικές συμβουλές όπως προέκυψαν από τη συνέντευξη των βασικών ερευνητών στην Guardian.

Να είσαι 100% παρών

Επειδή σε άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια αποδείχθηκε ότι 1 στους 10 ερωτηθέντες τσεκάρει το κινητό του κατά τη διάρκεια του σεξ, τώρα ξέρεις τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνεις ποτέ και για κανέναν λόγο.

Άνοιξε τους ορίζοντές σου

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές στάσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Υπάρχουν μέρη του σώματος που καλό θα ήταν να εξερευνήσεις χωρίς να κολλάς σε παραδοσιακά ταμπού. Επίσης: ερωτικό μασάζ, παιχνίδια στην μπανιέρα και -γιατί όχι;- προκαταρκτικά που διαρκούν πάρα πολλή ώρα. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι πιο ευτυχισμένοι σεξουαλικά είναι όσοι αφήνουν τις νόρμες έξω από την κρεβατοκάμαρά τους.

Αγκάλιασε τις πιο βαθιές σου επιθυμίες

Ακριβώς αυτό που λέει η κεφαλίδα. Φυσικά, πρώτα από όλα θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για να ανακαλύψεις ποιες πραγματικά είναι αυτές. Μία πρόταση της Guardian ήταν οι (πρωτοποριακές) ερωτικές ταινίες της Erika Lust. Σημαντική σημείωση: δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ το τι θέλει ή το πώς νιώθει η άλλη πλευρά για αυτές τις επιθυμίες, η ενσυναίσθηση είναι σημαντική αρετή.

Παιχνίδια του μυαλού

Όσο και αν το σεξ μοιάζει με καθαρά σωματική και καμιά φορά πρωτόγονη διαδικασία (ιδιαίτερα όταν είναι έντονο και ξαφνικό) η αλήθεια παραμένει μία: τα πάντα ξεκινούν από το μυαλό. Έτσι, όταν κανείς παίζει στο μυαλό του μία φαντασίωση μπορεί κάποιες φορές να τα καταφέρει – και να γίνει πραγματικότητα.

Επικοινωνία: Το ήμισυ του παντός

Αν μπορείς να εκφράσεις το τι θες να κάνεις στο κρεβάτι έχεις διανύσει τη μισή διαδρομή για έναν πολύ μακρύ δρόμο. Αντίστοιχα, βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις για να υπάρξει άριστη επικοινωνία: να ακούς πολύ προσεκτικά.

Κάνε έναν προγραμματισμό

Το να βάζεις στο σεξ στην ατζέντα σου δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για καυτές και αυθόρμητες καταστάσεις. Σχήμα οξύμωρο; Ναι, κι όμως λειτουργεί.