ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Ταξιδέψαμε ως την Φρανκφούρτη για να να δούμε από κοντά την επανάσταση στην τεχνολογία

Βρεθήκαμε στο πρώτο European Samsung Summit και είδαμε από κοντά όλες τις καινοτόμες λειτουργίες του τεχνολογικού κολοσσού.

Όταν ήμουν μικρός, η αγαπημένη μου ταινία ήταν ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μία από τις πρώτες σκηνές, λοιπόν, βλέπουμε τον επιστήμονα Φιλέα Φογκ να εισέρχεται στο σπίτι του, το οποίο είναι αυτοματοποιημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανοίγει και να κλείνει τα φώτα με μια και μόνο κίνηση

Ποιος θα το περίμενε πως αρκετά χρόνια αργότερα θα είχα την τύχη να δω από κοντά κάτι που του μοιάζει αρκετά. Και το πιο εντυπωσιακό: δε χρειάστηκε να κάνω τον γύρο του κόσμου, αλλά απλά να ταξιδέψω ως τη Φρανκφούρτη. Ας πάρουμε, όμως, τα γεγονότα με τη σειρά.

Η Samsung διοργάνωνε το πρώτο European Samsung Summit. Εκεί θα παρουσίαζε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών για πρώτη φορά. Κι ο κλήρος έπεσε σε μένα. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Από τη μία, ήταν το πρώτο press trip μετά την πανδημία και από την άλλη, θα ήμουν ένας από τους λίγους τυχερούς που θα είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις νέες smart συσκευές του τεχνολογικού αυτού κολοσσού και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και επισυνδέονται.

Samsung

Το ταξίδι ξεκίνησε από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Αφού συναντηθήκαμε και γνωριστήκαμε όλοι μεταξύ μας, μπήκαμε στην πτήση για Φρανκφούρτη, η οποία διαρκεί κάτι περισσότερο από δύο ώρες. Ο καιρός στην Ελλάδα ήταν φυσικά ηλιόλουστος. Ο καιρός στη Φρανκφούρτη ήταν φυσικά μουντός. Αυτό, όμως, δεν μπορούσε να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία μας.

Αφότου φτάσαμε, μπήκαμε σε ένα βανάκι και οδηγηθήκαμε στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην ίσως πιο όμορφη περιοχή της Φρανκφούρτης, το Bad Hamburg. Τα τεράστια πάρκα, τα εντυπωσιακά κτίρια που είναι βγαλμένα από τη βικτωριανή εποχή και η μαγευτική φύση μού κέντρισαν το ενδιαφέρον με μιας. Ο σκοπός του ταξιδιού μας, όμως, ήταν άλλος. Κι αυτό γιατί σε λιγότερες από δύο ώρες ξεκινούσε το πρώτο European Samsung Summit.

Το περπάτημα μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης διήρκεσε κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά. Παντού γύρω υπήρχε ησυχία. Το κλίμα αντιστράφηκε όμως όταν φτάσαμε στον προορισμό μας.

Samsung

Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς όπου κι αν γυρνούσες το βλέμμα σου θα έβλεπες πανέμορφα φώτα, τηλεοράσεις και ηλεκτρικές συσκευές που διαφέρουν από όλες τις άλλες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό απαντήθηκε λεπτομερώς από τον Benjamin Braun, Chief Marketing Officer της Samsung Europe, ο οποίος είχε αναλάβει την παρουσίαση του event.

Πώς είναι να βλέπεις για πρώτη φορά μπροστά σου ένα έξυπνο σπίτι

Samsung

«Στη Samsung δημιουργούμε εμπειρίες που βοηθούν τους πελάτες μας να εξοικονομήσουν ενέργεια και να ζήσουν πιο άνετα. Από τις κορυφαίες στον κλάδο τηλεοράσεις Neo QLED και OLED μέχρι τα πλυντήρια, που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ρυθμίσουν το χρόνο και την ποσότητα απορρυπαντικού και νερού που χρειάζεται κάθε κύκλος πλύσης, τα προϊόντα μας παραμένουν συνδεδεμένα μέσω του SmartThings», δήλωσε, προσθέτωντας.

«Στο Samsung Summit γιορτάζουμε τις καινοτομίες των νέων προϊόντων μας και τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να απολαύσουν έναν ήρεμο και συνδεδεμένο τρόπο ζωής».

