ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Samsung Galaxy Buds+ ήρθαν για να σου αλλάξουν την καθημερινότητα

Περάσαμε ακριβώς μια βδομάδα με τα Samsung Galaxy Buds+ και γράφουμε για όλα όσα τα καθιστούν κορυφαία επιλογή.

 Η αλήθεια είναι ότι η μουσική είναι παντού μέσα στη ζωή μας. Όσο περισσότερο βρίσκεται στην καθημερινότητά σου τόσο το καλύτερο. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι για το οποίο πρέπει να ευλογούμε την τεχνολογία στις διάφορες εξελίξεις της είναι ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή έχει πάρει τη μουσική και μας την έχει προσφέρει απλόχερα. Πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο μουσικής, οποιαδήποτε ώρα θέλουμε και πλέον σε όλο και καλύτερη ποιότητα.

Τι είναι όμως τα Samsung Galaxy Buds+; Πρόκειται για wireless earbuds που συνδέονται μέσω Bluetooth. Η αλήθεια είναι ότι για ένα τέτοιου είδους gadget η αρτιότητα της κατασκευής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτό που λέμε dealbreaker. Σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που θες, τότε είναι μερικά άχρηστα ξοδεμένα λεφτά. Σε περίπτωση όμως που το κάνουν, τότε έχεις έναν νέο (απρόσμενο) σύμμαχο στην καθημερινότητά σου.

Πιάνουμε πρώτα από όλα τον ίδιο τον ήχο. Σε αυτό το κομμάτι, τα Buds+ τα πάνε πραγματικά εξαιρετικά. Επιστρέφοντας στη μουσική. Όταν επέλεξα το πρώτο κομμάτι που θα ακούσω με τα Buds+ και, αφού πάτησα το play, κατάλαβα ότι υπάρχουν κάποια πράγματα σε αυτό το ίδιο κομμάτι -έχω ακούσει κυριολεκτικά χιλιάδες φορές- τα οποία τα άκουγα για πρώτη φορά. Εδώ λοιπόν τα πάνε πολύ καλά. Τον εξαιρετικό τους ήχο τον οφείλουν στο νέο dual-system  με διακριτά tweeter και woofer (σε αντίθεση με τα προηγούμενα που είχαν μια μονάδα). Αν θέλετε μια γνώμη, τα πάνε πολύ καλύτερα στην ποπ μουσική, στην ηλεκτρονική και ιδίως την τζαζ. Μάλλον μιλάμε πάντως για τον καλύτερο ήχο σε σύγκριση με κάθε earbud εκεί έξω. Θα ενθουσιαστείτε με την πρώτη νότα.

Πέραν όμως του λεπτομερούς και του καθαρού τους ήχου, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των earbuds είναι το noise canceling. Εδώ τα πάνε μεν πολύ καλά. Όχι όμως και εξαιρετικά. Βέβαια, με τα Galaxy Buds+ μπορείς να χειριστείς εύκολα τους περιβαλλοντικούς θορύβους, επιλέγοντας εσύ ο ίδιος πόσο θα αφήνεις τους φυσικούς ήχους του περιβάλλοντός σου να ακούγονται. Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους τα χρησιμοποιούν στο περπάτημα ή στο τρέξιμο, σε δραστηριότητες δηλαδή που είναι πιο ασφαλές να μην αποκόπτεσαι τελείως από το περιβάλλον σου.

Το noise canceling πάντα συνδέεται στο μυαλό μου με το πόσο καλά προσαρμόζονται στο αυτί σου. Ε, εκεί τα πάνε σπουδαία. Όταν ξεκίνησα το τρέξιμο φορώντας τα Buds+, για τα πρώτα μέτρα, είχα προφανώς έναν δισταγμό στις κινήσεις μου από τον φόβο μη μου πέσουν. Σιγά-σιγά όμως κατάλαβα ότι η κατασκευή τους είναι τόσο καλή που πραγματικά θέλει προσπάθεια, για να σου πέσουν. Προσέξτε, δεν είναι μόνο ότι δεν πέφτουν. Είναι ότι παραμένουν σε πολύ σταθερή θέση στο αυτί σου.

Μέσω του Galaxy Wear, της ειδικής εφαρμογής της google μπορείς να εξατομικεύσεις τον ήχο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Το app ίσως να είναι το μόνο κομμάτι όπου τα Galaxy Buds+ υστερούν. Τα presets είναι έξι και, παρότι πράγματι θα βρεις μεταξύ τους διαφορές, δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς το τι σημαίνει το κάθε preset. Από την άλλη, βέβαια, στο ίδιο app θα βρεις μια πολύ βολική και πραγματικά hi-tech χρήση των touchpads. Αν βρεις το κατάλληλο customization, θα μπορείς πραγματικά να χρησιμοποιείς τα ακουστικά ξεχνώντας για αρκετή ώρα τη συσκευή με την οποία έχουν συνδεθεί.

Ως προς τα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο fast charger μπορεί να σου δώσει μέχρι και 60 λεπτά ακρόασης για κάθε 3 λεπτά φόρτισης. Καθόλου άσχημα. Συνολικά, αν αθροίσεις τις ώρες των Buds+ και της θήκης μπορείς να έχεις μέχρι και 22 ώρες αυτονομίας. Εξαιρετικά. Ιδίως βέβαια από τη στιγμή που η θήκη λειτουργεί η ίδια ως φορτιστής. 

Samsung

Τα συγκεκριμένα earbuds είναι πολύ καλύτερα από τους προκατόχους τους στο κομμάτι της απομόνωσης της φωνής σου, όταν καλείς κάποιον. Προφανώς γι’αυτό ευθύνεται το extra μικρόφωνο για κάθε ένα από τα δύο buds. Η παρουσία του βοηθούν, ώστε η φωνή σου να ακούγεται πιο καθαρά  απομονώνοντας τους άλλους background ήχους που ενδεχομένως υπάρχουν σε συγκεκροιμένα περιβάλλοντα με συνωστισμό. Ομολογώ ότι αυτό είναι κάτι που πιστοποίησα πολύ καλύτερα, όταν κατάφερα να επικοινωνήσω μέσω των earbuds, μέσα σε ένα σχεδόν γεμάτο μπαρ. Δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα.

Το τελικό συμπέρασμα

 

Η γνώμη μου είναι ότι αν θες να δώσεις κάποια λεφτά για να πάρεις earbuds, δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσεις κάτι που να μην είναι καλό. Είναι η φύση του gadget τέτοια. Τα Samsung Galaxy Buds+ είναι μια από τις πιο εύκολες επιλογές για έναν αγοραστή Δεν υστερούν πραγματικά σε τίποτα, ενώ κάποια χαρακτηριστικά τους (ποιότητα ήχου, διάρκεια μπαταρίας) είναι τα κορυφαία που μπορείς να βρεις. Όλα αυτά μάλιστα σε μια ελκυστική τιμή. Δεν θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σου. Τίποτα από αυτά που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή σου δεν αγοράζεται. Σίγουρα όμως θα κάνουν πολύ ομορφότερες (και πολύ πιο βολικές) διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητάς σου.