ΤΑΞΙΔΙ

Τέλος τα πάρτι στην Ίμπιζα, το νησί δεν θα είναι πια ίδιο

Οι νέοι σκληροί νόμοι για το αλκοόλ, μάλλον θα στείλουν όλα τα party animals στη Μύκονο φέτος.

Μεγάλες αλλαγές έφερε η νέα χρονιά στην Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα. Κι αυτό γιατί οι αρχές αποφάσισαν να περάσουν μερικούς νέους σκληρούς νόμους προκειμένου να αλλάξουν εικόνα στα δύο νησιά. Ειδικά στην Ίμπιζα που τα πράγματα τα τελευταία χρόνια είχαν ξεφύγει όσον αφορά τα τρελά πάρτι και τα μεθύσια που λάμβαναν χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαγαζιά δεν θα πωλούν πλέον αλκοόλ από τις 9μιση το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, δεν θα υπάρχουν happy hours και αυτόματοι πωλητές για αλκοόλ, ενώ το ‘balconing’, μια συνήθεια κατά την οποία μεθυσμένοι τουρίστες πηδούσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους πλέον θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα φτάνει τις 60.000 ευρώ και το ξενοδοχείο θα τον διώχνει αμέσως.

Να σημειωθεί πως από το ‘balconing’ μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες του 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 5 άτομα στην Ίμπιζα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 11. Παράλληλα, όποια επιχείρηση αρνηθεί να συμμορφωθεί με το νέο κανονισμό μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο που θα φτάνει τις 600.000 ευρώ και θα κινδυνεύει και με λουκέτο τριών ετών.

AP IMAGES

Ο Υπουργός Τουρισμού, Iago Negueruela δήλωσε σχετικά πως: “οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα είναι το πρώτο μέρος στην Ευρώπη που θα λάβει δραστικά μέτρα απέναντι στην υπερβολή των τουριστών. Είναι εξαιρετικός νόμος για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το μέρος. Θα βοηθήσει τόσο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ίδιους τους τουρίστες που θέλουν να το επισκεφτούν”.

Πάντως φαίνεται ότι δεν υποστηρίζουν όλοι αυτές τις αλλαγές, μιας και τα τοπικά κανάλια, αλλά και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα τις βρίσκουν υπερβολικές και τραβηγμένες, θεωρώντας πως θα πληγώσει τον τουρισμό της περιοχής. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να επισκεφτούν την Ίμπιζα για το αλκοόλ και τα πάρτι της.

Κάτι μας λέει ότι με αυτή την τακτική, ίσως στείλουν ακόμα περισσότερο κόσμο στη Μύκονο το φετινό καλοκαίρι. Εκεί κάποια πράγματα μάλλον δεν θα αλλάξουν ποτέ.