SEX

Τι θα βρεις στο κινητό του άλλου σου μισού (Μέρος Πρώτο)

Το κινητό της ξεπερνά σε χτυπήματα μέχρι και τον ταχυδρόμο και εσύ σαν σύγχρονος Άμλετ το παίρνεις στα χέρια και απορείς: Να το ανοίξω ή να μην το ανοίξω; (Και αν το κάνω, τι θα βρω;)

Στην social media εποχή των smartphones, μία σχέση δεν περνάει καλά. Καθόλου καλά. Μία το whatsapp, μία το viber, μία το Messenger, ηρεμία δεν μπορείς να βρεις. Ούτε εσύ ούτε εκείνη.  Όταν δεν χτυπάει το δικό σου κινητό, χτυπάει το δικό της και τούμπαλιν. Χαμός σου λέει στο σπίτι. Τα «Ποιος είναι αγάπη μου;» ακούγονται πιο συχνά και από το «Εσύ φταις».

 

Τι μας συμβαίνει; Σε ένα βαθμό, μας λες και ανασφαλείς. Ωστόσο σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τη θεωρία αλλά με την πράξη: Την έρευνα, κοινώς.

Και επειδή οι κυρίες είθισται να προηγούνται, θα ξεκινήσουμε με την αναζήτηση «ευρημάτων» στο δικό τους κινητό. Ώστε την επόμενη εβδομάδα να ψαχουλέψουμε το δικό σου (εντάξει, ισότητα).

Φάση πρώτη, λοιπόν: Το δικό της κινητό.

Τι μπορεί να κρύβει αυτό το μαραφέτι που κάθε τρεις και λίγο κάνει σαματά στο σπίτι-εστιατόριο-μάθημα-της-yoga;

Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μου είναι ένα παράδειγμα ώστε να κάνεις εικόνα περί τίνος πρόκειται.

 

Σόρι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μία γυναίκα που σέβεται την καχύποπτη φύση της δεν θα άφηνε ποτέ ενοχοποιητικά στοιχεία και δη σε ένα μέσο που εύκολα πέφτει σε ξένα χέρια. Ξένα -τρόπος του λέγειν, μην το παίρνεις προσωπικά. Και παρεμπιπτόντως, δεν είναι κακό ώρες ώρες να θεωρείσαι ξένος σε μία σχέση. Ωραία η οικειότητα αλλά σε λίγο θα γίνετε αδέρφια. Ο ξένος έχει κάτι το ελκυστικό. Κάτι το άγνωστο. Κάτι το λογοτεχνικό (Αλμπέρ Καμί και δεν συμμαζεύεται). Γι’αυτό σου λέω, μην το βλέπεις μονομερώς.

 

Και επιστρέφουμε στο πρόγραμμά μας με την εξής επισήμανση: Μία αναζήτηση στο κινητό της το πιθανότερο είναι να καταλήξει άκαρπη. Δεν το γράφω επειδή είμαι γυναίκα αλλά αλήθεια, σε αυτό διαφέρουμε πολύ.

 

Αν θέλεις τη γνώμη μου, το αν μία γυναίκα θα ψάξει ή όχι το κινητό σου είναι καθαρά θέμα ενστίκτου και εμπιστοσύνης. Εάν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι πολύ πιθανό να το κάνει.

Και μόλις βρει κάτι (γιατί θα βρει) εσύ την κοιτάς με αθωότητα και της λες: «Δεν είναι τίποτα. Γι αυτό και δεν το έσβησα» (Φιλική συμβουλή: Αυτήν η ατάκα είναι χειρότερη και από το «δεν είναι αυτό που νομίζεις». Έλεος μην τη χρησιμοποιείς).

 

Όπως και να έχει, και σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη πεισθεί ότι μία γυναίκα προσέχει για να έχει, θα στο πάω πιο επιστημονικά.

 

Χωρίς παρεξήγηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σβήσει. Μοναδική εξαίρεση είναι να θέλει να στη «σπάσει» και να το κρατήσει ώστε να το δεις. Κοινώς, θα το κρατήσει μέχρι να στο «τρίψει» στη μούρη. Δεν έχει σημασία εάν θα επιλέξει την ευθεία ή την πλάγια οδό για να το κάνει. Απλώς, θα το κάνει. Εδώ, δεν μιλάμε για λαυράκι αλλά για στημένη είδηση. Σόρι κιόλας.

Τι κάνεις λοιπόν;

 

Εντάξει, το «θέλω να μιλήσουμε» μπορεί να είναι πράγματι μία γυναικεία ατάκα. Όμως αλήθεια, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο να κάνεις και ξέρεις γιατί; Γιατί για να εντοπίσεις αυτό που ψάχνεις θα πρέπει να πέσεις υπερβολικά χαμηλά.

Πόσο χαμηλά; Πάτος: Θα πρέπει να μπεις σε συνομιλίες της με τις φίλες ή την κολλητή της. Αλήθεια, σε αυτήν την κατρακύλα κατά πάσα πιθανότητα κάτι θα βρεις (χωρίς να μπορώ να στο πω με βεβαιότητα). Αφού διαβάσεις τόνους πληροφοριών που δεν σε αφορούν βέβαια. Και αποτελούν και προσωπικά δεδομένα άλλων (#ναταλεμεκαιαυτα).

Γι αυτό πριν τρίψεις τα χέρια χαρούμενος ότι ξέρεις πού να ψάξεις, πρέπει να σου πω το εξής απλό: Αν το κάνεις, δεν υπάρχει επιστροφή.

Καμία επιστροφή. Πέρα από το γεγονός ότι διακινδυνεύεις να σε πιάσει να το κάνεις και να εξευτελιστείς εντελώς, είναι και εξαιρετικά ανάρμοστο. Μην ξεχνάς ότι διαβάζεις μία συζήτηση με προσωπικά δεδομένα όχι μόνο της κοπέλας σου. Αλλά και των φίλων της. Εσύ ο ίδιος θα σταματήσεις να σε θαυμάζεις ύστερα από ένα χρονικό διάστημα. Είναι δεδομένο ότι θα το κάνεις.

(Και επειδή πιθανότατα θα το σκεφτείς μιας και το έγραψα παραπάνω: Δηλαδή οι γυναίκες όταν ψάχνουν ένα κινητό δεν χάνουν την αυτοεκτίμησή τους;

Προφανώς και όχι. Απλώς θα μιλήσουμε για αυτό στο επόμενο κείμενο)

Έρευνα, τέλος. Έμαθες πού πρέπει να ψάξεις. Και, τι έπεται της εν λόγω απόφασης. It’s up to you λοιπόν, Hamlet. Απλώς επειδή παίζει να είσαι ήδη κατακλεισμένος από την ανυπομονησία να μπει εκείνη στο μπάνιο ώστε να το παίξεις αστυνόμος Σαΐνης στη θέση του αστυνόμου Σαΐνη, να σου υπενθυμίσω ότι κινδυνεύεις να μείνεις με το κρανίο στο χέρι.

Μην πεις δεν σε προειδοποίησα.