2021/Bernadett Szabo/Pool via AP
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το Scrotox, η θεραπεία που έκανε ο Cristiano Ronaldo στα γεννητικά όργανα

To Scrotox είναι οι ενέσεις botox που γίνονται στο όσχεο. Δεν τις κάνει μόνο ο Πορτογάλος σταρ. Έγιναν μόδα από τους millennials και αυτοί είναι οι λόγοι.

Ο Cristiano Ronaldo δεν έχει βρει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του και αναμένεται να συναντήσει τον νέο προπονητή της Manchester United, Erik ten Hag. Το γεγονός ότι δεν έχει ομάδα να πάει να κάνει προπονήσεις, όπως προετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο, δεν σημαίνει πως δεν γυμνάζεται.

Αν έγινε κάτι ξεκάθαρο στην πανδημία (μετά τα lockdown επέστρεψε στα γήπεδα βελτιωμένος σε ταχύτητα και μυική μάζα και σταθερό ποσοστό λίπους -7%-, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του είχε μειωμένη μυική μάζα και υψηλότερο σωματικό λίπος) είναι πως ο CR7 ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Να φροντίζει δηλαδή, το εργαλείο που έχει για να βγάζει χρήματα και είναι το σώμα του.

Η πιο μεγάλη επένδυση -μακράν της δεύτερης- που κάνει ο Πορτογάλος είναι για το σώμα του, καθώς ως ζητούμενο έχει να κρατήσει «φρέσκους» τους μυς του. Συνηθίζει να αγοράζει -και να χρησιμοποιεί καθημερινά- τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα γυμναστικής και αποθεραπείας. Ακριβή είναι και η διατροφή του, αλλά και η περιποίηση του δέρματος του.

Χρησιμοποιεί όσα μέσα υπάρχουν για να μη φαίνεται το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα και το πρόσωπο του. Όπου υπάρχει χαλάρωση ή πτώση (κατά την αποχώρηση του κολλαγόνου και όλων των άλλων διαδικασιών που συμβαίνουν όσο μεγαλώνουμε), παίρνει τα μέτρα του. Θα έλεγες πως το botox είναι φίλος του.

Σύμφωνα με επαγγελματία πλαστικό χειρουργό έχει κάνει εναίσιμες θεραπείες γύρω από τα μάτια και το μέτωπο, έχει χρησιμοποιήσει fillers γύρω από το στόμα και ενδέχεται να έχει πειράξει την άκρη της μύτης του -αφού φαίνεται να είναι πιο μικρή από ό,τι πριν 10 χρόνια. «Κάτι που μπορεί όμως, να οφείλεται και στις αλλαγές που επιφέρει η ηλικία στο πρόσωπο». Ειρήσθω εν παρόδω, ο 37χρονος σταρ έχει και δική του σειρά ανδρικών καλλυντικών -φέρει το όνομα του.

Δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας της Μαδρίτης (έκτης σε κυκλοφορία) La Razon αποκάλυψε πως ο Ronaldo κάνει botox και στους όρχεις του. Για την ακρίβεια, κάνει Scrotox, όρος που προκύπτει από το botox και το scrotum. Δηλαδή, το όσχεο -που έχει για αποστολή να κρατά τους όρχεις στη θέση τους.

Η πρώτη χρήση του Scrotox έγινε για να ανακουφίσει ασθενείς που δεν απαλλάσσονταν από τους πόνους στο όσχεο που προέρχονταν από φλεγμονή, ούτε αφότου είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ναι, όπως και στο botox, η πρώτη χρήση ήταν καθαρά ιατρική.

Από το 2016 αυξάνονται διαρκώς οι άνδρες που καταφεύγουν στο Scrotox. Όπως αναφέρεται στο Mens Contemporary Health Center οι millennials πέρασαν το manscaping σε ένα τελείως νέο επίπεδο.

