© alloufunparkgr / Instagram
EXPLAINED

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το ατύχημα στο Allou Fun Park

Το τρενάκι του γνωστού λούνα παρκ ήταν η αιτία του τραυματισμού τεσσάρων ατόμων. Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν όμως τελείως διαφορετική άποψη για το συμβάν.

Χθες το βράδυ, γύρω στις 23:30, ένα σοβαρό ατύχημα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Allou Fun Park στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα νεαρά παιδιά (ηλικίας 25, 24, 21 και 20 χρονών αντίστοιχα) τραυματίστηκαν πέφτοντας πάνω σε θάμνους ενώ έκαναν βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ. Μάλιστα, χρειάστηκε να διακομιστούν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η 20χρονη κοπέλα που βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες νοσηλεύεται προληπτικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με κακώσεις στον θώρακα, μία άλλη τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, ενώ ο ένας νεαρός έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Το συγκεκριμένο τρενάκι αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και φτάνει ακόμα και τα 15 μέτρα ύψος. Μάλιστα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο από όπου περνά μέσα από το νερό. Εκεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις των τραυματιών, δημιουργήθηκε και το πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο 25χρονος τραυματίας στην κάμερα του ANT1: «μπήκαμε 4 άτομα στο τρενάκι που δεν είχε κάποια ζώνη. Όταν κατεβήκαμε από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, δεν υπήρχε καν νερό και έτσι το βαγόνι εκτροχιάστηκε. Εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη»

Τελείως διαφορετική, βέβαια, είναι η αφήγηση των υπεύθυνων του Allou Fun Park, με την υπεύθυνη επικοινωνίας να δηλώνει πως «δεν εκτροχιάστηκε το βαγόνι, αλλά ίσως τα παιδιά δεν κάθονταν καλά».

Κάπως έτσι, δημιουργείται ένα θολό και έκρυθμο τοπίο που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στα σκαλοπάτια της δικαιοσύνης. Άλλωστε, ήδη έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος λειτουργίας του πάρκου.

Η ανακοίνωση του Allou Fun Park

Τι γνωρίζουμε μεχρί στιγμής για το ατύχημα στο Allou! Fun Park © Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Το γνωστό λούνα παρκ φρόντισε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας πριν λίγη ώρα, προσπαθώντας να προστατέψει τη φήμη του και να αφηγηθεί τα γεγονότα από τη δική του πλευρά. Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πάρκου:

«Αναφορικά με το συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 06/09 στο Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Το πάρκο μας λειτούργησε άμεσα με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας και κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχει πάντα στο χώρο μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

H διαφορετική αφήγηση των τραυματιών

Τα όσα όμως περιέγραψε ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες στην κάμερα του ANT1 δίνουν μία τελείως διαφορετική εικόνα για το συμβάν. Πέρα από το γεγονός ότι μίλησε ξεκάθαρα για εκτροχιασμό, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, οι δηλώσεις του άφησαν υπονοούμενα και για προσπάθεια συγκάλυψης του ατυχήματος από πλευράς του Allou Fun Park.

«Από το πάρκο ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα και να του πουν πως δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά ότι και καλά “εσείς σηκωθήκατε στο τρενάκι” και άλλα τέτοια παρόμοια» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει: «Ήρθαν για να μας δείξουν ότι “και καλά” φταίγαμε εμείς, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά από κάτι σίδερα και άλλωστε δεν είμαστε 12 χρονών για να σηκωθούμε όρθιοι – αλίμονο. Εμείς πήγαμε για να διασκεδάσουμε».

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, θα χρειαστεί να πέσει φως από τη δικαιοσύνη για να λυθεί η διένεξη των δύο αντικρουόμενων πλευρών και να μην επαναληφθούν αντίστοιχα ατυχή συμβάντα στον χώρο του λούνα παρκ. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί ήδη της υπόθεσης.