iStock
ΖΩΔΙΑ

Tι είναι χρήσιμο να μην πεις ποτέ σε έναν Σκορπιό

Μύθοι και αλήθειες για το νούμερο 8 ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.

Διανύουμε το Νοέμβριο και έως τις 21/11 θα έχουν γενέθλια οι Σκορπιοί. Δεν ξέρω πώς έχεις το πιστεύω στα ζώδια στο μυαλό σου. Θα σου μεταφέρω τι μου έχει πει η Άση Μπήλιου. «Η αστρολογία είναι εξαιρετικός τρόπος αυτογνωσίας και εξαιρετικό μέσο για να βρεις την κατάλληλη στιγμή, ώστε να εκδηλώσεις μια δράση ή μια αντίδραση «Οι πλανήτες δεν σε κάνουν να πεινάς, να υποφέρεις ή να χαίρεσαι».

Αποτελούν μέρος αυτού που λέγεται «κοσμικό ρολόι». Όταν βλέπεις τη στιγμή που περνάει -ας πούμε- ο Κρόνος -που είναι ο χρόνος- από ένα συγκεκριμένο ζώδιο, σε συγκεκριμένη μοίρα που έχει επαφή με το δικό σου ωροσκόπιο, συνειδητοποιείς πως αυτό που σου συμβαίνει με κάποιον τρόπο δικαιολογείται. Με κάποιον τρόπο υπάρχει σύνδεση. Είναι κάτι που έχει να κάνει με το timing».

Το υπ’ αριθμόν 8 ζώδιο του ζωδιακού κύκλου ανήκει στα σταθερά και διακρίνεται για τη διαίσθηση και την αποφασιστικότητα του. Η Άση έχει γράψει σχετικά το εξής:

«Δυνατότερος σχεδόν από όλους στον ζωδιακό κύκλο, ο Σκορπιός έχει τόσα αποθέματα συναισθηματικής και φυσικής ενέργειας που μπορεί να βγει άνετα πρώτος σε οποιοδήποτε ανάλογο αγώνα με τους υπόλοιπους του ζωδιακού και να βρεθεί αμέσως σε θέση ετοιμότητας να αγωνιστεί ξανά!». Πριν περάσουμε στους μύθους και τις αλήθειες ενός ζωδίου που φημίζεται για όλα τα λάθος πράγματα, θα αναφέρουμε ποιες φράσεις είναι χρήσιμο να αποφεύγουν, όσοι θέλουν να έχουν σχέσεις μαζί του.

«Μην είσαι πεισματάρης»
«Γιατί είσαι τόσο ευαίσθητος;»
«Ας ξεχάσουμε τι έγινε»
«Είσαι εμμονικός»
«Επίτρεψε μου να το κάνω εγώ αυτό (το όποιο) για εσένα».

Θα σου εξηγήσω και τους λόγους που δεν βοηθά κάπου να πεις κάτι από τα παραπάνω σε έναν Σκορπιό.

Tι λέει ο μύθος για τους Σκορπιούς

Σε όλους τους μύθους που αφορούν τον Σκορπιό και είναι πολλοί, υπάρχει μια σύνδεση με τον Ωρίωνα, έναν κυνηγό που γεννήθηκε από την ένωση του Ποσειδώνα και της κόρης του Μίνωα, Ευρυάλης.. Ένας αναφέρει πως ο Ωρίων αυθαδίασε και είπε στη Γαία πως θα σκοτώσει όλα τα ζώα της γης. Εκείνη ‘έβγαλε’ από τα σωθικά της ένα τεράστιο σκορπιό, που με το κεντρί του έπληξε τον Ωρίωνα και τον εξαφάνισε.

Παρεμπιπτόντως, από τον Σκορπιό προέρχεται το ρήμα σκορπίζω. Άλλη εκδοχή θέλει την Αρτέμιδα να διέταξε τον Σκορπιό να σκοτώσει τον Ωρίωνα, γιατί είχε επιχειρήσει να τη βιάσει.