Τι προσφέρει το Scrotox

Οι 4 πιο κοινοί τύποι πέους, σύμφωνα με την επιστήμη Unsplash

Έρευνα έχει δείξει  πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρόνιο (μακροχρόνιο) πόνο, που δεν υποχωρεί με τη θεραπεία στο σπερματικό λώρο ή στις διογκωμένες φλέβες του οσχέου (κιρσοκήλη). Δεδομένα λοιπόν, ανακουφίζει από τον πόνο των όρχεων.

Όσοι έχουν καταφύγει σε αυτήν τη θεραπεία, έχουν αναφέρει και ότι το όσχεο α) ίδρωνε λιγότερο, β)φαινόταν πιο γεμάτο, γ) οι ρυτίδες που είχε γίνονταν λιγότερο αισθητές, δ) οι όρχεις κρέμονταν πιο χαλαρά και στ) ενισχύεται η σεξουαλική δραστηριότητα.

Κάποιοι από αυτούς τους ισχυρισμούς συνδέονται με όσα προσφέρει γενικότερα το botox και υποστηρίχτηκαν με στοιχεία.

Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τη στυτική δυσλειτουργία έκανε γνωστό ότι ένεση botox στο σηραγγώδες σώμα -τον σπογγώδη ιστό που γεμίζει με αίμα για να σας δώσει στύση-, μπορεί να θεραπεύσει τη στυτική δυσλειτουργία.

Μελέτη για τεχνικές αναζωογόνησης του οσχέου υποδήλωσε ότι η έγχυση botox στους λείους μύες του οσχέου (είναι αυτοί που το βοηθούν να διαστέλλεται και να συστέλλεται) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων.

Koντολογίς, το Scrotox κάνει τους όρχεις να φαίνονται πιο μεγάλοι και πιο λείοι και κάνει το σεξ καλύτερο. Επίσης, περιορίζει την εφίδρωση.

Πώς γίνεται το Scrotox

Σύμφωνα με το Healthline, πριν την ένεση με το botox στην ευαίσθητη περιοχή, τοποθετείται αλοιφή για μούδιασμα. Μετά ο γιατρός εξετάζει το όσχεο για να βρει τις περιοχές όπου το μπότοξ μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Παίρνει την ένεση με το υλικό, εισάγει τη βελόνα απαλά στο επίμαχο μέρος και γίνεται η έκχυση -με αρκετές επαναλήψεις, στην πίεση, για τη μέγιστη κάλυψη. Έπειτα, καθαρίζεται η περιοχή στην οποία ενδέχεται να υπάρχει ελαφρά αιμορραγία και τελειώσατε. Όλο αυτό δεν κρατάει καν ένα πεντάλεπτο.

Αφότου ολοκληρώσετε, φεύγετε για το σπίτι ή τη δουλειά και κάνετε ό,τι έχετε προγραμματίσει. Για λίγες ώρες είναι χρήσιμο να αποφύγετε να σηκώσετε βαριά αντικείμενα και να κάνετε σεξ.

Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μέσα σε λίγες ημέρες έως το πέρας μιας εβδομάδας. Θα κρατήσουν τρεις με 4 μήνες.

Στις παρενέργειες έχουν αναφερθεί ήπιος έως μέτριας έντασης πόνος στο όσχεο, μούδιασμα, πρήξιμο, και οίδημα γύρω από το σημείο της ένεσης. Έρευνα του 2014  που έγινε σε ποντίκια, έδειξε ότι μειώθηκε και ο αριθμός σπερματοζωαρίων. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Metro, oι όρχεις είναι έξω από το σώμα για κάποιο λόγο. Το σπέρμα λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του σώματος.

Όπως συμβαίνει γενικά με το botox, υπάρχει περίπτωση να έχετε πονοκέφαλο, κρυάδα, πυρετό, δυσκολία στην ομιλία ή/και στην αναπνοή και αίσθημα αδυναμίας. Όλες αυτές οι παρενέργειες είναι σπάνιες, αλλά υπάρχουν.

Αυτό που δεν υπάρχει, είναι έρευνα που να υποστηρίζει πως το Scrotox κάνει το σεξ καλύτερο.