iStock
EXPLAINED

Τι έχει συμβεί με τη συσκευασία γάλακτος που «καταργεί την ελληνική οικογένεια»

Ένας πατέρας δίνει ένα ποτήρι γάλα στην κόρη του και ξαφνικά, μία από τις πιο γνωστές ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες κατηγορείται ότι προωθεί τη woke ατζέντα, ενόψει του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κάπου όπα.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια («Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»), κατατέθηκε χθες, 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή και την προσεχή Δευτέρα, αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Στις 14 του μήνα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής και στις 15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Εφόσον ψηφιστεί, η Ελλάδα θα γίνει μία από τις 37 συνολικά χώρες στον παγκόσμιο χάρτη που θα έχουν αναγνωρίσει την ισότητα των ομοφυλοφίλων στον γάμο.

Από την αρχή του έτους, οι φωνές, οι εντάσεις, οι συνωμοσιολογίες που κάνουν λόγο για «κατάργηση της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας», για «ανατροπή του χριστιανικού γάμου», για «ανώμαλους» για «ψυχικά ασθενείς», ακόμα και «για κολλητική ασθένεια που θα εξαπλωθεί σαν επιδημία» έχουν φωλιάσει σε ένα κομμάτι της κοινωνίας που βλέπει εχθρούς παντού και στα πάντα. Που νομίζει ότι όλοι προωθούν τη woke ατζέντα με απώτερο σκοπό να εξολοθρεύσουν την Ελληνίδα μάνα. Το είδαν να συμβαίνει ακόμα και σε μία συσκευασία γάλακτος.

Εδώ και μερικά 24ωρα, στα social media έχουν κάνει την εμφάνισή τους ουκ ολίγες αναρτήσεις ακροδεξιών λογαριασμών που στρέφονται ενάντια στη συσκευασία του οικογενειακού γάλακτος της ΔΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, στην εικόνα της συσκευασίας: στον πατέρα που δίνει ένα ποτήρι γάλα στην κόρη του.

Τι είδαν οι ακροδεξιοί στη νέα συσκευασία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ

«ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΑ; Αφαίρεσε την οικογένεια η εταιρεία ΔΕΛΤΑ στη νέα της συσκευασία. Εξαφανίζουν τη μάνα από παντού!!! Γιατί;», ανήρτησε στο X, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Χάλασε το σήμα της, καλά έκανε. Παρουσιάζει ως “οικογένεια” την παρακάτω φωτογραφία, αφήνοντας πολλά “woke” υπονοούμενα. Καλά κάνει. Την διαγράφω ως επιλογή brand, καλά κάνω…», έγραψε ένας χρήστης κάνοντας cancel στη γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Την ίδια στιγμή, κάποιος άλλος μας προσκαλεί σε μποϊκοτάζ όλων των προϊόντων της εταιρείας.

Υπήρξαν όμως και εκείνοι που αναπαρήγαγαν και μια φωτογραφία με το συγκεκριμένο είδος γάλακτος, όπου εμφανίζεται ένας πατέρας, μία μητέρα και τα δύο παιδιά τους ως «η προηγούμενη συσκευασία» σε αντιπαράθεση με τη «νέα συσκευασία» με τη φωτογραφία του πατέρα και της κόρης του.

Εν ολίγοις, όσοι ενοχλήθηκαν και προσβλήθηκαν κατηγορούν τη ΔΕΛΤΑ ότι μέσα από τη νέα εικόνα της χάρτινης συσκευασίας του οικογενειακού γάλακτος προωθεί την woke ατζέντα, ενόψει του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συσχετίζουν τη συγκεκριμένη εικόνα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μιλούν για έναν γκέι πατέρα με την κόρη του και κάνουν λόγο για «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Κάπου όπα, ειλικρινά.

Τι πραγματικά δείχνουν οι συσκευασίες της εταιρείας

Όπως αποδεικνύεται, οι συγκεκριμένοι χρήστες του X λένε τη μισή αλήθεια, καθώς για το ίδιο γάλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΛΤΑ, υπάρχουν πέντε διαφορετικές συσκευασίες με ισάριθμες εικόνες: από έναν ζευγάρι (έναν άντρα και μία γυναίκα) μέχρι έναν άντρα, μία γυναίκα και δύο παιδιά και την επίμαχη εικόνα με τον άντρα και την κόρη του. Τι παρουσιάζει η τελευταία; Απλά έναν πατέρα που βάζει γάλα στο παιδί του. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Αν έπρεπε ντε και καλά να βάλουμε τη φαντασία μας δηλαδή να δουλέψει, θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μίας μονογονεϊκής οικογένειας, που είτε έχει χάσει τη σύζυγό του ή έχει πάρει διαζύγιο. Τόσοι υπάρχουν εκεί έξω. Μήπως να κατακεραυνώναμε και αυτή τη μορφή οικογένειας; Ρίχνουμε ιδέες στο τραπέζι.

Είναι αυτό που λέμε ότι το μίσος τυφλώνει τον άνθρωπο και ορισμένοι βλέπουν μόνο αυτό που θέλουν ή βασικά, δεν θέλουν να δουν.

Ευτυχώς, υπήρξαν και οι νηφάλιες φωνές που βγήκαν για ακόμα μία φορά να πουν τα αυτονόητα.