Tι λέει η αστρολογία για τους Σκορπιούς

Όπως και τα άλλα ζώδια του νερού, οι Σκορπιοί φέρονται να είναι συναισθηματικοί, διαισθητικοί και συμπονετικοί. Νιώθουν άνετα με τα αποκρυφιστικά, τα πνευματικά, τα ψυχικά θέματα και τα δώρα.

Θα έλεγες ότι διακρίνονται για τη διαίσθηση τους. Είναι διατεθειμένοι να προσηλώνονται σε πράγματα, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Έτσι είναι σταθεροί και αξιόπιστοι σύντροφοι. Στην παραδοσιακή αστρολογία, ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου και του πάθους. Στη σύγχρονη, κυβερνάται από τον -απομακρυσμένο- Πλούτωνα, του θανάτου, της αλλαγής, της αναγέννησης και του έρωτα. Υπάρχει μια σύγκρουση, θα έλεγε κανείς. Σε αυτήν οφείλεται η ένταση, η ικανότητα στη μεταμόρφωση και το αίνιγμα του ζωδίου.

Τι λέει ο λαός για τους Σκορπιούς

 «Χτυπούν» με το κεντρί τους

Ως ζώα, οι σκορπιοί δεν έχουν δόντια, επομένως δεν μπορούν να δαγκώσουν. Αυτό που έχουν είναι ένα μεγάλο κεντρί στην άκρη της ουράς τους. Δεν πονάει μόνο, αλλά βγάζει και δηλητήριο. Χρησιμοποιούν το κεντρί αυτό, ως άμυνα. Έτσι και το ζώδιο, δεν ενοχλεί αν δεν το ενοχλήσεις. Ή δεν ενοχλήσεις κάποιον που αγαπούν.

Είναι εκδικητικοί

Οι Σκορπιοί είναι έντονοι χαρακτήρες. Και κρατούν ‘μανιάτικα’. Πειράζουν αν τους πειράξεις. Η εκδικητικότητα δεν είναι το σήμα κατατεθέν τους. Είναι η αυτοκαταστροφική τάση. Ως γνωστοί εσωστρεφείς και δεδομένης της μοναχικής τους τάσης, δίνουν την εντύπωση πως είναι συναισθηματικά αποκομμένοι από σχέσεις, δουλειά κλπ. Στην πραγματικότητα, είναι

Είναι απειλητικοί

Η έκδοση του ζώου φαίνεται τρομακτική και επικίνδυνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ως επί το πλείστον ερημίτες. Τους αρέσει να μένουν μακριά από τον ‘κόσμο’, κάτω από βράχους και άλλα συντρίμμια. Θέλουν να είναι στο σκοτάδι και μακριά από τα αρπακτικά. Και αποφεύγουν όσο μπορούν τους ανθρώπους, καθώς τους αναγνωρίζουν ως απειλή. Επιτίθενται μόνο εάν αισθανθούν απειλή.

Είναι αποφασιστικοί

Μόλις ένας Σκορπιός θέσει στο μυαλό του έναν στόχο, θα εργαστεί όσο χρειάζεται για να τον επιτύχει και δεν θα τον σταματήσει καμία ‘αναποδιά’. Άλλωστε, το ζώδιο είναι γνωστό και για την ικανότητα του να ξεπερνάει τις αντιξοότητες, όπως επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

Είναι δυσπρόσιτοι

Το διαπεραστικό και έντονο βλέμμα των Σκορπιών συνήθως έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται ως δυσανάγνωστοι και άρα δυσπρόσιτοι, σε όποιους τους πρωτογνωρίζουν. Η πραγματικότητα συνήθως αποδεικνύεται διαφορετική, όταν τους δώσετε λίγο χρόνο να ‘ξεδιπλωθούν’. Ειδικά αν συζητήσετε για πιο ιδιαίτερα ζητήματα. Είναι και εξαιρετικοί ακροατές.

