ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα σε κάνω unfollow. Αυτό είναι μόνο το γιατί!

Εντάξει, δεν εννοώ κυριολεκτικά εσένα. Αλλά αν είσαι από αυτούς που λερώνουν τον timeline μου με διάφορους τρόπους θα το σκεφτώ σοβαρά. Το ίδιο μπορείς κάνεις και συ βέβαια.

Αυτό δεν είναι ένα κείμενο για να μάθεις μπαλίτσα από τον έμπειρο, αν θες κάτι τέτοιο μπορείς να απευθυνθείς στους ειδικούς (@freddos, @avrachos, @dark_tyler), να δεις το timeline τους για να καταλάβεις τι κάνουν σωστά.

Αυτό είναι περισσότερο για να δεις τι κάνεις εσύ στο σεμνό και ταπεινό χρήστη όταν τον σπαμάρεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και αν θες, άσε με μένα, που τώρα εφτιαξα το account και το έχω περισσότερο για να παρακαλουθώ τι παίζει, περιστασιακά να πω τον πόνο μου και να κρατώ μια επαφή με δυο τρεις ανθρώπους.

Το θέμα είναι να μην καταχράσαι το δικαίωμα στο twitter και στο follow. Κάποιος στο έδωσε γιατί είπες κάτι έξυπνο, γιατί σε πέρασε για κάποιο διάσημο (μπορεί να είσαι κιόλας), γιατί τον έκανες follow και ένιωσε την ανάγκη να ανταποδώσει, γιατί ήταν ζαλισμένος και πάτησε το κουμπί κατά λάθος, γιατί, γιατί, γιατί…

Τι θες τώρα, να πατήσει το κουμπί δεύτερη φορά;

Eχεις συνδέσει το foursquare με το twitter

Πες μου πόσους ξέρεις που θέλουν να μάθουν αν είσαι στα Starbucks της Γλυφάδας ή του κέντρου; Πόσοι πεθαίνουν να μάθουν τι γεύση έχει ο καφές σου; Αν ανέτρεψες το δήμαρχο μετά από θυελλώδες shopping στα μαγαζιά της περιοχής; Πολλοί; Συμφωνώ, πολλοί. Γι’ αυτό είναι όλοι τους στο foursquare. Οπότε βρες κάτι χρήσιμο να μας πεις!

Είσαι ο αναμεταδότης του BBC

Αγαπάμε BBC, ειδικά τη διεθνή έκδοση. Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Έχει τεχνολογία, πολιτική, αθλητικά, μουσική, κινηματογράφο, απόψεις, χιούμορ. Έχει τα πάντα. Γι’ αυτό το έχουμε στις συνδρομές. Μια στιγμή, θα το ξαναπώ αυτό. Το έχουμε στις συνδρομές. Δε χρειάζεται να ξυπνάς κάθε πρωί και κάθε μισή ώρα να πετάς δύο τρία retweet με τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Είσαι ο @alexkavadias

Εντάξει στα έχει πει ο @illanastasiadis, μην επαναλαμβανόμαστε. Εγώ θα σου πω μόνο ότι αν θέλω βαθυστόχαστα quotes θα γκουγκλάρω κάνα “woody allen on marriage”, κάνα “samarango on death”, άντε κάνα “famous people on sex quote” στην ξεφτίλα. Για να το διαβάσω φυσικά όχι να το τουιτάρω!

Μιλάς κορακίστικα

RR™ “RT Pebble – 5-7 (Rs. 400) & 7-9 (Rs. 600)  (#1, ’58) + 19 και άλλα 25 RIP! Βγάζεις τίποτα; Ή καταλαβαίνεις εύκολα αν σου πω “KSIA chillwave tunes @bios 2NT”. Γράφτα μου απλά και χωρίς πολλά σημεία στίξης. Γράψτα μου ελληνικά μαν, οι 140 του τουίτα είναι πιο πολλοί από ότι νομίζεις. Πάρε εδώ ένα δείγμα: @psarianot να πάτε Plissken. έχει Junior Boys Alan Braxe Villa. και κάτι άλλους¨.

