unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Samsung Galaxy Buds Live είναι όντως κάτι καινούργιο

Βάλαμε για 3 βδομάδες στη ζωή μας τα νέα ακουστικά της Samsung και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Αν μη τι άλλο ως προς το θέμα της εμφάνισής τους δεν χρειάζονται και πάρα πολλά λόγια, για να πειστεί κανείς. Αρκεί να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στην εικόνα.Τα Samsung Buds Live είναι μοναδικά στην αγορά των wireless ακουστικών. Σίγουρα ο σχεδιασμός τους, που θυμίζει κάτι σαν φασόλι ή έστω ξηρό καρπό, είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει το μάτι. Όπως συχνά γίνεται όμως ο σχεδιασμός δεν αφορά μόνο την εμφάνιση. Εν προκειμένω αφορά και την ίδια τη λειτουργικότητά τους.

Εργονομικός σχεδιασμός

Με έναν παράξενο τρόπο, λοιπόν, αυτός ο σχεδιασμός που μοιάζει με φασόλι ταιριάζει τέλεια με το σχήμα το αυτιού σου. Είτε, λοιπόν, σου αρέσουν είτε όχι ως προς την εμφάνισή τους τα Βuds Live θα σε εντυπωσιάσουν με το πόσο βολικά είναι κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Γενικά είχα συνηθίσει να διακρίνω τα ακουστικά σε εκείνα που είναι στέκονται καλά στα αυτί αλλά είναι άβολα και σε εκείνα που είναι βολικά αλλά νιώθεις συνεχώς ότι δεν εφαρμόζουν καλά στο αυτί σου. Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα βιώσεις τον συνδυασμό και των δύο. Μπορείς να φοράς για πολλή ώρα τα ακουστικά χωρίς καθόλου να κουράζεσαι (έχει υπάρξει στιγμή που έχω ξεχάσει ότι τα φοράω), χωρίς ταυτόχρονα να ανησυχείς ότι θα σου πέσουν. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Να είσαι υπομονετικός στην αρχή. Ακριβώς λόγω του σχεδιασμού τους, χρειάζεται να ψάξεις λίγο τον ιδανικό τρόπο που θα εφαρμόσουν στο κανάλι του αυτιού σου. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Ποιότητα ήχου

Αφήνοντας τώρα το κομμάτι του σχεδιασμού. Ως προς τη μουσική ο ήχος που βγάζουν τα Galaxy Buds Live είναι εξαιρετικά καθαρός, ώστε να ακούς και την τελευταία νότα. Ιδίως τα μπάσα κυριολεκτικά θα σε εντυπωσιάσουν. Ίσως η καλύτερη ποιότητα ήχου που μπορείς να βρεις σε wireless ακουστικά. Από την άλλη πλευρά, ως προς τις τηλεφωνικές συνομιλίες τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα από τα Samsung Galaxy Buds+. Ο συνομιλητής σου ακούγεται πραγματικά καθαρά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σε καμία συνθήκη. Πλέον, με τη χρήση θα δεις ότι και το μικρόφωνο λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δοκίμασα μια κλήση σε δρόμο και μια στο γραφείο και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και όταν μίλαγα λίγο πιο χαμηλόφωνα. Ο ήχος της φωνής σου για τον συνομιλητή δεν θα είναι βέβαια όσο καθαρός θα ήταν σε περίπτωση που μίλαγες από το μικρόφωνο του κινητού σου. Ωστόσο δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα, εκτός βέβαια αν μιλάμε για πολύ θορυβώδη περιβάλλοντα.

Μπαταρία

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά και εδώ. Μπορείς να ακούς μουσική χωρίς να βγάλεις ούτε δευτερόλεπτο τα ακουστικά για περισσότερες από 5 ώρες. Η ενσύρματη φόρτιση είναι ταχύτατη, καθώς, σύμφωνα με τη Samsung, με 5 λεπτά εξασφαλίζεις περίπου μια ώρα επιπλέον χρήσης. Αλλά επειδή οι αριθμοί ως προς τη διάρκεια της μπαταρίας μιας τέτοιας συσκευής δεν έχουν τόσο νόημα, ακριβώς επειδή εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, βιωματικά θέτοντάς το, μπορώ να σας πω ότι δύσκολα θα έχετε πρόβλημα με τη φόρτιση των Buds Live. Για την ακρίβεια με μια μίνιμουμ ενασχόληση με το θέμα (φροντίζοντας ουσιαστικά να μην τα αφήνω εκτός βάσης για πολλή ώρα), δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα σε αυτές τις 3 βδομάδες χρήσης.

Άλλα χαρακτηριστικά

Aν υπάρχει ένα αρνητικό για τα Buds Live -εκτός από την απουσία αδιαβροχοποίησης- είναι κατά βάση το noise canceling που δεν θα σε εντυπωσιάσει. Προφανώς δικαιολογείται για open-fit ακουστικά. Το Active Noise Cancellation υπάρχει και εδώ αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο ήταν στα Galaxy Buds+. Αυτό βέβαια που είναι μειονέκτημα για κάποιον που θέλει απόλυτη απομόνωση, είναι και πλεονέκτημα για κάποιον που θέλει να διατηρεί μια επαφή με το περιβάλλον του όσο ακούει μουσική. Ούτως ή άλλως δεν μιλάμε για αστοχία, όσο για επιλογή του κατασκευαστή. Επιλογή που προορίζεται στο να μειώνει τον θόρυβο μεν αλλά να σου προσφέρει τη δυνατότητα να ακούς όταν για παράδειγμα κάποιος σε φωνάζει. Πράγμα που κάνει ιδανική τη χρήση τους στον δρόμο και στο γραφείο που θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξη μιας επαφής με το περιβάλλον.

Κατά τα άλλα, η σύνδεση με τις συσκευές είναι πανεύκολη, ενώ η εφαρμογή ‘Galaxy Wearable’ διαρκώς βελτιώνεται. Με τη λειτουργία Buds Together μπορείς να μοιραστείς τη μουσική που ακούς με έναν φίλο σου χωρίς να χρειάζεται να του δώσεις τα ακουστικά σου. Τέλος, η θήκη φόρτισης των ακουστικών είναι πολύ όμορφη και, το κυριότερο, πάρα πολύ βολική, για να την έχεις μαζί σου.

Τελικά

Τα Samsung Buds Live είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η ποιότητα ήχου που προσφέρουν πιθανόν να μην υπάρχει σε κανένα άλλο ακουστικό της κατηγορίας τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τον απίστευτο εργονομικό τους σχεδιασμό που μπορεί πολλές φορές, αν κλείσεις τη μουσική, να σε κάνει να ξεχάσεις ότι τα φοράς. Το noise cancelling δεν θα σε εντυπωσιάσει αλλά τα Buds Live δεν φτιάχτηκαν για να στην προσφέρουν στον απόλυτο βαθμό, όπως φαντάζομαι ότι  φανερώνει και το όνομά τους. Αν προτίθεσαι να δώσεις λίγα παραπάνω λεφτά για καλά openfit ακουστικά, μάλλον αυτή είναι η καλύτερη επιλογή σου.