ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Τέλος το ζάπινγκ, έχουμε τη λύση για την απόλυτη εμπειρία θέασης

Ποια είναι η τηλεόραση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, πού να την τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι και τι να προσέξεις; Το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει τον οδηγό που χρειάζεσαι.

Εάν στο bucket list της νέας χρονιάς σημείωσες να μην αφήσεις μέρα να πάει χαμένη, σου έχουμε χρήσιμη συμβουλή: σταμάτα τώρα το ζάπινγκ, γιατί ροκανίζει τον ελεύθερο χρόνο σου. Σε μια πρόσφατη έρευνα υπολογίστηκε ότι, αθροιστικά, ο μέσος άνθρωπος σπαταλά 474 ημέρες της ζωής του με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, χωρίς να αντλεί τελικά ευχαρίστηση: το 38% των θεατών της ίδιας έρευνας δήλωσε ότι πολύ συχνά δεν καταφέρνει να πετύχει κάτι ενδιαφέρον, μέχρι που κλείνει την TV.

Αντικειμενικά, δεν υπάρχει λόγος να παίζεις το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» από κανάλι σε κανάλι, όταν μπορείς να βουτήξεις στον συναρπαστικό κόσμο της on demand παρακολούθησης. Βλέπεις ό,τι θες, όποτε το θες, χωρίς διαφημίσεις και το περιεχόμενο είναι ατελείωτα πλούσιο.

Για να πάρεις μια γεύση, αυτή τη στιγμή στις τάσεις του Netflix θα βρεις το Kaleidoscope, την πρώτη σειρά που σε παροτρύνει να δεις τα επεισόδια ανακατεμένα, εντός Φεβρουαρίου έρχεται η δεύτερη σεζόν του Έτερος Εγώ στην Cosmote TV και το άχαστο για τους φαν του Tolkien είναι το Rings of Power με τις μυθικές ανατροπές στο Amazon Prime, ενώ πάντα είναι διαθέσιμη η δωρεάν πλατφόρμα του Ertflix όπου το περιεχόμενο ανανεώνεται συνεχώς με νέες σειρές και ταινίες.

Αλλά για να ζήσεις την εμπειρία της παρακολούθησης όπως την έχεις ονειρευτεί, να βυθιστείς δηλαδή στην ιστορία, χρειάζεσαι πολλά παραπάνω από μία συνδρομή, έτσι δεν είναι;

Και εδώ ξεκινάει το μπέρδεμα ακόμη και για τους tech lovers: ποια τηλεόραση είναι η πιο κατάλληλη, πώς θα κάνω την εμπειρία να είναι όντως κινηματογραφική και ποιες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξω; Εδώ αναλαμβάνει το ΠΛΑΙΣΙΟ, με την απόλυτη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα τεχνολογίας, για να λύσει κάθε απορία. Από εσένα δεν χρειάζεται παρά μια επίσκεψη στο πιο κοντινό σου κατάστημα.

Τα βήματα για την απόλυτη εμπειρία θέασης

Δεν είναι μόνο ότι στα ράφια του θα βρεις όλα τα τελευταία τεχνολογικά προϊόντα της αγοράς, ούτε ότι διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα παράδοσης των ηλεκτρονικών παραγγελιών μέσω της υπηρεσίας live tracking, για να γλιτώσεις το άγχος του «άφαντου κούριερ». Το θέμα είναι ότι με 54 χρόνια ιστορίας το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι ο προορισμός που μπορείς να εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια για να σε οδηγήσει βήμα-βήμα στην απόλυτη εμπειρία θέασης, από τη συσκευή μέχρι την άμεση επιδιόρθωση σε περίπτωση βλάβης.

1. Διάλεξε τεχνολογία εικόνας: Είναι η πρώτη κρίσιμη απόφαση, από την οποία καθορίζεται η ποιότητα θέασης. Ψάχνεις την καλύτερη απόδοση σε απόλυτο μαύρο και κορυφαίες αντιθέσεις για απολαυστική προβολή ταινιών; Τότε επίλεξε OLED. Από την άλλη, εάν ψάχνεις την πιο προηγμένη τεχνολογία σε πάνελ, αυτή είναι η QLED (με ένα φίλτρο από κβαντικές κουκίδες) που αποδίδει καλύτερη αίσθηση σε 4K και 8K τηλεοράσεις λόγω των ζωηρών χρωμάτων, ενώ την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής προσφέρουν σταθερά οι LED οθόνες.

2. Μην μπερδεύεσαι με την ανάλυση: Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερα είναι τα πίξελ άρα και η διαφορά ποιότητας που θα δεις, μόλις ανοίξεις την τηλεόραση, σωστά; Περίπου. Δεν έχει νόημα να εγκαταλείψεις την πιο οικονομική ανάλυση των 1080p (Full HD), όταν μιλάμε για οθόνη κάτω των 42 ιντσών (μιας και η διαφορά δεν αποτυπώνεται), ενώ σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις το 4K ή ακόμη και το 8K είναι πραγματικά απαραίτητα. Κράτα κατά νου ότι το 8K περιεχόμενο που προσφέρεται στη χώρα παραμένει προς το παρόν περιορισμένο.

3. Αφέσου στα χέρια των ειδικών: Η σημασία κρύβεται στις tech λεπτομέρειες, γι’ αυτό και το ΠΛΑΙΣΙΟ προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που λύνουν τα χέρια. Εάν ψάχνεις εγγυημένη εμπειρία Hollywood, προσφέρεται η υπηρεσία TV image calibration για κινηματογραφική αίσθηση στα χρώματα προβολής, όπως και η υπηρεσία TV premium που αναβαθμίζει την εμπειρία σε dolby surround. Κράτα κατά νου ότι για την παράδοση της παραγγελίας, το ΠΛΑΙΣΙΟ δίνει τη δυνατότητα ραντεβού και για απογευματινές ώρες.

4. Μελέτησε τη θέση της τηλεόρασης: Η τοποθέτηση της τηλεόρασης είναι ολόκληρη επιστήμη (για αυτό και προσφέρεται κατ΄ επιλογή από εξειδικευμένο προσωπικό της ΠΛΑΙΣΙΟ) – η απόσταση καθορίζεται από τις ίντσες (πχ οι 50αρες ενδείκνυνται για απόσταση μεταξύ 1,20 και 1,90 μ.), για να αποφύγεις τις ανακλάσεις προτείνεται η τοποθέτηση στον τοίχο με κλίση 20 μοιρών, ενώ πάντα πρέπει η συσκευή να είναι ευθυγραμμισμένη με το ύψος των ματιών του θεατή.

Για να πετύχεις εμβύθιση χωρίς διακοπές, κομβική είναι η απόσταση της τηλεόρασης από το router: σε σπίτια άνω των 60 τ.μ., ιδανικό είναι ένα Mesh τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο αναγνωρίζει όποτε παρακολουθείς περιεχόμενο στην τηλεόραση και δίνει εκεί προτεραιότητα.

Μένουν ακόμη λεπτομέρειες και απορίες στον αέρα, όπως το ποιες είναι οι ρυθμίσεις που θα απογειώσουν τις δυνατότητες της συσκευής; Κάνε μια επίσκεψη στο κοντινότερο κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ και φτιάξε βήμα-βήμα την εμπειρία θέασης που ονειρεύεσαι. Αλλά πρώτα, σταμάτα να χάνεις χρόνο στο ζάπινγκ.