Πετάς μόνο ατάκες

Εντάξει, το ξέρω έχεις πάνω από 4 χιλιάδες χωρίς να τραγουδάς σε πίστα και ποιος είμαι εγώ… Αλλά κοίτα τι θα κάνω. Επειδή με ενδιαφέρουν οι ατάκες σου, με ενδιαφέρει το ύφος σου, θα σε βάλω bookmark στο mozilla μαζί με αυτούς που τραγουδάνε στα κέντρα και κοιτάω μια στο τόσο να δω αν παίζει κάτι. Γιατί να έχω μπροστά μου όλη την ώρα μια ατάκα σου μαζί με τα retweets της είναι κάπως. Είσαι και ευφυής πανάθεμα σε.

Κάνεις αστεία με τον Τσακ Νόρις

“Ο Τσάκ Νόρις έβγαζε έξω την δασκάλα επειδή μιλούσε την ώρα του μαθήματος!”. Ναι το ξέρω, το έχω ξανακούσει. Και αν όχι, βρήκα τι θα πεις μετά την όγδοη λέξη. Αλλά θα πω κάτι. Μπορεί να είναι μύθος ότι η φαιά ουσία είναι πεπερασμένη και δεν πρέπει να τη σκοπεύεις άσκοπα, αλλά μην προκαλείς και την τύχη σου. Αστεία με το Γκλέτσο, να τα δεχτώ. Τα αστεία με τον Τσακ, όμως, είναι τόσο πασέ.

Εχεις συνδέσει τα σπορτέξ σου με το twitter

Έχεις βάλει τώρα αυτό το ματζαφλάρι που μετράει χιλιόμετρα, αυτό ποστάρει σχεδόν μόνο του και εγώ βλέπω κάτι τέτοια: “Ι ran 4.2 km in 0:22:48. Just to stretch my legs”. Ή αυτό που μετράει σκαλοπάτια (αν είσαι του ασθενούς φύλου). Δεν τρέχω, δεν με νοιάζει, χρησιμοποιώ τις κυλιόμενες, τα ασανσέρ. Εσένα σε νοιάζει δηλαδή αν στο γυμναστήριο έκανα ώμους ή στήθος; Είμαι σίγουρος, δε δίνεις δεκάρα.

Είσαι ο Τσε Γκεβάρα στο κάπως πιο ντίτζιταλ

Που να παίρνεις τώρα τα βουνά να κάνεις επανάσταση, να γράφεις μανιφέστα στη ζούγκλα, να σε κυνηγάνε οπλισμένοι παραστρατιωτικοί και να προετοιμάζεις τους 1000 ρομαντικούς που έχεις μαζί σου για την κατάληψη πρωτεύουσας… Ασε μαν, βάλε ένα profile με τη φωτογραφία του Τσε, μάζεψε τους 1000 followers σου και σπάμαρε τις μάζες με έναν καταιγισμό πολιτικών μυνημάτων τύπου @zibelum: Λαέ, πολέμα, τα κουνούπια σου πίνουνε το αίμα. Πέντε πέντε, οχτώ οχτώ, δέκα δέκα. Μαζεμένα! Γιατί στη μπουρζουά δημοκρατία του twitter, η συνείδηση χρειάζεται αφύπνιση. Έστω και δια της ηλεκτρονικής βίας.

Τα υπόλοιπα τα ξέρεις φυσικά…

Λες “καλημέρες”

Ψάχνεις τα φουσκωτά των φίλων σου

Eίσαι πολιτικός και μας γράφεις ότι τρέχεις από στούντιο σε στούντιο

Είσαι σελέμπριτι και πλακώνεσαι δημόσια για να γράφουν τα blogs

και θες να με κράξεις!

Φυσικά και μπορείς να με κράξεις εδώ @artemoo!