ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι τους έκανες ρε Instagram με τα notifications;

Έντρομη η ελληνική celeb κοινότητα με τις υπό αμφισβήτηση νέες ρυθμίσεις στο Instagram, παρακαλά να μην τους ρίξεις στη λήθη.

Το χθεσινοβραδινό timeline στο Instagram ήταν απλά απολαυστικό. Το κανονικό δηλαδή timeline, το κλασικό, αυτό που σου εμφανίζει κάθε post όποιου ακολουθείς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αλγορίθμους σημαντικότητας. Γιατί υποτίθεται σε λίγο καιρό ο αλγόριθμος θα αλλάξει και θα βλέπουμε στο timeline μας όπως και στο Facebook, μόνο τις φωτογραφίες που το app θεωρεί ότι πρέπει να μας δείξει, για να μας γλιτώσει πιθανότατα από εκείνους με τους οποίους δεν έχουμε interaction (άρα κακώς ακολουθούμε λέω εγώ). Χωρίς – επαναλαμβάνω χωρίς – να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το Instagram ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.

Το χθεσινοβραδινό timeline ήταν γεμάτο τρόμο και χάος. Αναρίθμητα βελάκια επιστρατεύτηκαν για να καθοδηγήσουν – λες και είναι πάνχαζοι – τους στρατούς των followers στο να ενεργοποιήσουν τα post notifications για τους αγαπημένους τους.

Άλλοι το έκαναν απλά και ξενέρωτα, άλλοι με πιο καλλιτεχνικά βελάκια, άλλοι τρομαγμένοι.

Turn on notifications ….

A photo posted by Eleni Foureira (@foureira) on

 

Εγώ αυτό που βλέπω προς το παρόν, μιας και είναι άγνωστο πότε και αν θα εφαρμοστεί το νέο timeline, είναι ότι το Instagram κατάφερε να κάνει τον κόσμο να μάθει τα notifications. Κάτι από το οποίο έπασχε φοβερά το Instagram σε σχέση με άλλα app. Τώρα, σου λέει ουσιαστικά ότι χρειάζεται να λαμβάνεις notification για να δεις απλά και μόνο το post κάποιου. Κάτι που δεν ισχύει πραγματικά καθόλου.

Θα βλέπεις τα post των αγαπημένων σου, μην ανησυχείς. Κι αν δεν ακολουθείς μερικές χιλιάδες άτομα, θα τους βλέπεις και όλους. Ο αλγόριθμος εξάλλου δεν είναι χαζός, τουλάχιστον αν είναι ο ίδιος με του Facebook. Αναγνωρίζει με ποιους αλληλεπιδράς και σου παρουσιάζει μόνο αυτούς στο timeline. Δεν σε είδα να είχες πολύ πρόβλημα όταν έγινε η παρόμοια μετάβαση στο Facebook, γιατί να έχεις τώρα;

Το μόνο που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το να φορτώνεις το κινητό σου με notifications που αλλιώς δεν θα είχες. Σου δημιουργήθηκε μία ανάγκη που πραγματικά δεν είχες ποτέ. Να ενημερώνεσαι για το πότε postαρε ο αγαπημένος σου σταρ ή απλά ένας φίλος σου. Δηλαδή, το Instagram σε έκανε να ενεργοποιήσεις notification από φόβο μην χάσεις (fomo για τη γενιά του μικρού μου ξαδέρφου) κάποια posts.

Το αστείο της υπόθεσης βρίσκεται βέβαια στον τρόμο που ανέφερα παραπάνω. Στο πόσο τρόμαξαν οι εγχώριοι σταρ ότι θα χάσουν τους followers τους. Στο ότι ανησύχησαν ότι οι ορδές θα πάψουν να τους γεμίζουν likes την οθόνη. Πέρασε μπροστά από τα μάτια τους ο εφιάλτης του να έρθει η μέρα που σε μια φωτογραφία θα έχουν μόλις 5, 27, 300 like αντί για τις χιλιάδες που συγκεντρώνουν τώρα και είναι η ουτοπική τροφή του εγώ τους.

Πραγματικά, αγαπητοί celebs, είστε οι μόνοι που δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε. Γιατί αυτά τα παιδιά που γράφουν το όνομά σας πριν από το δικό τους, αυτά τα παιδιά που ξημεροβραδιάζονται για μια φωτογραφία μαζί σας, αυτά τα παιδιά που κάνουν like μόνο σε εσάς στη ζωή τους, τα δικά σας post θα τους εμφανίζονται ούτως ή άλλως στο timeline τους γιατί για εκείνα είστε ο κόσμος όλος.

Και ένα μικρό tip. Το να λαμβάνω για κάτι notification, ει δικά αν είναι να με απασχολεί πάνω από 2-3 φορές την ημέρα, με κάνει αυτόματα και να το βαριέμαι. Πρόσεξε, όχι να εμφανίζεται στο timeline μου, να λαμβάνω notification για αυτό. Οπότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε τους μέτριους followers, αυτούς που θέλουν και δεν θέλουν να σας ακολουθήσουν. Και πιστέψτε με, αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από τους φανατικά πιστούς.

Επιστρέφω στο χθεσινό βράδυ και στα post του πανικού. Αλλά για να ξεχωρίσω τα καλύτερα, αυτά που παίρνουν συγχωροχάρτι λόγω γαματοσύνης. Με πρώτο τον Φάνη Λαμπρόπουλο. Οτιδήποτε κάνεις με ένα pug είναι γαμάτο.

 

Αν και η πραγματικά μόνη διασωθείσα του χαμού, είναι η Μαίρη, όχι απλά επειδή την αγαπάμε έτσι λίγο παραπάνω αλλά γιατί γυρίζοντας το βιντεάκι, το έδωσε λίγο παραπάνω, έβαλε λίγη δουλίτσα στο θέμα. Το έκανε σωστά, δημιουργικά, ευφάνταστα.

 

Για το τέλος άφησα, το μόνο post notification που θα πατούσα από όσες εκκλήσεις είδα και είναι αυτό του εστιατορίου ΘάΜα. Ποστάρει γουρουνοπούλες και πατάτες με αυγά μα τον Τουτάτη. Γιατί να μην ενεργοποιήσεις post notification για αυτό;

Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι.. #γουρουνοπουλα

A photo posted by ΘάΜα (@thama_restaurant) on

 

Λευτεριά στις γουρουνοπούλες του Instagram, ας ζήσουμε όλοι μαζί σε έναν κόσμο με λίγα notifications και πολλές πατάτες με αυγά.