© Chaos / Panopoulos Automotive
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι συμβαίνει με το ελληνικό supercar Chaos και γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

Το πρώτο υπεραυτοκίνητο με ελληνική καταγωγή δεν έχει βγει ακόμη στο δρόμο. O ιθύνουν νους του project, Σπύρος Πανόπουλος, δικαιολόγησε την καθυστέρηση μέσω Instagram.

Η είδηση της κυκλοφορίας του πρώτου ελληνικού supercar προκάλεσε μεγάλη συζήτηση τον περασμένο Οκτώβριο – όχι μόνο ανάμεσα στους φανατικούς των τεσσάρων τροχών αλλά γενικά. Ο δημιουργός του, Σπύρος Πανόπουλος, δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες στα social media στις οποίες απεικονιζόταν η ψηφιακή μορφή του υπερπολυτελούς οχήματος.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί και η τιμή του: θα κοστίζει λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μήνες έχουν περάσει αλλά το Chaos παραμένει ακόμη άφαντο. Ήδη αρκετοί fans του αυτοκινήτου έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται στα κοινωνικά δίκτυα για την καθυστέρηση, με τον Σπύρο Πανόπουλο να αναρτά μια σειρά από stories στο Instagram εξηγώντας τη φάση στην οποία βρίσκεται το supercar.

Γιατί δεν έχει βγει στους δρόμους ακόμη το Chaos

Όπως σημείωσε ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού supercar στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Chaos, παρά την αμφισβήτηση, σημειώνει σημαντική πρόοδο, με τις εργασίες των μηχανικών της Spyros Panopoulos Automotive να επικεντρώνονται πλέον στο εσωτερικό και τα ηλεκτρικά μέρη του.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες του, ο ίδιος εξήγησε πως αποτελεί συλλογική απόφαση της ομάδας που εργάζεται για αυτό να μην κυκλοφορήσουν πλάνα από την πραγματική μορφή του οχήματος πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, η οποία θα γίνει παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

Ο Σπύρος Πανόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα: «Σε όλους τους φίλους που στέλνουν μήνυμα για την πρόοδο του Chaos και δεν προλαβαίνω να απαντήσω προσωπικά. Το αυτοκίνητο δουλεύεται στο εσωτερικό και ηλεκτρικά. Και κάνει γρήγορη πρόοδο σε σχέση με την ποιότητά του. Δουλεύουμε όσες περισσότερες ώρες μπορούμε μέρα και νύχτα» ενώ πρόσθεσε:

«Αποφασίσαμε να μη βάλουμε φωτός online για αυτό και δε βλέπετε στη σελίδα μας κάτι καινούργιο μέχρι να είναι έτοιμο, παρά μόνο την ημέρα της παρουσίασης, όπου θα υπάρχει live από τη σελίδα μας όπως και από τηλεοπτικά κανάλια αντίστοιχα. Το πότε θα παρουσιαστεί θα ενημερωθείτε επίσης από τα μέσα και από το προφίλ μου. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την υπομονή και επιμονή μας/σας».

Οι εκπληκτικές επιδόσεις και η αμφισβήτηση

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη το Chaos στους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο, έχουμε ενημερωθεί πλήρως για τις επιδόσεις του. Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο: 2.049 ίπποι, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 1,55 δευτερόλεπτα, από τα 100 στα 200 χλμ./ώρα σε άλλα 1,7”, και τελική ταχύτητα 500 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά τη μορφή του, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το όχημα θα έχει ασημί χρώμα, ενώ το σχήμα του θα μοιάζει αρκετά με τα μονοθέσια της F1.

Θα έχει χαμηλό ύψος και πλάτος, εντυπωσιακά LED φώτα, αεροδυναμικά εξαρτήματα και υπερμεγέθεις αεραγωγούς για την ψύξη του κινητήρα. Οι πληροφορίες για την εμφάνισή του, όμως, είναι παρμένες αποκλειστικά από την ψηφιακή μορφή του supercar.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν δημοσιεύσει επί του θέματος αρκετοί μηχανικοί και δημοσιογράφοι οι οποίοι επισημαίνουν πως το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, καθώς τα υλικά κατασκευής του είναι πανάκριβα και δυσεύρετα στην αγορά.

Ο Σπύρος Πανόπουλος, όμως, είναι πεπεισμένος πως το όχημα θα κυκλοφορήσει. Όλοι είμαστε, λοιπόν, εν αναμονή των εξελίξεων.