iStock
ΖΩΔΙΑ

Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε έναν Δίδυμο

Μερικοί μύθοι, πώς να κερδίσεις την προσοχή αλλά και όσα πρέπει να αποφεύγεις να πεις σε έναν Δίδυμο.

Xρόνια πολλά στους Διδύμους, τους διπρόσωπους, τους αναποφάσιστους, τους αναξιόπιστους, τους μπερδεμένους, τους εσωστρεφείς. Ή μήπως πρόκειται περί παρεξήγησης; Δηλαδή, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενός διδύμου.

Ας δούμε τι λέει η αστρολογία -ως γενικές κατευθύνσεις, έτσι;. Οι Δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή, που είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και της περιέργειας. Αυτός επηρεάζει την εξυπνάδα, την προσαρμοστικότητα και τη δίψα του Διδύμου για γνώση. Διαπρέπουν στο να εκφράζονται και απολαμβάνουν να μαθαίνουν νέα πράγματα.

Ως στοιχείο του αέρα (όπως και ο Ζυγός με τον Υδροχόο), είναι διανοούμενοι, κοινωνικοί και λαχταρούν την ποικιλία. Τους αρέσει να διεγείρουν συζητήσεις και να εξερευνούν διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ευδοκιμούν όταν προκαλούνται νοητικά και ζουν νέες εμπειρίες -γίνονται ευέλικτοι και διασκεδαστικοί-, έχουν το λέγειν και το κοφτερό μυαλό τους εγγυάται έξυπνες ιδέες. Η επιθυμία τους για ποικιλία μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να φαίνονται αναξιόπιστοι ή μη αφοσιωμένοι. Είναι αλήθεια πως με τόσα ενδιαφέρονται δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα για πολύ καιρό. Επειδή έχουν ως ζητούμενο τη διέγερση, μπορεί και να βαρεθούν εύκολα.

Τι έχει να πει η μυθολογία για τους Δίδυμους

Τον αστερισμό των σημείωσε ο Πτολεμαίος. Σήμερα είναι εκ των 88 επίσημων της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης. Το όνομα του δεν έχει αποδοθεί σε κάποιον συγκεκριμένο (συγγραφέα ή αστρονόμο). Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους οι Διόσκουροι (γιοι του Δία) ήταν οι δίδυμοι γιοί του Διός και της βασίλισσας της Σπάρτης, Λήδας.

Παρεμπιπτόντως, για να ρίξει τη Λήδα ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κύκνο και ενώθηκαν στον Ταύγετο, πριν εκείνη ενωθεί το ίδιο βράδυ και με τον βασιλιά Τυνδάρεου. Από τα παιδιά που γεννήθηκαν, ο Πολυδεύκης και η Έλενα ήταν του Δία και ο Κάστωρ του Τύνδαρεου.

Τα δίδυμα ήταν αχώριστοι και ξακουστοί για τη γενναιότητα και τις ικανότητές τους. Όταν ο Κάστωρ σκοτώθηκε σε μια μάχη, ο Πολυδεύκης παρακάλεσε τον πατέρα του να μοιραστεί την αθανασία του με τον αδελφό του. Εκείνους τους χάρισε μια μοναδική μοίρα: να περνούν τον μισό χρόνο τους στον κάτω κόσμο και τον μισό στον Όλυμπο, ώστε να είναι για πάντα μαζί.

Όπως αναφέρει το Αστρολογικόν «αυτός ο κύκλος αντικατοπτρίζεται στο πώς ο αστερισμός των Διδύμων φαίνεται να εναλλάσσεται σε φωτεινότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Ο μύθος τονίζει τη δυαδικότητα των Διδύμων, που αντιπροσωπεύονται από τα θνητά και τα αθάνατα δίδυμα. Τονίζει τα θέματα της αδελφοσύνης, της πίστης και της δύναμης της αγάπης.

Τα δίδυμα που εκπροσωπούν τους Διδύμους, συμβολίζουν τη δυαδικότητα τους. Όχι όμως, σε επίπεδο προσωπικότητας. Η πραγματική μετάφραση αφορά το ανοιχτό μυαλό τους, που βλέπει πολλές πλευρές ενός ζητήματος -όλες τις δυνατές οπτικές. Γαλβανιζέ χαρακτηριστικά δεν έχουν στην προσωπικότητα τους (προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικές καταστάσεις), αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι ύπουλοι. Ή πως επιδιώκουν το κακό άλλων. Ο γνήσιος Δίδυμος είναι ευθύς.