Είναι επικριτικοί

Ως έντονοι και παθιασμένοι άνθρωποι, οι Σκορπιοί προκαλούν ένα φόβο. Όταν λοιπόν, σε μια συνάντηση φαίνονται απογοητευμένοι ή δεν μιλούν, δημιουργείται σιωπή από αυτήν που μπορεί να κόψει κάποιος με μαχαίρι.

Συνηθέστερα, δεν είναι επικριτικοί, καθώς λατρεύουν να εξερευνούν νέες πηγές γνώσης, να ανακαλύπτουν νέα πράγματα ή να αποκωδικοποιούν σκοτεινά και ταμπού θέματα. Ένας Σκορπιός είναι πιθανώς ο πρώτος που θα μιλήσει για κάτι που είναι ξεκάθαρο μεν, αλλά δεν το ‘αγγίζει’ άλλος.

Υπάρχουν λίγα πράγματα που θα μπορούσατε να πείτε σε έναν Σκορπιό που θα τον απογοήτευαν πραγματικά και λιγότερα που θα τον ωθούσαν να σας κρίνει για τα ενδιαφέροντά σας.

Είναι αναξιόπιστοι

Διάβασες νωρίτερα πως οι Σκορπιοί είναι πιστοί. Εκτός και αν τους προδώσει κάποιος. Τότε, ιδιαίτερα όταν είναι νέοι και δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται τον εαυτό τους, χρησιμοποιούν όλα τα ‘εργαλεία’ που έχουν περισυλλέξει εναντίον του προδότη.

Δεν μαρτυρούν πράγματα που τους εμπιστεύονται. Αυτό που κάνουν είναι να αντανακλούν το συναίσθημα που τους δημιουργεί κάποιος. Αν λοιπόν, τους φέρεσαι καλά, θα σου φερθούν καλά.

Είναι σνομπ

Και αυτός ο μύθος σχετίζεται με το πώς φέρει τον εαυτό του δημοσίως ένας Σκορπιός. Το ότι διαβάζει μια κατάσταση, πριν τοποθετηθεί, δεν σημαίνει πως σνομπάρει. Υπάρχει μια εσωστρέφεια που τον διέπει και εντείνεται σε δημόσια περιβάλλοντα και μπροστά σε μεγάλα κοινά. Γενικά, όμως, αν κρίνει πως δεν έχει να πει κάτι, δεν θα μιλήσει για να ακούσει τη φωνή του.

Έχει θέματα εμπιστοσύνης

Επανερχόμαστε στο πρώτα προσπαθούν να καταλάβουν τι έχουν μπροστά τους και μετά μιλούν ή δεν μιλούν. Πρώτα θα καταλήξουν στο αν αυτός που έχουν απέναντι τους είναι αξιόπιστος και έπειτα θα ανοιχτούν και άρα θα διαθέσουν την ενέργεια τους ή θα παραμείνουν κλειστοί. Δεδομένα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από άλλους για να εμπιστευτούν κάποιον.

Είναι υπερσεξουαλικοί

Συνδέονται με το πάθος και τον αισθησιασμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι είναι υπερσεξουαλικοί. Θεωρούνται συναισθηματικοί εραστές. Σε ρομαντικό επίπεδο, χρειάζονται χρόνο για να ερωτευτούν. Συχνά συμπεριφέρονται κατά τρόπο που υποδηλώνει πως είναι ερωτευμένοι, χωρίς να είναι αυτή η πραγματικότητα. Δηλαδή, μπορεί να μην είναι πραγματικά ερωτευμένοι με τον άνθρωπο που συνδέονται, αλλά να είναι ερωτευμένοι με την περιπέτεια της σχέσης. Για αυτό και θεωρούνται ως εκ των πιο δύσκολων ζωδίων, σε επίπεδο σχέσης. Όταν τώρα, ερωτεύονται προσέχουν ό,τι αφορά τον άνθρωπο τους.