ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα παιδία παίζει τεστάροντας μια θήκη για iPhone

Μία Lifeproof θήκη πέρασε τα πάνδεινα για δύο ώρες από τους συντάκτες του ONEMAN. Τα τεστ ήταν σκληρά αλλά η θήκη τα πέρασε με επιτυχία.

Το πείραμα ήταν απλό. Το MyBanana.com μάς έδωσε μία από τις Lifeproofθήκες του για να την τεστάρουμε. Και το deal ήταν να δημοσιεύσουμε το κείμενο μόνο αν η θήκη πέρναγε τις δοκιμασίες μας με επιτυχία. Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο πάει να πει ότι τις πέρασε.

Η γνωριμία μου με τις Lifeproof θήκες ήταν πέρυσι όταν έβλεπα διάφορους φίλους να ανεβάζουν υποβρύχιες φωτογραφίες. Φέτος ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κι εμείς μία τέτοια θήκη. Ζητήσαμε μία κατάλληλη για iPhone 4, σταυρώσαμε το κινητό μας και ξεκινήσαμε.

 

Παρόντες στα πειράματα ήταν αρκετοί. Εγώ, ο Θοδωρής, ο Ηλίας, ο Δημήτρης, ο Νίκος, η Κλοντιάνα και ο Mike από το MyBanana, ο οποίος άραζε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο τύπου “κάντε ό,τι θέλετε στη θήκη, δεν θα πάθει τίποτα”. Και κάναμε. Πολλά. Ούτως ή άλλως η θήκη είναι waterproof (στα 2 μέτρα βάθος), snow proof και dirt proof. Οπότε μπορούσαμε να κάνουμε πολλά τεστ.

Με σύμμαχο μία αδιάβροχη Nikon Coolpix AW100 τραβήξαμε slow motion video για να δεις με κάθε λεπτομέρεια τις αντοχές της θήκης και τα πειράματά μας. Την βουτήξαμε κι αυτή στον κουβά με το νερό, μην νομίζεις.

Πάμε με τα πειράματα που κάναμε στο κινητό:

Πείραμα πρώτο: Πετάμε το κινητό στον τοίχο με νεύρα

 

Η υπόθεση: Μιλάς με τη γκόμενα. Σε εκνευρίζει, πετάς το κινητό στον τοίχο. Η ατάκα που ακούστηκε στη σκηνή ήταν “δεν θα μου πεις εσύ με ποια θα μιλάω”. Τα κοσμιτικά επίθετα έφαγαν λογοκρισία.

Ο tester: Χρήστος Χατζηιωάννου

Το αποτέλεσμα: Η θήκη άντεξε.

Πείραμα δεύτερο: Σβήνουμε τσιγάρο πάνω στο κινητό

 

Η υπόθεση: Δεν έχεις τασάκι. Δεν θα το σβήσεις στο πάτωμα. Θα το σβήσεις στο κινητό σου και θα πλύνεις τη θήκη μετά. Ναι, προφανώς και πλένεται.

Ο tester: Μάνος Μίχαλος

 

Το αποτέλεσμα: Η θήκη άντεξε

Πείραμα τρίτο: Βυθίζουμε το κινητό στο ποτό μας

 

Η υπόθεση: Δεν προσέχεις. Βάζεις το κινητό σου στο ποτό. Και μην πεις ότι δεν γίνεται γιατί το έχω πάθει δύο φορές στο αυτοκίνητο. Μιλάς, πας να βάλεις το κινητό δίπλα στο χειρόφρενο, να το ποτό του κολλητού σου στην ποτηροθήκη. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων ήπιαμε κι ένα ποτήρι Jameson (σε ποτήρι Chivas αλλά μην το κάνουμε και θέμα τώρα).

Ο tester: Θοδωρής Δημητρόπουλος

 

Το αποτέλεσμα: Η θήκη άντεξε, το ποτήρι έπεσε.

Πείραμα τέταρτο: Στον κουβά του σφουγγαρίσματος

 

Η υπόθεση: Κάνεις δουλειές στο σπίτι. Μία φορά το δίμηνο, ναι. Κι εκεί που μιλάς στο κινητό, σου πέφτει στον κουβά. Κοίτα πόσοι κοιτάνε πάνω από τον κουβά να δούνε το αποτέλεσμα.

Ο tester: Ηλίας Αναστασιάδης

Το αποτέλεσμα: Η θήκη ήθελε να συνεχίσει τις βουτιές

Πείραμα πέμπτο: Το Σκωτσέζικο ντους

 

Η υπόθεση: Είσαι στο δρόμο. Μιλάς στο κινητό σου. Σου σκάει κουβάς με νερό στο κεφάλι. Ή νεροποντή. Ή τέλος πάντων κατάλαβες.

Ο tester: Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Το αποτέλεσμα: Η θήκη πλύθηκε.

Πριν φτάσουμε στα συμπεράσματα, δες κι ένα βίντεο από τα backstage των γυρισμάτων.

 

Η Lifeproof θήκη για IPhone 4/4S από το MyBanana.com πέρασε λοιπόν τα τεστ. Και λογικό είναι και όλες οι υπόλοιπες θήκες για iPhone 5 – iPad κλπ (οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ), να αντέχουν αντίστοιχες δοκιμασίες. Το επίσης καλό είναι ότι υπάρχουν και lifeproof accesories ώστε να εκμεταλλεύεσαι πλήρως την συσκευή σου. Δεν σου λέμε να κάνεις κι εσύ τα ίδια πειράματα με την θήκη. Τα κάναμε εμείς για εσένα. Σου λέμε να την κάνεις δικιά σου για να παίζεις με την παρέα σου και να νιώθεις ήσυχος για την ασφάλεια του κινητού σου.

Εφ’ όσον μένεις στην Ελλάδα, η αποστολή γίνεται την επόμενη ημέρα, πολλές φορές και την ίδια μέρα. Αλλά όπου στον κόσμο κι αν βρίσκεσαι μπορείς πολύ εύκολα να περιηγηθείς στο “λούνα παρκ” του MyBanana με όλα αυτά τα accessories για Apple προϊόντα και όχι μόνο και να τα κάνεις δικά σου.

Για να βουτάς σε θάλασσες και πισίνες να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο. Να παίρνεις το κινητό σου ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Να μην φοβάσαι ότι θα πάθει κάτι αν σου πέσει κάτω ή σου φύγει από το χέρι.