Η έμφαση της Samsung στο SmartThings έρχεται σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στην Ευρώπη επιθυμούν όλο και περισσότερο να έχουν στο σπίτι τους συσκευές που θα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους και να κάνουν τη ζωή των ενοίκων τους ακόμη πιο εύκολη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, ο αριθμός αυτών των συσκευών φτάνει από τις 8 έως τις 10.

Τα παραδείγματα των έξυπνων συσκευών που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε για πρώτη φορά στο πρώτο European Samsung Summit μού κέντρισαν το ενδιαφέρον. Για να πω και την αλήθεια μου, δεν είχα ξανά μέχρι εκείνη τη στιγμή φούρνους που διαθέτουν κάμερα web που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη τους να βλέπει το πώς ψήνονται τα μπισκότα (2023 Series 7 Bespoke AI™) ή ηλεκτρικές σκούπες που διαθέτουν ένα στικ που μπορεί να αδειάζει μόνο του τον κάδο απορριμμάτων (Bespoke Jet™).

Samsung

Και το πιο σημαντικό είναι ότι πέρα από την ευκολία στη χρήση, οι νέες λειτουργίες του SmartThings της Samsung επιτρέπουν στους χρήστες της να εξοικονομήσουν ενέργεια. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία, το SmartThings Energy ανιχνεύει αυτόματα την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουν οι συνδεδεμένες συσκευές Samsung, ενώ η ενεργοποίηση της λειτουργίας AI Energy Mode μπορεί να διευκολύνει τη μείωση ενέργειας μέσω της παρακολούθησης της κατανάλωσης.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε συμβατές συσκευές έως και 15% για ψυγεία και 70% για πλυντήρια ρούχων. Κι όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο, ζώντας σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση καλπάζει.

Σημαντικό, όμως, είναι στην τελευταία περίπτωση να σημειωθεί πως πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, η λειτουργία Less Microfiber Cycle της Samsung, αποτελεί ένα κύκλο πλύσης που μειώνει σημαντικά την απελευθέρωση μικροπλαστικών έως και 54%. Είναι κι αυτός ένας καλός τρόπος να υπάρξει μια σημαντική άμβλυνση του προβλήματος της συσσώρευσης ακραίων ποσοτήτων μικροπλαστικών στους ωκεανούς που καταλήγουν στα ψάρια και εν τέλει στο πιάτο μας.

Πώς μπορείς να έχεις χιλιάδες έργα τέχνης καθημερινά στο σαλόνι σου

Samsung

Μια ακόμη συσκευή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η The Frame. Και κάπου εδώ θα αναρωτηθεί κανείς τι είναι αυτό. Θα προσπαθήσω να το γράψω με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια. H The Frame είναι μια ολοκαίνουργια οθόνη της Samsung που σου δίνει τη δυνατότητα, μέσω του Samsung Art Store, να εμφανίζεις στο σαλόνι του σπιτιού σου χιλιάδες έργα τέχνης που είναι διαθέσιμα προς προβολή.

Μιλάμε ουσιαστικά για τον τέλειο ψηφιακό πίνακα. Η ακρίβειά του ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη που έπρεπε να πάω πολύ κοντά για να καταλάβω πως δεν ήταν ένας φυσικός πίνακας ζωγραφικής μπροστά μου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξεις τη δική σου γκαλερί στο σπίτι σου.

Το ίδιο εντυπωσιασμένος έμεινα όταν είδα, επίσης, από κοντά τις νέες τηλεοράσεις της Samsung. Η τρομερή ευκρίνεια (οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED φτάνουν μέχρι και τα 8K) τα εντυπωσιακά χρώματα και το μεγάλο μέγεθος τους (το νέο μοντέλο OLED S95C φτάνει τις 77 ίντσες) σε κάνουν να θες να δεις ατελείωτες ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες σε αυτές.

Ιδιαίτερα όταν οι τηλεοράσεις Samsung έχουν ενσωματωμένο Dolby Atmos και Samsung Object Tracking Sound (OTS), επιτρέποντας στους ήχους ταινιών, αθλητικών αγώνων ή παιχνιδιών να μεταφέρονται στα ηχεία για τον καλύτερο ατμοσφαιρικό ήχο surround.

Η όλη εκδήλωση διήρκεσε περίπου 2 ώρες. Φεύγοντας από αυτήν ήμουν πια πλήρης. Ήξερα πως το παιδικό όνειρο, βλέποντας το σπίτι του Φιλέα Φονγκ, ήταν πια μπροστά μου.