ΤΑΞΙΔΙ

Τα μόνα πράγματα που χρειάζεσαι για το τέλειο καλοκαίρι

Γιατί τα πιο σημαντικά βρίσκονται στις πιο απλές στιγμές.

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Το καλοκαίρι έφτασε. Στην καραντίνα καταλάβαμε ότι τα πιο απλά πράγματα είναι τα πιο σημαντικά και το καλοκαίρι δεν πάει πίσω σε αυτό. Πέντε βασικά πράγματα μας αρκούν, για να είναι το καλοκαίρι μας υπέροχο.

Ήλιος

Είναι καλοκαίρι και μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με τα πιο απλά πράγματα. Το βασικότερο είναι ο ήλιος. Μπορεί ο Ιούνιος να μας επιφύλασσε κάποια μπουρίνια, η σχέση μας όμως με τον ήλιο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι δεδομένη. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ο ήλιος του.

Θάλασσα

Ένα ακόμα αδιαπραγμάτευτο που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι είναι φυσικά η θάλασσα. Και όσοι μας λένε ότι προτιμούν το βουνό, απλά δεν τους πιστεύουμε.

Καλή παρέα

Άμα έχεις καλή παρέα, όπου και να σε πετάξουν περνάς καλά. Τώρα αν υπάρχει και ήλιος, και θάλασσα, και ούζο, και μεζές, περνάς ακόμα καλύτερα.

Ούζο και ραντεβού στον ήλιο

Το απόλυτο must του ελληνικού καλοκαιριού. Το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, ή πολύ απλά ένα “Πλωμάρι” είναι το απόσταγμα που έχει ταυτίσει το όνομά του με το εθνικό μας ποτό. Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο στο αποστακτήριο, που βρίσκεται στο Πλωμάρι της Λέσβου, από το οποίο πήρε και το όνομά του. Η παραγωγή γίνεται μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη, με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από τη Λέσβο και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ένα ποτήρι ούζο είναι αυτό που ζητάμε για να φτιάξει η μέρα, ο μήνας και γενικά όλο το καλοκαίρι μας. Είναι η καλύτερη συντροφιά όταν αγναντεύεις τη θάλασσα. Είναι παρόν σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση για να απογειώσει την κάθε στιγμή. Με motto “ραντεβού στον ήλιο”, όπως είναι και ο τίτλος του ομώνυμου τραγουδιού της Πέννυς Μπαλτατζή, το Ούζο Πλωμάρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις πιο χαρούμενες, ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές κάτω από τον ήλιο. Τι άλλο χρειάζεται κανείς;

Μεζές

Και φυσικά με το ούζο πάει πάντα μαζί ο καλός μεζές. Ξυδάτο χταποδάκι, πίκλες, ελιές, παξιμάδια σε μικρά πιατάκια, για να τσιμπάς κάθε τόσο. Το ελληνικό finger food στα καλύτερά του.