Ίσως να έχουν την κακή φήμη των διπρόσωπων, γιατί η διάθεση με την οποία ξυπνούν, μπορεί να ορίσει την ημέρα τους. Ενίοτε φαίνεται να συμφωνούν με διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό που κάνουν, είναι να συμφωνούν με την πολυπλοκότητα μιας κατάστασης. Είναι ευκολοπροσάρμοστοι και αυτό το ταλέντο τους βοηθάει μεν, να τα πηγαίνουν καλά με όλους, αλλά τους κάνει να φαίνονται και people pleasers.

Σε ό,τι αφορά την αναποφασιστικότητα τους, δυσκολεύονται να βρουν λύσεις στις πιο δύσκολες στιγμές. Χρειάζονται το χρόνο τους (είναι περισσότερος από το μέσο όρο) για να πάρουν μια απόφαση. Όταν καταφέρουν να σταθμίσουν τις επιλογές, όλα τελειώνουν.

Δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάζουν νέα πράγματα, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα, πως δεν μπορούν να δεσμευθούν με αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Εκτιμούν μεν, τη νοητική διέγερση, αλλά νοιάζονται για τις σχέσεις τους και αφοσιώνονται πραγματικά στα άτομα και τα έργα που τους ενδιαφέρουν. Αυτό αναιρεί και τη φήμη των αναξιόπιστων, ενώ έχει σχέση και με αυτή της σύγχυσης τους.

Στην ουσία, είναι περίεργοι και λατρεύουν να εξερευνούν ιδέες. Πάντα όμως, ξέρουν τι θέλουν και αφοσιώνονται σε ό,τι σχετίζεται με αυτό που χρειάζονται. Ενώ τους αρέσει να συναντούν νέους ανθρώπους και να ζουν νέα πράγματα, δεν είναι και ο θρίαμβος της κοινωνικότητας. Από ένα τεράστιο πάρτι, θα προτιμήσουν μια βραδιά με λίγους καλούς φίλους.

Ποιες φράσεις είναι χρήσιμο να αποφεύγεις όταν μιλάς με Δίδυμο

Δεν υπάρχουν πραγματικά συγκεκριμένες φράσεις που είναι 100% «απαγορευμένες» στις συζητήσεις που κάνεις με Διδύμους. Από την άλλη, υπάρχουν προσεγγίσεις που καλό θα είναι να αποφύγεις, αν θες να τα πάτε καλά.

Για παράδειγμα, μην απορρίπτετε a priori τις ιδέες τους. Οι Δίδυμοι λατρεύουν να εξερευνούν διαφορετικές προοπτικές, οπότε ατάκες όπως «αυτό που λες είναι λάθος» πριν ολοκληρώσουν, τους σβήνουν. Δεν βοηθά ότι είναι και ευαίσθητοι στην κριτική. Φαντάσου τι παθαίνουν όταν τους φαίνεται σκληρή ή νιώσουν πως αυτό που λες υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Κατεβάζουν το γενικό και αν μιλάς μόνος/μόνη σου (δεν συζητάτε, κάνεις μονόλογο) ή επιστρέφεις σε θέματα στα οποία έχετε φάει ώρες ατελείωτες ήδη. Διάβασες και νωρίτερα, ότι λαχταρούν την ψυχική διέγερση. Άρα, τους αποσυντονίζεις και όταν περιορίζεις τις επιλογές τους με φράσεις όπως «δεν γίνεται να τα έχεις όλα, σε αυτήν τη ζωή».

Πώς κερδίζεις έναν Δίδυμο

Ό,τι και αν συμβαίνει, θέλουν να καταθέτουν άποψη. Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μπορείς έτσι, να βάζεις στο παιχνίδι την οπτική τους, ρωτώντας «τι πιστεύεις για αυτό;». Ή να τσιμπάς την περιέργεια τους («έμαθα το τάδε νέο. Έχεις ακούσει κάτι;). Τρελαίνονται να αναπτύσσουν τις ιδέες τους, οπότε πετάξτε τους το μπαλάκι με τρόπους όπως το «πες μου περισσότερα για το τάδε». Όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι μια συζήτηση, τόσο ωραιότερα περνάει ο Δίδυμος, αλλά κι εσύ.